ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Алкохолизъм – възможно ли е преодоляването на зависимостта с билкови рецепти?

Народната медицина предлага множество ефективни рецепти за отказване от алкохола

Дафинов лист
Билките и чайовете могат да се окажат високо ефективни при борбата с алкохолизма

Алкохолизмът е много тежка зависимост, която не трябва да бъде пренебрегвана. Навременно взетите мерки могат да променят живота на зависимия из основи. Масово хората разчитат на лекарската помощ за намиране на подходящо лечение, но народната медицина предлага отдавна доказани методи за отказване от алкохола.

Лечението по естествен път често преминава по-леко за зависимите и близките им, от дългия престой в центът за рехабилитация или болница.

Специалните комбинации от билки и чайове могат да се окажат високоефективни при борбата с алкохолизма. Тук ще разгледаме утвърдили се с времето методи и рецепти от народната медицина.

Смес от жълт кантарион и пълзяща мащерка

Съставки:

  • 4 ч.л. пълзяща мащерка
  • 1 ч.л. жълт кантарион
  • 1 ч.л. пелин

Начин на приготвяне и употреба:

Предварително измерените съставки се смилат заедно и се заливат с 1 чаша вряла вода. Оставя се да престои в продължение на 2 часа. Пият се по 1-2 супени лъжици преди всяко хранене (по 3-4 пъти дневно). Лечението дава резултат след първите две седмици и е нужно да продължи 3 месеца за дълготраен ефект.

Настойка от девесилови корени

Съставки:

  • Няколко девесилови корена
  • Няколко дафинови листа
  • 250 мл. водка

Начин на приготвяне и употреба:

Корените от девесил се смилат и се поставят в стъклен съд, заедно с дафиновите листа. Билките се заливат с 250 мл водка и получената смес се оставя да престои две седмици. Полученият илач се пие от зависимия вместо алкохол, но задължително в малки количества. Препоръчително е това количество да се разпредели за 1 седмица. Лечението е нужно да продължи не повече от две-три седмици и често дава много добър резултат.

Настойка от джинджифилов корен

Съставки:

  • 1 с.л. джинджифилов корен на прах
  • 1 чаша вода

Начин на приготвяне и употреба:

Джинджифилът се залива с чаша вода и се оставя да поври в продължение на 5 минути. След като е повряла, настойката се оставя за 1 час да престои, за да може водата да абсорбира полезните вещества. За съхранение, може да държите сместа в хладилник.

Този илач е много подходящ за лекуване на зависими, без тяхното знание. 1-2 с.л. от настойката се сипват в чаша водка, която се предлага на болния. След консумиране на водката с добавка от джинджифил, човекът ще получи силно гадене и повръщане. Идеята на този метод е, след няколко приема на сместта, зависимият да се отврати от алкохолната напитка, без значение дали в нея е добавен джинджифил или не. Много е важно да внимавате и да не прилагате метода много често!!! 2-3 приема трябва да са достатъчни. Абсолютно забранено е настойката да се използва при бременни жени и хора, страдащи от сърдечни заболявания.

Настойка от тиквено семе и дафинов лист

Съставки:

  • 1 чаша начукани тиквени семки
  • 2 едри дафинови листа

Начин на приготвяне и употреба:

Семките и дафиновия лист се заливат с по 1 чаша водка в отделни съдове. Оставят се да престоят две седмици, след което двете течности се прецеждат. Идеята е да се получат два вида подправена водка, които трябва да се консумират от болния в малки количества, вместо обичайния алкохол. Дафиновите листа причиняват разстройство, а тиквените семки докарват гадене и поръщане, които би трябвало да изградят трайно отвращение към алкохола.

Отвара от мечо грозде за отказване от бира

Съставки:

  • 2 с.л. листа от мечо грозде
  • 1 чаша вода

Начин на приготвяне и употреба:

Листата се заливат с чаша вода и се оставят да врат за 15 минути. Отварата се пие по 1 с.л. по 5-6 пъти дневно. След 2 месеца лечението трябва да е дало осезаем разултат.

Горепосочените рецепти са изпитани методи от народната медицина, но задлъжително трябва да внимавате с дозировката и прилагането им. Въздействието върху всеки организъм е непредсказуемо. Не се препоръчва да се прилагат при хора, страдащи от гастрит, язва, хипертония и сърдечно-съдови заболявания.

Източници: bukvarche.com; biomall.bg

Алкогард алкохолизъм
АЛКОГАРД – помага при алкохолизъм и проблеми с черния дроб

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *