Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Саю: японска техника за справяне със запек и омазнен черен дроб

Ако редовно практикувате техниката Саю, няма да страдате от запек, ще се радвате на здраве и младежко излъчване, характерно за хората от Изтока

запек
Саю – лесен начин за поддържане на здравето с топла вода

Техниката Саю не просто помага при запек – благодарение на нея ще нормализирате работата на стомаха, ще облекчите състоянието на черния дроб (особено при преяждане) и ще разредите гъстата кръв по естествен начин.

Япония се счита за лидер в класацията на страните с най-голяма продължителност на живота. Много учени смятат, че тайната на столетниците в Страната на изгряващото слънце, се крие в правилната диета и пиенето на топла вода, което е от особено значение за всички органи и системи в човешкото тяло.

Какъв е японският начин за лечение с топла вода?

Родното място на всички живи същества е водата. Тя, освен че утолява жаждата, хидратира трайно организма и дарява живот. Водата има най-ефикасните и доказани лечебни свойства. Пречистването с топла вода се използва в Япония още от времето на самураите.

Лечение на запек с японската техника Саю

Саю – на японски означава „лечение с преварена вода“. В състояние на кипене водата се освобождава от хлорните частици и други вредни примеси, съдържащи се в нея. Преварената вода, която се е охладила до 50-60° C, се нарича „Юдзамаси“ (Yuzamashi) и се пие за оздравяване на тялото. Името идва от керамичния съд, от който се отпива топлата вода.

Ползите от пиенето на топла вода включват подобрено храносмилане чрез увеличаване на притока на кръв към храносмилателната система и стимулиране на храносмилателните органи. Топлата вода също помага за разграждането на храната и улеснява усвояването на хранителните вещества от тялото. Това може да облекчи храносмилателни проблеми като запек, подуване на корема и лошо храносмилане. При повечето хора пиенето на топла вода преди хранене увеличава чувството за ситост, което може да помогне за предотвратяване на преяждане.

Японците не изпитват неудобството на западните хора и говорят свободно за такива неща, като запек например. В крайна сметка проблемите с изхождането засягат до 25% от населението (и предимно жени). Това означава, че много хора страдат в мълчание. И докато повечето хора смятат запека просто за досаден симптом, той може да бъде и основната причина за други неприятни състояния, включително умора, наддаване на тегло, лошо настроение и много други.

Не просто симптом, а огромен проблем

Повечето хора смятат, че запекът е по-скоро симптом, отколкото причина за здравословните им проблеми. И за много функционални стомашно-чревни състояния, като чревни патогени, пропускливи черва и чувствителност към храни, това определено е така. Ето защо е добре да се изследвате и да откриете основната причина за вашия запек.

Но самият запек може да бъде и основната причина за други симптоми и състояния. Според японските учени запекът може да предизвика хаос във вътрешностите ви, произтичащ от един от трите основни проблема:

1. Реабсорбция на токсини в дебелото черво , включително излишък от хормони, които нормално биха се отделяли в изпражненията.

2. Дисбаланс на чревната флора , включително намаляване на здравите видове и свръхрастеж на нежелани бактерии или патогени.

3. Структурни и физически ефекти на големите твърди изпражнения и напрежението, което обикновено ги придружава.

Ето няколко неприятни здравословни проблема, които идват заедно със запека:

• Умора, която лесно става хронична.
• Покачване на теглото. Да, натрупването на изпражнения може да добави няколко допълнителни килограма – всеки, който е правил промиване на дебелото черво или клизма, може да потвърди това… Но какво да кажем за „истинското“ тегло, което се натрупва под формата на мазнини?
• Акне и кожни обриви
• Запекът е един от най-рисковите фактори и най-честите причини за свръхрастеж на бактерии в тънките черва.
• Отрицателен ефект има запека и върху ноктите и косата. Ноктите стават чупливи, а косата безжизнена и сива, заради липсата на хранителни вещества.
• Проваля имунитета. Нашата чревна флора е отговорна за голяма част от имунния отговор на тялото, включително отстраняването на клетъчни остатъци, вируси, бактерии и ракови клетки.
• Запекът може да попречи на отделянето на нежелан естроген от тялото и да насърчи повторното му усвояване.
• Освен функционално и хронично заболяване, запекът може също да причини структурни проблеми, които може да изискват хирургична интервенция. Напъването по време на движение на червата и седенето на тоалетната за продължителни периоди може да доведе до хемороиди, ректален пролапс и анални фисури.
• Разстройствата на настроението и тревожността отдавна са научни приятели със запек и други стомашно-чревни разстройства.

Така че, днешните японски учени са дали ясен отговор защо, при какво и как ще помогне топлата вода

Със сигурност най-важното предимство на топлата вода е, че може да помогне при запек. Пиенето на топла вода помага за стимулиране на храносмилателната система и може да насърчи движението на червата. Топлата вода също може да помогне за омекотяване на изпражненията, което ги прави по-лесни за преминаване. Освен това поддържането на хидратация с топла вода може да помогне за предотвратяване на появата на запек на първо място.

Ефект на топлата вода при запек и за прочистване на организма според древната японска медицина

Пиенето на топла вода има затоплящ ефект. По този начин всички метаболитни процеси в човешкото тяло се подобряват и се засилват естествените защитни сили на организма. Японските учени твърдят, че затоплената вода помага за ефективно очистване на всички органи и системи.

Пиенето на топла вода, или практикуването на японската техника саю насърчава детокс-процесите в черния дроб – ускорено елиминиране на токсините и мазнините, които са се натрупали. Затова Саю се препоръчва на хората, които имат стеатоза, или позната още като неалкохолно омазняване на черния дроб. С помощта на топлата вода се изхвърлят и отпадните продукти от организма през бъбреците.

Саю помага да се справите със запека и да развиете устойчивост на стрес. В същото време кожата се почиства, става по-мека, жизнена и сияйна. Този метод ви позволява да се отървете от излишните килограми, тъй като помага за безболезнено изгаряне на излишните калории и увеличаване перисталтиката на храносмилателния тракт.

Кога трябва да се практикува Саю?

Препоръчва се да се пие топла вода веднага след нощен сън или вечер преди лягане. В сутрешните часове това помага да се събудите по-бързо, да почувствате прилив на енергия и да се настроите за активен работен ден. Преди да заспите, топлата вода способства за бързото изгаряне на излишните калории и осигурява дълга, пълноценна почивка.

Не трябва да пиете твърде много вода. Достатъчни са 4 чаши на ден. Детоксичният ефект кара някои хора да се чувстват много уморени. Водата не трябва да се пие твърде бързо, по-добре е да я приемате на малки глътки. Така всички органи и системи се затоплят постепенно. Също така, във водата не бива да се добавя нищо – нито билки, нито лимонов сок.

За по-добър ефект се препоръчва да се използва преварена вода, която веднъж е доведена до кипене, след това е замразена, размразена е и отново е затоплена леко.

Източник: woman.ru

LecoVita ЛИВЪРВАКС е иновативен комбиниран препарат за детоксикация на черния дроб и подобряване на функцията му. Препоръчва се при чернодробни и жлъчни нарушения и увреждания. Продуктът също така повлиява благоприятно обмяната на веществата и храносмилането.

„Казаха ми,че имам неалкохолно омазняване на черния дроб. Освен промени в диетата, започнах да пия LecoVita ЛИВЪРВАКС и вече показателите са ми много по-добри.“ – пише Велизар Стойчев

LecoVita ЛИВЪРВАКС веган капсули 450mg х 30 /за черния дроб и жлъчката/
LecoVita ЛИВЪРВАКС веган капсули 450mg х 30 /за черния дроб и жлъчката/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *