ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лесно упражнение помага при болки в гърба и стяга тялото

От анатомична гледна точка човек прекарва по-голямата част от живота си, държейки ръцете с дланите надолу

ръцете
Вдигнете ръцете нагоре и ще облекчите болката в гърба и кръста

Само от време вдигаме ръцете до някой горен рафт или докато пътуваме в градския транспорт. Оказва се, че това просто движение носи значителни ползи за тялото. Вдигането на ръцете допринася за разтягане на тялото и предотвратяват риска от развитие на много заболявания.

Какво се случва, когато вдигнете ръце нагоре?

1. Гръбначен стълб

Ако вдигнете ръцете си нагоре, веднага ще усетите как гръбначният стълб се опъва и стойката се изправя. Това предотвратява деформацията на гръбначния стълб, компресията на прешлените и междупрешленните дискове, развива неговата гъвкавост и предотвратява появата на остеохондроза. Ето защо, ако нямате възможност да висите редовно на лост във фитнеса, опитайте се да стоите с пръсти, насочени към тавана, в продължение на няколко минути. Правете това движение всеки ден и ще забалежите положителните промени много скоро.

2. Мускулна тъкан

Вдигането на ръцете принуждава мускулите на тялото, раменния пояс и гърба да участват в процеса. Можете да повдигнете ръцете си успоредно една на друга, да преплетете пръсти или да допрете дланите една до друга. Това движение е възможно да се извършва и докато стоите (гледате филм или новини по телевизията) или докато ходите.

3. Органите на коремната кухина

Когато ръцете са спуснати, коремната преса отслабва. Когато ги вдигнете, вътрешните органи едновременно се повдигат и заемат по-удобно за тях местоположение. По този начин е възможно да се предотврати тяхното увисване и отпускането на корема. Вдигнатите нагоре ръце укрепват и мускулите на корема.

4. Храносмилателен тракт

Повдигането на ръцете ще ви позволи да изправите и изпразните червата. Това движение помага да се предотврати появата на метеоризъм, ферментация и развитие на дисбиоза. Повдигането на ръцете ще помогне и за по-бързото усвояване на храната. Вдигнатите нагоре ръце подобряват храносмилането и намаляват нивото на шлаката, както и ще премахнат излишната течност от тялото. Ако изпиете чаша вода и вдигнете ръце нагоре, преди да ядете, това движение ще помогне за прочистването на чревните стени и ще предотврати задържането на изпражненията. Още по-добър ефект ще постигнете и ако скачате, докато сте с вдигнати нагоре ръце.

Само си представете – едно лесно движение и толкова много предимства и ползи. Може да нямате време да ходите на тренировки във фитнеса или да не искате да правите упражнения, но винаги можете да постоите няколко минути с вдигнати нагоре ръце.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *