Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесен начин да намалите нивата на инсулин и да отслабнете

Английската дума vinegar (оцет) идва от латинската фраза vinum acer, която се превежда като „кисело вино“

инсулин
Ако виното стои дълго време, то се превръща в оцет (оцетна киселина). Древните хора бързо разпознават многофункционалната стойност на оцета. Оцетът се използва и до днес като средство за вътрешно очистване на организма.

 

Антимикробните свойства на оцета са били добре известни на древните лечители

 

Преди появата на антибиотиците, раните са се промивали с него. Оцетът, който не е преминал филтрация, съдържа оцетно „було“, състоящо се от протеини, ензими и бактерии. Заради това, че се справя много добре с микробите, оцетът се използва и за запазване на храната (мариноване). Киселото зеле и кимчито, от друга страна, използват ферментацията за производство на млечна киселина, което е малко по-различен процес.

Като напитка пикантният кисел вкус на оцета никога не е печелил голяма популярност. Знае се, че Клеопатра е разтваряла естествени перли в оцет. Към тях египетската кралица добавяла малко мед и вода. Тя използвала получената смес като еквивалент на кафето, което ние пием, за да се разсъним.

 

Оцетът е традиционен продукт, който може да предпази тялото от високия инсулин, като следствие от затлъстяването

 

Няма дългосрочни данни за употребата на оцет като помощно средство за отслабване. Напоследък обаче се правят по-малки краткосрочни проучвания върху хора. Едно такова изследване, публикувано през 2004 г., гласи: „Оцетът подобрява инсулиновата чувствителност към високо въглехидратното хранене при пациенти с инсулинова резистентност или диабет тип 2“ . Оцет се дава на инсулиноустойчиви, както и на нормални субекти преди хранене с високо съдържание на въглехидрати, което включвало портокалов сок и бейгъл (вид еврейски хляб). Ефектът на оцета е ясен. Той понижава последващото високо ниво на глюкоза заради консумацията на хляб с 34 процента. Освен това, скоковете на инсулин са значително намалени. Тъй като инсулинът е двигател на затлъстяването и диабета, този ефект, подобен на фибрите, може да бъде много полезен в дългосрочен план.

Картофите например, поднесени студени и полети с оцет като салата, показват значително по-нисък гликемичен индекс от обикновените картофи. Хладилното съхранение може да благоприятства развитието на устойчиво нишесте, а оцетът допринася това да не се случва. И гликемичният, и инсулиновият индекс намаляват съответно с 43 и 31 процента .

 

Как оцетната киселина произвежда тези благоприятни ефекти?

 

Това е въпрос на предположения. Предполага се, че киселината пречи на усвояването на нишестето. Възможно е това да има своя ефект върху инхибирането на слюнчената амилаза и следователно конкретно пречи на усвояването на въглехидратите.

Днес оцетът се използва като подправка за различни ястия, както и за приготвянето на балсамов и оризов оцет.

ябълков оцет инсулин

 

Има древен, и в същото време доказан от науката начин за понижаване нивата на инсулин

 

За целта трябва да се вземат две чаени лъжички ябълков оцет, смесени с вода преди хранене. Може и да не ги разреждате с вода, а просто да изплакнете устата с вода след това.

Д-р Джейсън Фунг

Освен това, тази достъпна смес предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

В народната медицина традиционно се приема разреден оцет за отслабване. Препратки към този метод могат да бъдат намерени в литературата от 1825г. Британският поет Лорд Байрон популяризира оцета като средство против затлъстяване. Съобщава се, че самият той е ял бисквити и картофи, обилно поръсени с оцет.

 

Ябълковият оцет е получил особено внимание, тъй като съдържа оцетна киселина и ябълков пектин (вид разтворими диетични фибри)

 

Добавяйки оцет като фактор в борбата със затлъстяването, сега можем да разберем, че всъщност има редица промени в диетата, които сме в състояние да направим, за да намалим нивата на инсулин. Нито едно от тях не е ново. Използването на фибри и оцет в битката с мазнините се обсъжда отдавна и винаги е било част от народните средства за борба със затлъстяването. Именно заради това трябва да се доверим на онова, което е изпитано и истинско, а не на най-новото и най-великото.

инсулин
Книгата-бестсейлър на д-р Фунг

Поради тази причина д-р Фунг препоръчва две чаени лъжички ябълков оцет преди всяко хранене, без значение дали ще са разредени с вода или не. Само това ще доведе до загуба на тегло, независимо какво ядете.

Затова, ако търсите някаква чудодейна диета, не търсете повече: вече е открит механизма, който превръща оцета в истински еликсир на доброто здраве. Комбинирайте го с прием на повече храни, които съдържат фибри, както и полезните мазнини на зехтина и това ще е вашата надеждна защита от високите нива на инсулина.

От книгата на д-р Джейсън Фунг „Код затлъстяване: отключване на тайните на отслабването“

Източник: thefastingmethod.com

Канела с хром и цинк
Канела с хром и цинк – за регулиране стойностите на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *