Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има ли спасение от болката в раменете?

Болката в шийно-раменната об­ласт е често оплакване на пациенти в млада и средна възраст, работещи на компютър- в повечето случаи е ед­ностранна, без нарушена сетивност 5 и ограничение, в движенията, затова и често се подценява. Но тази болка често се съпровожда от изтръпване или неприятни усещания по хода на периферните нерви. Тогава се налага консултация с невролог.

Появява се внезапно в областта на раменната става, плешката и шийните прешлени, но често се разпространява към пръстите на ръката. Главата обикновено е фиксирана в принудителна поза и при движение човек може да изпита болка, както и невъзможност да я завърти в една или друга посока. Неприятното усещане се засилва при движение на главата или на ръката, което разтяга коренчетата на нервните стволове. Болка се появява и при натиск в точките около гръбначния стълб и надключните ямки. Това се дължи на нарушена прово­димост по хода на периферните нерви. Дразненето и притискането първоначално води до възпа­лителни про­цеси, а с тече­ние на времето – до хронични болки и нарушено хранене на тъканите.

ВНИМАНИЕ!

Този вид болка може да е симптом, за шийна спондилоза, фораминална стеноза, дискова херния и др. Ако е придружена от гадене, висока температура итремор, може да става дума за някакво възпаление или туморно образува­ние. Затова е добре човек да потърси лекарска помощ, ако неприятното усещане се задържи повече от няколко седмици.

Вече е възможно да се изследва функ­ционалното състояние на гръбначния стълб и гръбначно-мозъчните нерви. Да се определи откъде идват усещанията за болка, дали става въпрос само за мускулен спазъм, коренчево дразнене, възпаление на нерв, или има и вероят­ност за по-сериозни увреждания на прешлени и междупрешленни дискове. Показателна.в подобни случаи може да бъде единствено компютърната електромиография и електроневрография – изследване за провеждането на импулсите по мускулите и периферните нерви. Отличен ефект при всички забо­лявания на периферната нервна систе­ма дават комбинираните оздравителни програми – например медикаментозно лечение (аналгин, ацетилин, паракофдал, аспирин, ибупрофен, загряващи пластири и т.н.) с някаква процедура (лазерна или ултразвукова, иглотерапия, фитотерапия, масаж, лечебна гимнастика).

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *