Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Александър Огулов: Папиломи на шията – как да ги премахнем?

Често хората имат папиломи на шията, под мишниците и около очите. Защо се появяват и може ли да се справим с тях без да посещаваме лекар?

папиломи
Пелинът помага при лечението на папиломи

Има достъпно и ефективно средство за защита, което ще помогне да се отървете от тях – това е растението пелин. От статията ще научите как да приготвяте различни тинктури от пелин и да третирате с тях засегнатите от папиломи места.

Какво е папилома?

Папилома е общо наименование, което обединява всички доброкачествени туморни образувания по кожата.

Папиломите, наричани понякога и бенки, са малки, кръгли външни кожни издатини със стъбло. Те обикновено имат цвета на кожата на човека, но могат да бъдат розови, кафяви или дори тъмни на цвят. В последния случай папиломите изглеждат като обикновени невуси.

Те се причиняват от вид човешки папиломен вирус (HPV), същият вирус, който причинява и брадавици по ръцете, лицето и гениталите, въпреки че не са еднакво инфекциозни.

Папиломите обикновено са безсимптомни и се срещат най-често сред хората навършили 25-30 години. И все пак, в случаи, когато са засегнати големи участъци от кожата, ​​те могат да бъдат свързани с болка, сърбеж, парене или повишено кървене. Обикновено се появяват в топлите и влажни зони на тялото, където кожата има гънки и благоприятства развитието на HPV, като лицето, шията и главно върху клепачите, подмишниците, гърдите и областта на слабините.

Папиломите могат основно да се появят при всички хора, без значение техния пол. Има обаче някои предразполагащи фактори, които благоприятстват появата им. Такива фактори са:

– Телесно тегло (хора с наднормено тегло и затлъстяване);
– Бременност;
– Ендокринопатии;
– Кожни наранявания;
– Наследственост.

Диагнозата се поставя чрез клиничен преглед от дерматолог. Рядко се изисква биопсия за тяхното потвърждение. Във всеки случай премахването им е необходимо поради медицински и козметични причини.

Папиломите могат да се появят и по лигавиците на носа, околоносните синуси, пикочения мехур и др. Те не винаги са причина за притеснение. Ако растат върху видимите части на тялото, тогава това се превръща не само в медицински, но и в козметичен проблем.

Пелинът помага при папиломи

Как се появяват папиломите на шията? Обикновено те се локализират отстрани, по-често в близост до рамото. След това се преместват в областта на подмишницата. Най-често папиломите растат по този начин – появи ли се един, след него идва втори, трети и т.н.

Папиломи на шията и тяхното лечение

Папиломите, които са разположени в близост до щитовидната жлеза, носят информация, че кръвообращението в този сектор е нарушено и има някаква патология на щитовидната жлеза. При това положение можете да направите един лесен тест: наклонете главата назад и сложете показалеца в кухината, която е в центъра на основата на шията. Ако има болезненост на периоста, това предполага, че кръвоснабдяването на щитовидната жлеза е нарушено.

Пелинът работи много добре срещу вируса на папилома, както и срещу паразита Trichomonas (трихомоноза). Преди да се появят антибиотиците, хората са лекувли много заболявания с пелин. Тази популярна билка се е консумирала в суха форма, правели са се отвари, които са се приемали през устата.

Пелинът, като ключова съставка в настойката срещу папиломи, има силно изразен прочистващ ефект. Настойката от пелин ще ви помогне да се отървете от патогени и ще инхибира вирусната инфекция.

За да се постигне пълно изчезване на папиломите, препоръчително е да направите курс от поне две седмици, през които да се взима пелин. След това се прави почивка.

Настойката от пелин се приема средмо по 3-4 капки 4-6 пъти на ден.

Настойка от пелин

Рецепти за настойки от пелин

В масло

Взимат се семена от пелин (1 с.л.), Смилат се, за да станат на прах и се смесват с 1 неголяма чаена чаша растително масло. Остава се сместа да стои в продължение на 2 дни на тъмно място.

Настойката се приема по 2-3 капки три пъти на ден. Препоръчва се това да се случва преди хранене. Препоръчителният курс на прием е до 1,5 месеца.

Тинктура от пелин (настойка с алкохол)

Тази рецепта не е подходяща за деца.

Една супена лъжица семена от пелин се залива с половин литър медицински спирт (40-60 градуса). Оставя се да стои на тъмно в продължение на 14 дни, като от време на време се разбърква. Приема се по 2-3 капки 3 пъти на ден. Можете да добавите тинктурата към кафе или чай, ако ви се стори неприятна за директен прием. Съхранява се в хладилник. Терапията продължава 1 месец.

Настойка в коняк

Взима се 1 литър коняк и 2 с.л. сух пелин. Може да се използват и нарязани корени.

Смесете съставките и изсипете в подходяща бутилка. Настоява се 10 дни. След това филтрирайте тинктурата. Приема се в същата доза като по-горе описаната рецепта. Курсът на терапия е 1 месец.

Александър Огулов

Противопоказания за употребата на настойки от пелин

– Алергични реакции
– Храносмилателни проблеми
– Повишено pH на стомашния сок.

Важно е да се избягва предозирането.

Кой е Александър Огулов?

Александър Огулов е генерален директор на образователния и здравен център Огулов. Председател на Професионалната асоциация на висцералните лекари, професор по традиционна медицина, постоянен член на Международната европейска академия за природни науки (Хановер, Германия).

Основател е на направлението „Висцерална практика“. Висцералната практика е масаж на вътрешните органи през предната стена на корема. Професионалният старт на Огулов в областта на висцералната практика е през 1985 г.

Източник: yasnonews.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *