Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Морска сол – лесна защита от коронавирус

Трапезната сол естествено средство, което предпазва и може да помогне за лечението при зараза с COVID-19. Освен това е най-достъпна и евтина

COVID-19
Морската сол – евтин, ефикасен и достъпен начин при лечение на инфекции

Използването на физиологичен разтвор (за изплакване на носа) може да бъде най-рентабилният начин да защитите тялото си от инфекция с новия тип коронавирус.

„Елиминиращата терапия, която представлява овлажняване на носната лигавица с изотоничен разтвор на натриев хлорид (физиологичен разтвор), намалява броя на вирусни и бактериални патогени при инфекциозни заболявания“, казва проф. Азиз Шейх.

Също така, физиологичният разтвор би могъл да бъде и ефективно средство за възстановяване от COVID-19, казват експертите.

Като един от най-достъпните и евтини продукти, морската сол осигурява профилактика на коронавирусната инфекция. Тя обогатява организма с минералите, необходими на имунитета – цинк и селен. Изследователите вече са установили ясна връзка: колкото по-ниско е нивото на цинк и селен в човешкото тяло, толкова по-висок е рискът от инфекция и вероятността COVID-19 да се преболедува с усложнения.

Използването на солена вода при лечението на COVID-19 се проучва от изследователите в Единбургския университет

Предишни изследвания показват, че лекарството, което всеки е в състояние да приготви в домашни условия, може да помогне за намаляване симптомите на обикновената настинка.

Проф. Азиз Шейх

Установено е, че хората, които правят гаргара и прочистват носа си със солена вода, съобщават за по-лека кашлица, по-малко запушен нос и изглежда се възстановяват по-бързо по време на настинка и грип.

Учените от Единбургския университет ще продължат да проучват дали достъпното и ефикасно лекарство може да помогне и на хората с новия коронавирус. За целта те набират възрастни шотландци със симптоми на COVID-19, или такива, за които е потвърдено, че имат вирус.

Болните бяха разделени на две групи, като в едната заразените са си правили гаргара и при необходимост са изплаквали носните канали със солен разтвор.

Другата група е била третирана според вече установените протоколи за лечение на коронавирусна инфекция.

Полезна мярка

Всички участници са били включени в дневник на симптомите, който бил съвестно попълван в продължение на две седмици. По време на лечението са били извършени и тестове, чрез които е било установено състоянието на болните, степента на възпаление и изобщо начина, по който се развива болестта.

Изследователите казват, че онези, които са извършвали редовно овлажняване на носа и гаргара със солен разтвор, са преживели по-кратко начало на заболяването, по-рядко са предавали заразата на семейството си, имали са по-бързо вирусно прочистване и са по-малко склонни да използват други лекарства, закупени от аптеката.

Антивирусни ефекти

Изследователите от Университета в Единбург изказват мнение, според което морската сол може да действа, като засили антивирусната защита на клетките, която започва, когато вече са засегнати от настинка.

Екипът преразгледа данните, получени до момента, и откри, че същите ползи са имали и онези участници, които са били заразени с един от четирите често срещани коронавируса, за които е известно, че причиняват настинки.

Сега изследователите имат за цел да проучат дали същото решение ще бъде от полза за тези, които изпитват симптоми на новия щам на коронавирус, който причинява COVID-19.

Проф. Азиз Шейх, директор на Usher Institute, каза: „Вече преминаваме към крайния етап от проучване на въздействието на солената вода при хора със съмнение или потвърден COVID-19 и се надяваме, че това ще се окаже полезна мярка за намаляване на въздействието и разпространението на инфекцията. Това изисква само сол, вода и известно разбиране за процедурата. Ако се окаже ефективно, колкото на пръв поглед изглежда, физиологичният разтвор ще бъде лесен и евтин за широко приложение.“

Проучването се финансира от Breathe – центъра за изследване на данни за здравето на дихателните пътища.

Източник: www.bbc.com

Изглед на опаковката на продукта Витамини 24/7 Витамин D3, селен, цинк и витамин С
За силен имунитет: Витамин D3, селен, цинк и витамин С

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *