Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо очите гноясват (съвети от лекар + рецепти от народната медицина)

Случва се очите да гноясат. Това е често срещано явление. Мнозина са изправени пред този проблем. И понякога, без да разбират причините, хората започват лечение

очите
Появата на гной в областта на очите изисква консултация със специалист

В този случай алтернативните методи имат благоприятен ефект, но не елиминират заболяването. Очите гноясват – защо се случва това и как да предотвратим усложненията? Нека разберем какво мисли официалната медицина за този проблем и как го лекуват народните лечители.

Защо очите гноясват?

Появата на неприятни жълтеникави корички на клепачите може да се случи поради следните причини:

– трахома (възпаление на роговицата, причинено от хламидия);

– дакриоцистит (възпаление на слъзния сак);

– конюнктивит (възпаление на лигавицата);

– нараняване;

– инфекция след очна операция.

Алергичният конюнктивит се характеризира с непоносим сърбеж. Инфекцията попада в очите по време на надраскване, което се случва ако очите се пипат често.

Причината за възпалението и супурацията (нагнояване и загнояване) при инфекциозен конюнктивит е наличието на паразитни микроорганизми.

При дакриоцистит очите постоянно са воднисти. Въпреки това, сълзите не се отичат, а остават за дълго в очите. Това става причина за инфекция и нагнояване.

Какво може да направите у дома, ако в областта на очите има гной?

На първо място е необходимо да премахнете гнойта. Очите трябва да се измият с преварена вода и след това да се намокрят с тампон, навлажнен със слаб разтвор на фуроталгин . Избърсването трябва да се извършва към носа. За да облекчите възпалението, можете да изплакнете очите с билкова отвара или да си направите лосиони от билки:

Лайка. Залейте 3 супени лъжици лайка с 200-250 г вряща вода. Оставете да постои, докато изстине и след това прецедете. Слагайте памучни компреси с лайка върху очите колкото често имате възможност.

Невен. Залейте 2 с.л. невен с 200-250 г вряща вода Оставете да изстине и прецедете. Правете изплаквания или компреси. Невенът може да се комбинира с лайката.

Силен черен чай. Може да изплаквате очите, да слагате охладени торбички от черен чай или да правите компреси, които да остават върху очите не повече от десетина минути.

Ако симптомите продължат до 1-2 дни, консултирайте се с лекар. Той ще установи причината за възпалението и ще предпише необходимите лекарства.

По време на лечението е необходимо:

– спазвайте лична хигиена, не разтърквайте очите с ръка и използвайте само чисти памучни кърпи;

– третирайте и другото око, дори и да няма гной по него;

– избягвайте стреса;

– откажете се от използването на козметика.

Какво да направите, ако въпреки че прилагате някои от по-горе изброените методи, очите все така гноясват?

Нищо, струва си да спрете самолечението и да се консултирате с лекар, за да установите причината и да ви бъдат предписвани лекарства. Това ще ви позволи бързо да се справите с проблема и да избегнете сериозни усложнения.

Д-р Александър Пампуров

Ето и съветите на д-р Александър Пампуров, доктор на медицинските науки, главен специалист по алергология и имунолог в Московския отдел по здравеопазване

Една от причините за появата на гной е конюнктивитът. Заболяването се проявява чрез зачервяване и подуване на лигавицата на окото, сълзене, сърбеж и парене.

Алергичният конюнктивит често се комбинира с алергичен ринит или възпаление на кожата на клепачите.

При алергичен конюнктивит обикновено се засягат и двете очи. Симптомите се развиват бързо, в рамките на няколко часа след излагане на алерген. Но се случва така, че само няколко минути са достатъчни. Преди да се консултирате с лекар, състоянието може да бъде облекчено със студени компреси от сребърна вода и измиване на очите с преварена вода. Използвайте слънчеви очила, когато излизате навън.

Предотвратяване

– Избягвайте контакт с известен на вас алерген (алергичен агент). Ако контактът не може да бъде избегнат, специални антиалергични капки, предписани от лекар, трябва предварително да се накапят в очите;

– Вземете душ, измийте лицето си след евентуален контакт с алерген;

– Избягвайте използването на контактни лещи в случай на конюнктивит;

– За да осигурите спокойствие на очите, избягвайте контакт с прах и други дразнещи вещества;

– Не търкайте очите с ръце или дрехи;

– Правете мокро почистване на апартамента няколко пъти седмично.

очила Д-р Вижън
Тренажорни очила Д-р Вижън подобряват зрението

Източник: bezorz.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *