Тромбофлебит: 7 рецепти за лечение от народната медицина

Най-добрата профилактика на тромбофлебит е навременното лечение на разширените вени на долните крайници. Доказани рецепти на традиционната медицина, четете в тази статия


Тромбофлебит е възпалителен процес в стената на венозните съдове, причинен или усложнен от запушване на лумена (вътрешното пространство) на съда от кръвен съсирек (тромб). Тромбофлебитът може да засегне както повърхностни вени , така и вени дълбоко разположени в мускулната тъкан. Най-често се среща тромбофлебит на долните крайници.

7 доказани рецепти на традиционната медицина за разширени вени от руския лечител Анатолий Маловичко

1. Поръсете люлякови пъпки с вряла вода, разпределете ги равномерно върху подходящо за компрес парче памучен плат и приложете компресa върху засегнатата зона. Дръжте го от сутрин до вечер.

Анатолий Маловичко

Този компрес може да се прави всеки ден, по времето когато люлякът цъфти.

2. Намажете едната страна на предварително намачкан лист бяло зеле със слънчогледово масло и нанесете омаслената страна върху крака. Оставете да действа 12 часа на ден. Сменяйте зелевия компрес ежедневно. Курс на лечение 1 месец.

3. В продължение на една година приемайте рендосано индийско орехче (около 20 гр.), което предварително сте запарили в 50 мл. вода. Получената отвара пийте по 3 пъти на ден, 30 минути преди хранене.

4. 1-3 супени лъжици обикновена паламида (Creeping Thistle) се варят в 200 мл. вода за 2-3 минути. С така получената отвара се правят затоплящи компреси на вените.

5. При тромбофлебит и болезнено запушване на вените можете да правите бани за затопляне на краката по време на цъфтежа на люляка: сложете измити листа от люляк в гореща вода. Нека да се попарят малко и след това ги наложете на местата, на които има видими кръвни съсиреци.

За лечение на тромбофлебит са ефективни вани за крака с благолюбив бял смил

Книгата „Съдове, капиляри, сърце. Методи за прочистване и изцеление“ на Анатолий Маловичко

За целта накиснете 50 г. от билката в 1 литър вряла вода за 1 час.

6. 5 кг. свежи листа от коприва се държат в 5 литра вряла вода в продължение на 5 часа; или 2-3 кг. изсушена коприва се залива с 10 литра вряла вода и престоява 1 час. Инфузията се излива във вана с температура 36 ° C. Продължителността на кисненето е 30 минути. Правете такива вани до пълно възстановяване.

7. Ако има болки при тромбофлебит е полезно да се правят вани за крака, накиснати до коленете в инфузия от равни части корени от върба и дъб (50 гр. билки и 10 л. вода). Водата трябва да е вряла, за да може билковата смес да се накисне добре.

След като отварата се охлади до температура 37–38°, краката се киснат в продължение на 30 минути. Препоръчително е след процедурата да се ползва ВЕНОТОН – S – единственият продукт за разширени вени, който решава проблема до 10 дни, и компресионни чорапи.

От книгата „Съдове, капиляри, сърце. Методи за прочистване и изцеление“ на Анатолий Маловичко

Изглед на опаковката на продукта Венотон S
ВЕНОТОН-S – крем против разширени вени

 

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *