Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пародонтоза: Как сами да решите проблема

Пародонтоза е заболяване, чиито основен симптом е кървене от венците. Това състояние е познато, но и пренебрегвано от мнозина

пародонтоза
Превенция и лечение на пародонтоза в домашни условия

Повечето хора си мислят, че пародонтозата е временен проблем. Добре е да се знае, че редовното кървене от венците не е симптом, нито състояние, а заболяване към което трябва да се отнасяме с необходимата сериозност. Доста опасно е, тъй като може да доведе до инфекция в организма. Консултацията с лекар е задължителна, а назначеното от него лечение трябва да се спазва стриктно, докато проблемът не бъде преодолян.

Ефективните домашни рецепти помагат за укрепване на венците. Те могат да се прилагат самостоятелно, като допълнителна терапия по време на основното лечение или като превенция на заболяването пародонтоза.

Този проблем засяга приблизително 70% от световното население. Пародонтозата се счита за много сериозно заболяване. Защо е опасно? Защото намалява имунната защита, причинява видими козметични проблеми, а в тежки случаи дори води до загуба на зъби.

Как може да се лекува пародонтоза самостоятелно?

Ето няколко ценни рецепти и съвети от руския лечител Дмитрий Обгал

Преди всичко ще е добре да се знае какво провокира появата на пародонтоза.

Дмитрий Обгал

Причините за пародонтоза все още не са достатъчно добре проучени. Но много експерти са съгласни, че пародонталната болест е една от проявите на отслабената имунна защита на организма. За съжаление, панацея за това заболяване в момента не съществува.

Един от типичните признаци на пародонтоза е кървенето от венците. Много от нас са забелязали кръв по четката, докато си мием зъбите, или в слюнката. На пръв поглед това явление изглежда безобидно, но всъщност е доста сериозно. Експертите са установили, че хората, които не лекуват кървенето от венците, живеят средно пет години по-малко.

Как се лекува пародонтоза с домашни средства

На първо място, има смисъл да проверите стомаха си. Често този проблем възниква поради храносмилателни дисфункции, когато стомахът не абсорбира правилно витамини, минерали и други необходими вещества. И тогава венците отслабват.

Рецепти срещу пародонтоза

Добийте навик да изплаквате редовно венците. Положителен ефект дават различни билкови отвари и инфузии, които са ефективни за хигиенизиране на устната кухина. Ето някои от тях.

– Отвара от дъбова кора и листа на боровинки. Смесват се две части листа от боровинки и една част дъбова кора.
– Тинктура от хиперикум.
– Отвара от равни части лайка, градински чай и невен има антисептичен ефект.
– Солен разтвор (1 чаена лъжичка сол разтворена в чаша вода. Изплакнете след всяко хранене).
– Чаена лъжичка сол и чаена лъжичка сода се смесват в чаша топла, но не и гореща вода. Прави се изплакване след хранене и всеки път, когато се сетите.

Лечебни рецепти при пародонтиза

1. Почиства се малка глава цвекло, настъргва се и се нанася кашичката върху проблемните венци. Оставя се да стои колкото може по-дълго време. Процедурата се извършва, след като си измиете зъбите вечерта. Преди да си легнете може да изплакнете устната кухина със сок от червено цвекло. Не се притеснявайте от оцветяването на зъбите. То се измива сравнително бързо, ако добавите малко сода за хляб към пастата за зъби.

2. Алое. Почистват се листо от растението, отрязва се по средата и се прилага към проблемните венци от вътрешната страна, наподобяваща желе. Продължителността на манипулацията е 1-2 часа.

3. Борови връхчета. Прави се отвара от млади борови връхчета, с която се жабури устата всяка сутрин и всяка вечер.

Тези домашни средства ефективно помагат срещу пародонтоза. Но ако болестта ви прогресира, препоръчва се да не отлагате уговарянето на среща със зъболекаря, за да определите тежестта на проблема и да разработите успешна стратегия за лечение.

паста за зъби със сребърни йони
Паста за зъби със сребърни йони

Източник: glavrach.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *