Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пчелно млечице за силен имунитет и здраво сърце

Пчелно млечице се продава като хранителна добавка и се предписва за лечение на различни физически неразположения и хронични заболявания

пчелно млечице
Приема на пчелно млечице е полезен при сърдечно-съдови заболявания

Използването на пчелно млечице носи ползи не само за здравето на сърцето. То намалява нивата на кръвната захар и коригира оксидативния стрес. Изключително ценно е и за здравето и красотата на кожата. Но, това съвсем не изчерпва приложението на пчелното млечице за красотата и здравето на човешкия организъм.

От древни времена медът и различните пчелни продукти се считат за едни от най-полезните природни лекарства. Но най-ефективно от тях е пчелното млечице, което пчелите използват за изхранване на младите индивиди. За медицински цели се използва гъста течност, подобна на желе, която съдържа концентрирани специални хормони и се счита за лечебен еликсир не само за насекомите, но и за хората.

Пчелното млечице се синтезира от цветен прашец. То има приятен млечен цвят, деликатен аромат и леко кисел вкус. Достатъчно калорично е – 138 kcal/100 гр., докато съдържанието на калории в кравето мляко е около 65 kcal. Състои се от протеини, сложни наситени киселини, например 10-HAD киселина – която се намира само в пчелното млечице и не може да бъде получена в лабораторни условия. В допълнение, продуктът е наситен с жизненоважни микроелементи и хранителни вещества.

Някои от витамините, които обикновено присъстват в пчелното млечице, включват:

Тиамин (В1)
Рибофлавин (B2)
Пантотенова киселина (B5)
Пиридоксин (В6)
Ниацин (B3)
Фолиева киселина (B9)
Инозитол (В8)
Биотин (B7)

Полезни свойства на пчелното млечице

Многобройни проучвания на учени от различни страни показват, че този натурален продукт има способността да повишава имунитета, да защитава хората от вредното въздействие на околната среда и да предотвратява инфекции и вирусни заболявания.

В допълнение, пчелното млечице:

– притежава антивирусни качества, поради което често е част от комплексното лечение на инфекциозни и вирусни заболявания;
– нормализира глюкозата в кръвта, намалява холестерола, подобрява хормоналните нива в организма;
– лекува сърцето и съдовата система;
– подобрява храносмилането, нормализира работата на храносмилателния тракт, ускорява процесите на регенерация при наличието на язви;
– нормализира обменните процеси в тъканите, повишава издръжливостта и силата по време на физическо натоварване;
– подобрява състоянието на косата, ноктите и кожата, ускорява възстановяването при рани и кожни лезии;
– благоприятно влияе върху развитието на плода при бременност, засилва лактацията на кърмачките;
– стимулира функциите на централната и периферната нервна система, подобрява паметта, концентрацията и когнитивните способности.

Как се използва пчелно млечице?

Разбира се, най-ефективен е свежият продукт, но не всеки има възможност да го купи директно от пчелин. Следователно, той може да бъде набавен от здравословните или онлайн магазини. Пчелното млечице се подлага на специална обработка, след която не губи полезните си свойства за достатъчно дълго време:

– Замразено – в пчелините пчелното млечице се замразява. Може да се съхранява в хладилник за около две седмици, а във фризера – 2-3 месеца.
– С мед – смес от пчелно млечице с мед значително увеличава срока на годност и подобрява вкуса. Възможно е да закупите готова смес или сами да си я приготвите. Съотношението мед-пчелно млечице може да е такова, каквото желаете. Прополис, пчелна пита и ароматни подправки, като канела, често се добавят към този продукт.
– В гранули или капсули – пчелното млечице се изсушава и се използва концентрат, който запазва всички лечебни качества.

Добавя се и към различни течности или кремове – чай, краве или ядково мляко. Може да се консумира през устата. За тази цел се оформя малка топка, с диаметър около 0,5-1 см, за резорбция (смучене) под езика. По този начин всички лечебни компоненти влизат в кръвообращението през лигавицата, заобикаляйки храносмилателните органи, и поддържайки максимална концентрация.

Пчелно млечице се използва и има добър ефект при:

– сърдечна и съдова система – хипертония, сърдечни патологии, дисавтономия или автономна дисфункция;
– различни дерматологични проблеми и кожни обриви;
– възпалителни процеси в ставните, мускулните и съединителните тъкани;
– проблеми със зрението;
– репродуктивна функция, намалена сексуална активност;
– метаболитни процеси, затлъстяване;
– настинки, инфекциозни и вирусни заболявания;
– влошена памет, безсъние, хронична умора, липса на концентрация.

Пчелното млечице е естествено биологично вещество, което може да повиши имунитета и да ускори възстановяването на всяка възраст. При приема трябва да се наблюдава срока на годност и посочената дозировка. Лекарите не препоръчват приема на пчелно млечице, ако е налице алергична реакция към пчелни продукти и в случай на бъбречна недостатъчност.

Източник: www.healthline.com

Витамини с пчелно млечице
Витамини с пчелно млечице

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *