ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 лесни за приготване рецепти, които церят чернодробни заболявания

Народната медицина предлага редица средства за лечение на заболял черен дроб

Мед и канела за черен дроб
Комбинацията от мед и канела поддържа черния дроб в оптимално здраве

Черният дроб е орган с много функции, който отговаря за жизнено важни процеси в организма. Той пречиства тялото от токсини, помага за храносмилането и отговаря за производството на множество ензими и хормони.

Чернодробните заболявания стават все по-често срещани. Това се дължи на неправилно хранене, токсични изпарения в околната среда, злоупотреба с алкохолни напитки, стрес и др. Всички тези фактори допринасят значително за нарушаване на функция на този толкова важен орган.

Народните рецепти помагат за поддържане на черния дроб здрав, дори и в моменти на прекомерен стрес. Има много натурални средства за лечение на заболявания свързани с най-голямата жлеза, но Ви съветваме да се консултирате със специалист, преди да ги използвате.

Ето кои са някои от симптомите на проблеми с черния дроб:

  • Усещане за тежест от дясната страна под ребрата
  • Нарушения в изхождането (запек или диария)
  • Чувство за умора
  • Нарушения на съня
  • Нарушена възможност за концентрация

Лечението с природни средства набира голяма популярност през последните години. Хубаво е да се знае все пак, че в тежки случаи отварите и народните илачи трябва да се използват заедно с предписаните медикаменти и диети, за да е възможно излекуване и възстановяване на органа. Също така е абсолютно задължително по време на терапията болния да се откаже от вредните навици като тютюнопушене, консумация на алкохол и др.

Тук ще разгледаме няколко рецепти, които ще ви помогнат да възстановите черния си дроб и да го поддържате в безупречна форма.

Рецепта за бульон от овес:

За приготвянето са ви нужни 150г овес на зърна и 1.5л вода. Във вече кипнала вода добавете овеса и го оставете да поври още 20 минути на среден огън, след това оставете течността да изстине. Готовия бульон се пие по 220 мл дневно. За постигане на ефект е нужно да пиете отварата в продължение на 20 дни.

Рецепта за чеснова настойка:

2 скилидки чесън се смилат добре, след което се заливат с 200 мл топла вода. Оставете чесъна да престой във водата в продължение на 8-12 часа. Инфузията се пие сутрин на гладно. Препоръчително е през деня да приготвите дозата за следващата сутрин. Продължителността на терапията е 10 дни.

Рецепта за смес от мед и канела:

В 200г мед се добавят 20г канела на прах и се разбъркат добре. Консумира се по 1 ч.л. два пъти дневно (веднъж сутрин на празен стомах и веднъж вечер преди лягане). Тази рецепта е много ефективна за поддържането на черния дроб в оптималнo здравословно състояние и помага за възстановяването на нормалната му функция.

Източник: albur.ru

LecoVita ЛИВЪРВАКС е продукт за детокс и защита на черния дроб, който спомага за регенерацията на чернодробните клетки. ЛИВЪРВАКС е подходящ за профилактика при продължителен прием на лекарства, честа употреба на алкохол, храни с високо съдържание на животински мазнини.

„Казаха ми, че имам утежнен черен дроб, защото ям прекалено много мазно и често си пийвам по чашка-две алкохол. Откакто пия ЛИВЪРВАКС, имам значително подобрение на показателите“, споделя Александър Иванов

LecoVita ЛИВЪРВАКС веган капсули 450mg х 30 /за черния дроб и жлъчката/
LecoVita ЛИВЪРВАКС веган капсули 450mg х 30 /за черния дроб и жлъчката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *