Учени: Високи дози витамин С при рак и COVID-19

Човешкият организъм се нуждае от много вещества, някои от които се набавят отвън, тъй като не се синтезират от тялото. Витамин С е един от тях

Витамин С
Полезният витамин трябва да се набавя както с храна, така и с помощта на хранителни добавки

На първо място, това се отнася за витамини и аминокиселини, които са важни компоненти на здравословното хранене. В тази статия ще говорим за аскорбинова киселина (витамин С). Нуждата от този микроелемент е индивидуална за всеки човек, а набавянето на необходимото количество – от жизненоважно значение.

Лайнъс Полин е един от основателите на съвременната биохимия, два пъти нобелов лауреат. По време на своята научна работа той обяснява защо човешкият организъм се нуждае от витамин С. Много учени, запознати с неговия труд, смятат че предозирането с този микроелемент може да помогне за победата срещу рака и друг, по-скорошен враг – COVID-19.

Колко важен е витамин С за човешкото тяло

Всъщност, цялото човешко тяло е зависимо от този микроелемент. Той осигурява синтеза на колаген, а колагеновите влакна участват в образуването на съединителна тъкан. Колагенови влакна има и в съдовите стени, кожата, зъбите, костите. Недостигът на витамин С води до недостиг на колаген, т.е.:

– растежът на тялото спира;
– тъканите не се възстановяват;
– стените на съдовете се увреждат;
– раните заздравяват по-бавно.

Развиват се и множество други здравословни проблеми. В допълнение, аскорбиновата киселина насърчава превръщането на лизин в карнитин, което е необходимо за мускулните контракции. Ето защо при недостиг на витамин С се чувства слабост и умора.

Този микроелемент е в състояние да неутрализира вредните съединения, да избави организма от „лошия“ холестерол и да укрепи имунната система, което е особено важно в условията на бързото разпространение на новия вирус.

Витамин С предотвратява онкологичните заболявания и инфекцията с COVID-19

Най-тежкото усложнение от дефицита на витамин С е развитието на скорбут. Практически, вече никой не се сблъсква с това състояние в съвременния свят. Но едно друго опасно заболяване може да бъде предотвратено, ако се използва витамин С – онкологията. Факт е, че в процеса на растеж злокачествените новообразувания отделят специален ензим, който разгражда околната тъкан. А аскорбиновата киселина позволява да се ускори синтеза на колаген, така че тялото да може да преодолее болестта, да локализира тумора и по възможност напълно да го неутрализира в колагеновите мрежи.

Лайнъс Полин и Фукуми Моришиге

Разбира се, с помощта на нормални дози витамин С няма да е възможно да се отървете от рака. Лайнъс Полин смята, че на онкологичните пациенти трябва да се предписват високи дози аскорбинова киселина. Той доказа това на практика, като успява да облекчи състоянието на много пациенти с рак. Подобни резултати са получени от японския лекар Фукуми Моришиге – при 25% от пациентите с рак, които получават 10 грама аскорбинова киселина дневно, растежът на тумора се забавя, при 9% се регенерира неоплазмата и при 1% се наблюдава пълна регресия.

Японската връзка

Година преди да се запознае с работата на Фукуми Моришиге, Линус Полинг обръща голямо внимание на изследванията, проведени от друг японски лекар – д-р Акира Мурата, който изучава инактивирането на вирусите с помощта на витамин С.

Още в началото на своята научна дейност д-р Мурата се е интересувал от витамин С, и по-специално от въздействието, което може да окаже върху вирусите. През 1975 г. той обобщава голяма част от ранната си работа в документ, написан за Междусекционния конгрес на Международната асоциация на микробиологичните дружества, озаглавен „Вируцидна активност на витамин С: Витамин С за профилактика и лечение на вирусни заболявания.“ В него японският учен очертава серия от клинични проучвания, които е провел с д-р Фукуми Моришиге. Те се фокусират върху влиянието на витамин С върху вирусите. Година по-късно, през 1976 г., Мурата заминава за САЩ, за да изследва витамин С и имунната система в Института за наука и медицина „Линус Полинг“.

Д-р Акира Мурата

Съвременни изследвания и заключения

През 2008-ма година американски учени направиха клинично проучване, в което взеха участие 11 души с рак на мозъка и белия дроб. На пациентите са предписани дози витамин, които са почти 1000 пъти по-високи от препоръчаната дневна доза. Един от експертите Брайън Алън твърди, че резултатите изглеждат обещаващи, но учените не знаят точно колко витамин С повишава ефективността на химиотерапията, както ще покаже следващият етап от клиничните изпитвания. Въпреки венозното предозиране с абсорбинова киселина, пациентите понасят лечението и химиотерапията добре и не страдат от тежки странични ефекти.

Витаминът забавя или напълно спира растежа на тумори. Пациентите с онкология живеят с 40% по-дълго от другите, на които не е предписана такава терапия. Д-р Алън твърди, че ако вторият етап от теста бъде завършен успешно, тогава витаминът ще бъде по-активно използван в лечението на раковите заболявания, което ще удължи живота на пациентите и значително ще намали разходите за лечение.
Днес високи дози витамин С се използват и от нюйоркските лекари за лечение на пациенти с диагноза COVID-19.

Американците възприеха опита на китайските лекари

Витамин С – не само срещу умора и сезонни настинки, но и като средство за превенция на рак и COVID-19

Заразените с коронавирус хора, които са били в сериозно състояние са инжектирани с 1500 милиграма витамин С 3-4 пъти на ден. Тоест всяка доза надвишава дневната норма с почти 16 пъти. Витаминът вече е включен в протокола за лечение на коронавирус, но дозировката се избира индивидуално за всеки пациент от лекуващия лекар. Благодарение на този микроелемент китайските специалисти успяха да намалят смъртността сред заразените с опасния вирус.

Рискът от развитие на заболявания може да се сведе до минимум при прием на големи дози витамин С, а премереното предозиране по време на заболяване значително облекчава състоянието на човека и ускорява неговото възстановяване.

Препоръчителна дневна доза

Дори противниците на Полинг не се съмняват в ползите от витамин С за човешкото тяло. Съгласно общоприетите стандарти, дневната доза на този микроелемент е:

– 60 до 110 милиграма за мъже;
– 55 до 80 милиграма за жени.

Хората, които консумират поне 100 милиграма витамин на ден, изглеждат много по-млади и се чувстват по-добре от връстниците си. Пушачите трябва да прибавят още половин доза към препоръчителния дневен прием. По време на вирусни инфекции се приемат по-високи дози от полезния витамин.

Спазването на правилната диета, която предвижда честата употреба на пресни подправки, зеленчуци и плодове, не позволява на човек да получи достатъчно микроелементи. В допълнение, трябва да се вземат предвид теглото, възрастта, нивото на физическа годност и активност. За поддържане на здравето и силна имунна система е необходим допълнителен прием на витамин С, като дозировката трябва да се увеличи един път и половина.

 

[box type=“shadow“ ]Възможно дай-добрата дозировка на Витамин С, в комбинация с микроелемента цинк, може да си осигурите, ако си закупите продукта Витамин С (1000 мг) + Цинк – мощна защита от вируси за цели 3 месеца![/box]

Необходимостта от витамин С варира и в зависимост от физическото състояние на човека. Ако е болен, тогава дозата трябва да се увеличи, но ако е здрав, тогава ще е достатъчна една таблетка на ден.

Източник: www.sciencedaily.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *