Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 случая, в които дрехите ни разболяват

Дрехите, които носите всеки ден, е необходимо да са не само красиви и чисти, но и да не причиняват здравословни проблеми

дрехите
Дрехите трябва да бъдат не само красиви и модни, но и удобни и безопасни за здравето

На всеки се е случвало да търпи неудобни дрехи в името на красотата. Твърде тесни дънки нови и ужасно неудобни обувки на висок ток, които убиват безпощадно – кой не се е сблъсквал с подобни проблеми… За да не навредят на здравето, дрехите, обувките и различните аксесоари не само трябва да бъдат красиви, но и достатъчно удобни за носене.

За съжаление, неподходящото облекло не просто е неудобно за носене, но също така се отразява негативно на начина, по който изглеждаме и се чувстваме. Днес все повече производители на дрехи започват да вземат предвид функционалното удобство и качеството, за да не провокират негативни последици за здравето на купувачите.

Кога дрехите вредят?

1. Токсични оцветители

Повечето хора са на мнение, че е достатъчно за доброто здраве, ако използват предимно здравословни и естествени продукти за хранене. Мислят, че е добре ако се откажат от лошите навици, пият много чиста вода и спортуват. Експертите приветстват подобни инициативи, но смятат, че това не винаги е достатъчно. Факт е, че вредните вещества могат да се съдържат не само в храната, въздуха и водата, но и в дрехите, които носим всеки ден. Вредни примеси могат да се открият например в любимата тениска или офис костюм.

Токсичните вещества като формалдехид или р-фенилендиамин, са част от багрилата за черни материали и се използват масово. Медицинските експерти смятат, че тези компоненти водят до обриви и дразнения по кожата, алергични реакции и дерматити. В някои случаи може да се появи дори анафилактичен шок или канцерогенни новообразувания. Следователно, все повече производители решиха да изоставят евтината синтетика и предпочитат да създават дрехи от естествените тъкани и багрила.

2. Херметични (непропускливи) тъкани

Често тъканите са не само неудобни, но и вредни за здравето. Много проучвания са установили, че честата причина за дерматит е дразнене на кожата с некачествена вълна или синтетични тъкани. В допълнение, гъбичните заболявания могат да бъдат предизвикани от дрехи или обувки с недостатъчна пропускливост на въздух.

Това се дължи на факта, че в случаите на лоша вентилация се увеличава влажността и се създава благоприятна среда за развитието на гъбични инфекции. Когато избирате дрехи, трябва да дадете предпочитание на естествените материи, които осигуряват добра вентилация. Например, ако ви е нужен костюм, е по-добре да не купувате такъв от полиестер и да предпочетете лен или памук пред него.

3. Неудобни обувки

Красивите обувки могат да направят жената истинска красавица, а мъжът – изискан джентълмен. Модерните висококачествени обувки осигуряват комфорт и добра опора за краката. Такива обувки не предизвикват травми, обриви или други неприятности, които възникват от носенето на евтини синтетични продукти.

В допълнение, жените, избирайки обувки, трябва да имат предвид на каква височина е петата. Твърде високите токчета водят до подуване на краката, разширени вени и проблеми със ставите. Напълно плоската подметка може да доведе до кривина и лоша походка, а децата могат да развият плоски стъпала. Когато решите да си купувате обувки, трябва да обърнете внимание на качествените продукти, които ще осигурят добро проникване въздух, и с които ще можете да изминете голямо разстояние, без това да предизвиква болка или друго неудобство.

4. Дрехи, които са твърде тесни

Много тясното облекло перфектно подчертава всички извивки на тялото (ако то е слабо и хармонично) и изглежда отлично, но влошава здравето. То провокира киселини, създава риск от увреждане или изместване на вътрешните органи, нарушено е и кръвообращението – опасно състояние, при което тъканите не получават достатъчно кислород и се създава налягане в мускулите.

Всяко облекло, което е твърде тясно, може да причини повреда или прищипване на нервните корени. Ако наистина харесвате плътно прилепналите дрехи и нямате сили да изоставите избрания от вас стил, тогава трябва да изберете еластични материи или просто да вземете по-голям номер. Важно е да осъзнаете, че не фигурата трябва да съответства на дрехите, а обратно. Никога не бива да търпите неподходящо облекло в името на модата, или поради някакви други причини.

5. Тежки чанти

В дамската чанта можете да намерите всичко, а също и да го загубите завинаги. Любимите чанти за рамо, които понякога могат да се състезават с дъмбелите във фитнес залите по тегло, често причиняват неправилна стойка и деформация на тялото. Именно тежките дамски чанти са източник на болка във врата, гърба, раменете и нарушен баланс. И това показва, че в тялото са започнали процеси, които го деформират. Прекалено голямото натоварване от едната страна на тялото води до изместване на мускулите от другата страна, които се опитват да компенсират, а това води до дискомфорт.

Дори популярната замяна на чантата с раница, може да причини допълнително напрежение във врата и гърба, както и мускулна хипертоничност.

Как да решим този проблем? Трябва да се опитате да разпределите равномерно теглото, а феновете на тежките раници да изберат модели с колан на талията, който да осигурява допълнителна поддръжка.

Всички млади хора трябва да помнят, че модната тенденция е временно явление, докато тялото е за цял живот. Следователно, не е необходимо да го жертвате за дрехи, които му причиняват вреда.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *