БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

На 60 с фигура на 30-годишна: истинска история

Социалните мрежи обсъждат 62-годишна англичанка, на чиято външност и младите момичета могат да завидят

фигура
62-годишната Шейла има фигура на момиче

Тази 62-годишна жена трябва непрекъснато да напомня на младите момчета, които я следват в Instagram: „Аз съм достатъчно възрастна, за да бъда ваша майка!“ Каква е тайната на нейната красива фигура и невероятното младежко излъчване, което впечатлява дори и специалистите по хранене, както и известните фитнес-треньори?

Шейла Кис от Бирмингам е започнала да се занимава с фитнес на 30-годишна възраст. И днес, три десетилетия по-късно, графикът й за тренировки не се е променил: шест дни в седмицата, два часа на ден. След раждането на второто си дете Шейла се занимава със спорт още по-настървено: към фитнеса добавя аеробика, тенис и много разходки на открито.

„Редовно публикувам снимките си в интернет, за да мотивирам жените на моята възраст, и за да им докажа, че никога не е късно да направят нещо хубаво за здравето и начина, по който изглеждат. Но, истината е, че най-често ми пишат момичета, които са на 20-25 години“, признава Шейла. И въпреки че вниманието им е доста приятно, Шейла не пропуснка да им напомни, че изобщо не е подходяща за ролята на приятелка.

Допреди 2 години англичанката е била модел на младежко облекло, но преди реши да преустанови кариерата си, за да се наслади на време, свободно от работни ангажименти.

Сега тя живее на остров Бали, чувства се и изглежда най-много на 40 години. Шейла е невероятно издръжлива и гъвкава. Страницата й в Instagram има повече от 62 хиляди последователи и техният брой непрекъснато расте. Сред феновете на Шейла има много млади момичета, които мечтаят да станат като нея в бъдеще. В края на краищата, преди появата на Шейла, повечето бяха сигурни, че жените, навършили 60 години, не са нищо повече от окаяни старици.

Шейла признава, че наистина се радва да нарушава стереотипите

Днес всяка жена може да изглежда добре, ако не е мързелива и искрено обича себе си.

Най-лесният начин е жените да се откажат от вредните навици, които съсипват здравето и ги карат да изглеждат като топка втасало тесто. Всеки може да направи това. Крайната цел е не само красота, младежко излъчване и хубава фигура. Идеята на такъв живот е жените да посрещнат „златната“ възраст здрави и удовлетворени от себе си.

За силовите тренировки

В по-младите години на Шейла, аеробиката беше хит. Но тя не се е ограничила само до аеробните упражнения. Шейла включила и силови тренировки в своя тренировъчен план, и е сигурна, че благодарение на тях тялото й все още поддържа своята еластичност и атрактивна форма.

Относно храненето и теглото

Що се отнася до теглото, Шейла е сигурна, че то изобщо не влияе на красотата: „Никога не се тегля и не броя калории. От младостта си имам добър апетит, обичам вкусната, питателна храна. Единственото, което правя, е никога да не купувам консерви, варени и замразени храни. Всичко, което ям е свежо и естествено. Не вярвам, че красотата е стройност. Тялото трябва да е здраво, а мускулите да са в добра форма. Предпочитам спортния тип, а не дистрофичния“.

За любимите занимания

Освен това, на 50-годишна възраст, Шейла започнала да се интересува от бикрам йога (набор от упражнения, изпълнявани в много топла стая) и продължава да я практикува и до днес.

„Бикрамът ми помага да бъда силна морално и физически и да отслабна“, не крие Шейла. – Това е час и половина йога при температура от 41 градуса, можете ли да си представите? Кожата и мускулите моментално се тонизират, изчиствате се от токсините – просто отличен резултат! Много е важно да останете гъвкави с напредване на възрастта, поради което за възрастните хора йогата е най-оптималното занимание.“

Относно възрастовите предразсъдъци

На 60 г. Шейла се чувства по-добре, отколкото, когато е била на 30, благодарение на спорта.

„Във фитнес залата, където тренирам, много хора ме питат на колко години съм. Изумени са колко добре се справям с уредите и симулаторите, смее се Шейла. – Много млади момичета казват: „Искам да бъда като теб, когато остарея!“, И това ме прави щастлива. Знам, че въпреки че съм най-възрастната във фитнес залата, ще вдигна най-голямата тежест. Вдигането на тежести ви помага да поддържате теглото си, дори ако ядете торти. Никога не се разболявам и ходя на лекар веднъж годишно, за да си направя необходимите изследвания, и за да се подлагам на редовни прегледи.“

Според Шейла всеки ден без тренировки е също толкова неприятен за нея, колкото ако сте го прекарали, без да си миете зъбите. Спортът за нея е толкова естествен, колкото сутрешните процедури.

„Дори когато пътувам и нямам достъп до фитнес залата, аз тичам или пък пълня празни двулитрови бутилки с пясък, за да ги ползвам вместо гирички. Безкрайно съм благодарна на съдбата за моя щастлив живот и положително отношение, за моите приятели и интересни събития, които ми се случват. В крайна сметка животът ни е даден за удоволствие и радост!“

Източник: www.thesun.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *