Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо е добре за здравето да се спи с възглавница между краката?

Позата по време на сън до голяма степен определя качеството на почивката и благополучието след събуждане. Както и начина, по който човек се чувства през целия ден

краката
Сънят с възглавница между краката облекчава болките в кръста

Много хора не могат да спят спокойно, без да поставят възглавница или сгънато одеяло между краката си. Ортопедите и невролозите твърдят, че тази позиция на тялото е най-удобната и физиологично полезна за нашето тяло.

Всеки ден различните отдели на гръбначния стълб понасят огромен товар, докато ние се разхождаме, седим на работното място или караме автомобил. Процесът на възстановяване и релаксация се случва насън. Затова удобната поза е важна за здравето на нервните окончания и гръбначния мозък.

Прочетете докрай статията и разберете защо е добре за здравето да спите с възглавница между бедрото (за да се отървете от много проблеми с гърба, и не само).

Снема се напрежението

Ако обичате да спите на една страна, коленете ви са свързани в една точка. Възглавницата ги разделя. Това тонизира мускулите на лумбалната част, предотвратява отпускането на бедрата и разтоварва седалищния нерв. Възглавница между краката облекчава излишното напрежение и намалява налягането, подобрявайки притока на кръв към краката и стъпалата.

Изравнява тялото в странично положение

За да намалите болката в долната част на гърба е важно да поддържате равномерно положение на тялото от едната страна. С помощта на възглавница между краката е възможно да се преразпредели налягането и да се премахне товара от тазобедрената става. Това е важно при възпаление и артроза на тазобедрената става, сколиоза и херния.

По-малко спазми

Използването на малка възглавница може значително да подобри кръвоснабдяването на големите кръвоносни съдове. Създайте си навик да я поставяте между бедрата при чести спазми в прасците, „синдром на неспокойните крака“, разширени вени и др. Осигурявайки свободен приток на кръв, вие ще спите през цялата нощ без неприятни усещания и дискомфорт.

Възстановява физиологичното положение на таза

Една от причините за болки в гърба е изместването на тазовите кости и стави. Възглавницата фиксира тялото в определено положение, в което гръбначният стълб се подравнява, прешлените не компресират нервните окончания. Кракът не „увисва“ напред, не се получава усукване на гръбначния стълб.

Подкрепа по време на бременност

В по-късните етапи от бременността повечето жени трудно спят по гръб. Не може да се спи и по корем. Единствено е възможно да се намери относителен покой, ако се лежи на една страна. Най-добре е да се постави подходяща възглавница между бедрата, както и под нарастващото коремче. Това премахва тонуса в матката, подобрява кръвообращението в органите на малкия таз, намалява болката в случай на разминаване на срамните кости и ниско прилежание на плода.

Подобрява се кръвообращението в таза

С изместване на тазобедрената става и затваряне на коленете, в пикочния мехур и простатата притока на кръв намалява. Органите са по-лошо снабдени с кислород, не получават хранене, което провокира появата на възпаление. С помощта на малка възглавница, поставена между бедрата, можете да преразпределите товара, както и да се да се отървете от честите нощни пътувания до тоалетната. Освобождава се тазобедрената артерия, която доставя полезни вещества в гръбначния мозък и мозъка.

Предотвратява се апнеята

Краткосрочното спиране на въздуха насън е много опасно за здравето. При апнея човек хърка, но тялото не получава достатъчно кислород, възниква мозъчна хипоксия. Поза с възглавница между бедрата помага да се контролира тялото в идеална позиция: ларинкса се освобождава и се диша по-лесно по време на почивка.

Правилно положение на тялото насън: лекарски съвети

Сънят настрани намалява натиска върху вътрешните органи, подобрява храносмилателния процес, осигурява релакс на белите дробове. Но за по-голям комфорт е важно да заемете правилната поза:

– Поставете възглавница под главата си, която ще поддържа едно ниво на врата с таза. Така гръбначният стълб ще се възстанови, прищипването и изместването ще изчезнат.

– Използвайте удължена възглавница с дължина 70 см. Коленете и стъпалата, разположени на една и съща линия, са най-добрият начин да се отървете от спазми и разширени вени.

– Преди да заспите, поставете възглавницата така, че тазобедрените стави да са успоредни една на друга, както в изправено положение.

– Някои психолози твърдят, че навикът да спите с възглавница между бедрата може да премине в подсъзнанието. Това се случва при хора, които имат нужда от защита и подкрепа от любим човек. Усещането на възглавницата между бедрата е горе-долу същото, или поне се явява някакъв заместител на човек, с когото да делите едно легло. Прегръщайки възглавницата, може да намалите нивото на стрес и тревожност и да достигнете до спокойно състояние на духа.

– Страничната позиция е физиологично удобна и правилна стойка за всеки човек, на всяка възраст. От каквото и естество да е хроничното заболяване, започнете да спите с възглавница между краката. Това значително ще облекчи състоянието ви и ще помогне за трайно подобрение.

Източник: gazeta.ua

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *