Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МАЛТОФЕР ФОЛ / MALTOFER FOL

Съдържа тривалентно желязо, фолиева киселина, шоколадова есенция, какао, декстрати, микрокристална целулоза, полиетиленгликол 6000, натриев цикламат, талк, ванилин

Предназначение

МАЛТОФЕР ФОЛ е лекарствена композиция от желязо и фолиева киселина под формата на таблетки за дъвчене. Препоръчва се като средство за превенция на дефицит от двата компонента преди и по време на бременност, при кърмене, както и за лечение на вече установен недостиг на съставките.

МАЛТОФЕР може да се прилага и под формата на сироп и капки.

Как се приема

МАЛТОФЕР ФОЛ се приема по лекарска препоръка в дози и с продължителност, определени от лекуващия в съответствие с диагностицирания проблем. Таблетките се приемат по време на хранене или непосредствено след това; могат да се дъвчат или да се поглъщат цели с вода.

  • Ако проблемът е железен дефицит с недостиг на червени кръвни клетки, дневната доза е 2-3 таблетки. След нормализиране на показателите обикновено се препоръчва поддържаща терапия с по една таблетка дневно до края на бременността;
  • При дефицит на желязо с нормални показатели за хемоглобин и като превенция на дефицити от желязо и фолиева киселина – по една таблетка на ден.

Продължителността на приема трябва да бъде определена от лекуващия в зависимост от повлияването.
Ако е пропуснат прием, терапията продължава в следващия час за вземане на таблетка – без опити за наваксване на пропуснатото. При предозиране е необходима консултация с лекуващия. В зависимост от превишаването могат да се развият странични ефекти и смущения от рода на влошено качество на съня, раздразнителност, хиперактивност, гадене, метеоризъм, подуване на корема.

Прекратяването на приема става по лекарска препоръка.

Възможни нежелани ефекти

Обикновено след прием на този продукт има въпроси за оцветяване на екскрементите. Най-често коментираните смущения са влошено храносмилане, гадене, диария. В по-редки случаи може да има смущения с повръщане, болки в корема, констипация; оцветяване на зъбите, главоболие, сърбеж и обриви.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не се взема при алергия към някоя от съставкте.

Противопоказан при нарушено усвояване на желязо, при претоварване на организма с желязо, при анемия – когато не е свързана с железен дефицит; при дефицит на витамин В12.

Дали продуктът е допустим се преценява предварително в случаи на развиващи се инфекции, диагностицирани тумори, при установен дефицит на витамин В12.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е предварителна преценка за съвместимостта на МАЛТОФЕР ФОЛ с други продукти за съпътстващи заболявания. При паралелен прием е възможна промяна в интензивността на ефекта или в проява на негативни странични ефекти. Отнася се за желязо съдържащи препарати в инжекционна форма, лекарства за епилепсия, за бактериални инфекции, с хлорамфеникол.

________
Усреднена цена в аптеките – 7.00 лв за 30 таблетки по 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *