Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

2 рецепти на български лечител за прочистване на белите дробове и бронхите

Прочистете белите дробове и бронхите с тези две ефикасни рецепти. Може да се ползват от деца, възрастни и заклети пушачи


Народният лечител Митко Димитров от Ямбол е помогнал на хиляди хора да възстановят здравето си, като използва проверени рецепти от народната медицина. Днес ви предлагаме естествен начин да изчистите белите дробове и бронхите, да подобрите дишането и насищането на организма с повече кислород.

Митко Димитров

Замисляли ли сте се защо на хората със заболявания на белите дробове и бронхите се препоръчва да прекарват повече време на открито, особено на места, край които има смърч или борова гора? Такъв престой и разходки са много полезни, защото иглолистните дървета съдържат етерични масла, които са естествени дезинфектанти. Когато тези масла се вдишват, слузта се отделя по-бързо от дихателните пътища.

Храчките са вискозен секрет, който обгръща лигавицата на УНГ органите, за да ги предпази от изсушаване и нараняване. Когато вируси или бактерии навлязат в организма, количеството на храчките значително се увеличава. Затова има нужда от почистване на дихателните пътища. Това може да стане с рецепти на основата на смърчови издънки (връхчета) и борово мляко. Ето как народният лечител Митко Димитров препоръчва да си направите тези лечебни инфузии.

Инфузията от смърчови издънки помага като:

– дезинфекцира бронхите;
– освобождава белите дробове за по-добро снабдяване с кислород.

За да приготвите тази лечебна инфузия, ще ви трябват млади издънки (връхчета) от смърч. За разлика от старите, те са меки и светлозелени. За пълен курс на прочистване на белите дробове са необходими минимум 3 кг. връхчета.

Приготвянето на инфузията е просто: измийте смърчовите издънки и ги поставете плътно в стъклен буркан от 1 литър, като редувате слой връхчета със слой захар. Напълнете буркана до върха, затворете капака и го сложете на тъмно и хладно място. От време на време го обръщайте. След три седмици смърчовите иглички ще дадат сок, бурканът ще се напълни със зелена течност с приятен боров аромат. Течността трябва да се филтрира и излее в малки бурканчета, които след това се съхраняват в хладилника.

Инфузията трябва да се приема три пъти на ден по една чаена лъжичка. Настройте сами времето, което не бива да съвпада с моментите, в които се храните. Смърчовият извлек трябва да се взима всеки ден в един и същи час. Когато инфузията свърши, можем да предположим, че курсът на прочистване е завършен. Процедурата за прочистване на белите дробове и бронхите със смърчови връхчета се препоръчва да се прави веднъж годишно. Разбира се, че трябва да съвпадне и с времето, в което смърчовете изкарват нови връхчета.

Борово мляко за общо изчистване на дихателните пътища

Използването на борово мляко за изчистване на дихателните пътища е особено полезно за пушачите и за тези, които често страдат от бронхит или пневмония. Приготвянето на борово мляко не е трудно:

– Необходимо е да вземете три млади борови шишарки (зелени) и да ги изплакнете обилно под течаща вода;

– Поставете шишарките в съд, добавете към тях малко борова смола (чаена лъжичка);

– Изсипете отгоре 2 чаши врящо мляко;

– Поставете всичко в термос, за да престои 3-4 часа;

– Прецедете през фино сито или тензух.

Млякото трябва да се приема два пъти дневно (сутрин на празен стомах и преди лягане), по една чаша, която се пие бавно, на малки глътки. Шишарките могат да се използват повторно, за да се приготви още веднъж борово мляко по тази рецепта. Нужно е само леко да ги набодете с остро ножче.

Пълният курс на прочистване продължава от един и половина до два месеца. Всичко зависи от състоянието на белите дробове и бронхите. Може да се вземе предвид дали човек живее в голям град или на село, дали пуши, работи в завод и т.н.

Боровото мляко е здравословен продукт, който съдържа специфични етерични масла

Те предпазват дихателната система от различни бактерии и вируси. Смолата действа като свързващо вещество. С нейна помощ слузта се събира в образувания, подобни на съсиреци и бързо излиза. Ако имате дихателни проблеми, опитайте тези естествени прочистващи белите дробове и бронхите рецепти. Желателно е първо да се консултирате с лекар, за да се изключи вероятността от сериозни патологии, изискващи лечение с антибиотици.

лула инхалатор с хималайска сол
Оригиналната лула инхалатор с хималайска сол

Източник: zazdraveto.org

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *