ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Масло от вечерна иглика: повдига отпуснатата кожа, идеално при петна и бръчки

Маслото от вечерна иглика се използва широко в кулинарията и козметологията, както и в традиционната и народната медицина

вечерна иглика
Подмладете и освежете кожата с естествени и натурални масла

Маслото от вечерна иглика се произвежда от семената на растението чрез метод на студено пресоване, който запазва всички активни и полезни компоненти. Крайният продукт е богат на много витамин Е, наситен с омега-3 киселина и други полезни вещества.

Как се използва маслото от вечерна иглика в козметологията?

То има успокояващи свойства, които облекчават дразненето и зачервяванията, поради което е особено ефективно за суха, алергична, чувствителна и зряла кожа. Чудесен избор е за редовна грижа: подхранва, омекотява, регенерира и подмладява кожата. Маслото е в състояние да предотврати свързаните с възрастта отпуснатост на кожата и сбръчкване.

Счита се за едно от най-добрите масла за масаж, тъй като засилва качествата на другите лечебни съставки . Поради това помага да се постигне отпускане на дълбоките тъкани и да се увеличи терапевтичният ефект.

Чистото масло от вечерна иглика се използва само за лечение на незарастващи рани или при сериозни здравословни проблеми. Обикновено, за медицински и козметични цели, се добавя към базово масло, което е избрано според типа кожа или за специфични цели, в съотношение 1:10. Вътрешно се приема на капсули или по една чаена лъжичка в смес с други лечебни масла.

За да си направите чист, естествен крем за лице, който е идеален за зряла кожа, просто комбинирайте следните съставки в малка купа:

– 12 мл. масло от вечерна иглика, смесено с масло за основа (най-често такова е бадемовото масло);
– 20 мл, масло от авокадо;
– 16 мл масло от оризови трици;
– 2 мл течен витамин Е;
– 4 капки етерично масло от нероли и 4 капки масло от тамян.

Редовното нанасяне на този овлажняващ крем ще стегне кожата и ще намали появата на бръчки

Направете си и овлажнител, който успокоява зачервяването, възпалението и сърбежа: Смесете маслото от вечерна иглика с равни части масло от карите (шеа) и нанасяйте сместа върху кожата вечер преди лягане.

Концентрирани (20%) смеси се използват в следните случаи: при остаряла и суха кожа и за лечение на кутикула – с масло от карите, жожоба и авокадо (в съотношение, съответно 2:4:3:3).

Използва се като дневен или нощен крем или като основа за грим

Можете да добавите 2 капки ароматно масло от здравец, лайка или лавандула.

При лунички и старчески петна – комбинирайте го с какаово и шафраново масло (съотношение 2:3:5). Може да добавите по 2 капки масло от петитгрейн, лимон и розово дърво.

При целулит – с масло от авокадо и сусам (съотношение на съставките 1:2:2). Добавете 5 капки масло от пачули, грейпфрут и лимонови етери. Нанесете за 15 минути.

Ако имате стрии – в комбинация с какаово масло, масло от орех и жожоба (съотнощение 2:4:3:3). Можете да добавите 5 капки лавандулово масло.

Възстановяване на кожата на ръцете и кожичките на ноктите – половин чаена лъжичка масло от вечерна иглика, смесена с един жълтък и 1 чаена лъжичка лешниково масло.

Ако страдате от акне, псориазис и екзема – смесват се алое, масло от амарант и невен (1:1:1:2). Допълнете с 5 капки ароматно масло от чаено дърво.

Маслото от вечерна иглика не трябва да се използва близо до очите, вътрешността на носа и ушите или върху други особено чувствителни участъци от кожата.

Източник: woman.ru

вечерна иглика
Хранителната добавка Вечерна иглика поддържа стойностите на хормоните в норма

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *