Рецепта за домашно приготвяне на мехлем за мускулни болки и неврит

Ако мускулите се нуждаят от почивка и възстановяване, може да сами да направите този ефикасен мехлем, който се използва при мускулни болки и неврит


Втриването и разтриването при мускулни болки и неврит засилва кръвообращението и спомага за намаляване и пълно ликвидиране на болковия синдром. В статията ще прочетете съвети на руския невролог, вертебролог и хиропрактор д-р Валери Евдокимов. Рецептата, която ви предлагаме, също е негова, изпробвана по време на 10-годишната му практика и доказано ефективна.

Причини за възникване на нервит

Невритът е възпалителен процес, който засяга периферните нерви. Неврит може да се развие в резултат на травма, интоксикация на тялото, инфекция, нарушено кръвоснабдяване на периферните нерви, патологични промени в метаболизма, хипотермия.

Д-р Валери Евдокимов

Често невритът се появява като усложнение на редица заболявания, като остеохондроза, отит на средното ухо, полиомиелит и други.

Признаци на проявление

Симптомите са: болка, изтръпване , нарушена двигателна функция, промени в мускулния тонус и рефлекси. Мястото на възникване на симптомите на неврита зависи от местоположението на засегнатия нерв и областта, която той инервира.

Следователно, при неврит може да се наблюдава:

– трудност при опит да се вдигне ръка или крак;
– трудности при сгъване на лакътя, китките, глезенните и коленните стави;
– промяна в силата на рефлекторния отговор на външен стимул;
– хипотрофия или атрофия на пръстите на ръцете и краката, изтръпване.

Как се приготвя рецептата при мускулни болки и неврит?

За релаксирате мускулите и за да повишите мобилността при неврит, ще трябва да направите рецептата, която доктор Евдокимов препоръчва. Тя ще помогне за облекчаване на мускулната умора, повишаване на тонуса и премахване на болезнените прояви.

Как помага втриването и разтриването?

Втриването, като техника за нанасяне на лечебно средство, активира затрудненото функциониране на мускулите, повишава мускулния тонус , нормализира метаболитните и хранителни процеси и има успокояващ ефект върху нервната система. След старателното втриване е добре да се направи разтриване. Двете действия се различават по сила на натиск. Ако използвате някои специални съставки при втриване, можете да облекчите болезнеността и мускулната умора.

Разтриване на мускулите у дома

Разтриването на мускулите може да направите сами, у дома. Разбира се, няма да може сами да разтриете мускулите на гърба, но винаги може да помолите някой близък да направи това вместо вас. Домашното разтриване е поддържаща техника, ако редовно посещавате специалист-хиропрактор или рехабилитатор.

Пробвайте рецептата на доктор Евдокимов. Гарантирано е, че ще останете доволни. Този продукт за масажиране на различни мускули прониква дълбоко в тъканите и допринася за приятното успокояващо и релаксиращо усещане.

Как да направите рецептата на доктор Евдокимов за разтриване на мускулите у дома?

Изсипете половин чаша кокосово масло и четвърт чаша пчелен восък в стъклен буркан. Поставете буркана в съд с вода на слаб/среден огън (водна баня). Кокосовото масло и пчелния восък трябва да се разтворят и добре да се смесят.

Изсипете в разтопената смес 2 чаени лъжички кайен, лют червен пипер на прах и по 2 чаени лъжички джинджифил и куркума на прах. Добавете и 1-2 щипки прясно смлян черен пипер. Разбъркайте всички съставки отново.

Оставете сместа да изстине. Добавете 15 капки ментово масло и 15 капки лавандулово масло.
Изсипете получения мехлем в метален или стъклен съд за съхранение и го оставете да се стегне добре. Съхранявайте в хладилник. Домашно приготвеното лекарство се прилага чрез втриване и разтриване върху болезнени или уморени мускули.

Добре е да знаете: втриването се извършва с длан чрез леки, заглаждащи движения. Разтриването включва леко стискане, „месене“ и потупване. Както вече стана ясно, двете имат различна сила на натиск.

Източник: doctorevdokimov.info

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *