Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Марва Оганян: Глад и билки дават сила на имунната система

Два са основните принципи на доброто здраве – превенция и лечение. Първият дава сила на имунната система, вторият ѝ помага да се справи с болестта

имунната система
Марва Оганян: Глад и билки дават сила на имунната система

Добрата работа на имунната система е от особено значение днес, когато светът е изправен пред предизвикателството да се справи с пандемията, предизвикана от COVID-19.

Ако имунната система е в добро състояние, това не само ще ни предпази от заразата, но и ще помогне на онези, които са се разболели да се справят с болестта. Когато имунната система работи ефективно, хроничните заболявания, като такива, който подкопават здравето на сърцето, бъбреците и храносмилателната система, не предизвикват усложнения.

Няма съмнение, че за да се излекува болният, е важно да се даде възможност на имунната система да работи добре. Преди това, обаче човешкият организъм трябва да се прочисти от „замърсители“ като гной, слуз, пясък, камъни и соли. Този процес е доста дълъг – може да продължи от 6 до 12 месеца, но в резултат на това хората, страдащи от различни заболявания, докладват значително подобрение или пълно оздравяване.

Техниката за подобряване работата на имунната система на Марва Оганян трябва да се прилага и от здрави хора. Това ще послужи като отлична превенция на различни заболявания и ще предпази тялото от здравословни проблеми в бъдеще.

Марва Оганян е убедена, че доброто здраве идва от стомаха. В този смисъл, редица заболявания, които подкопават имунитета, също са свързани с онова, което се случва в храносмилателната система.

Методиката на Марва Оганян за подобряване работата на имунната система и прочистване на тялото

Преди да започнете добре е да се знае, че руската Лидия Ковачева препоръчва да се прилага този метод в продължение на 21 дни. Това е непосилно за повечето хора, и поради тази причина тя преработи системата за 1 седмица. Режимът може да се спазва и две седмици, като втората седмица включва в себе си дните, през които се извършва захранване.

Какво трябва да се направи?

В 7 часа сутринта е нужно да се изпие слабително-солев разтвор (не и ако страдате от стомашна язва и ерозивен гастрит).

Слабително-солиевия разтвор се приготвя по следния начин: 50 грама магнезиев сулфат (MgSO4) се разтваря в 300 милилитра или една чаена чаша топла вода. Изпива се, и веднага след това се изпива и една предварително приготвена чаша билков чай по избор, подправен с мед и лимонов сок. Чаят трябва да бъде направен от изсушени билки, а не от такива, които са затворени във филтър. Билките е добре да са балкански, чисти и да са расли в близост до района, в който човек живее.

След това се ляга на дясната страна и се поставя нагревателната подложка върху областта на черния дроб за 60 минути. Желателно е да се остане в легнало положение без възглавница. През целия ден, на всеки два часа, се пие билков чай с мед и лимон. Не се приема храна. Може да се пие вода. Важно е през този ден човек да си легне не по-късно от 22 часа.

Добрата работа на имунната система зависи от състоянието на храносмилателната система

Следващият етап: От 5 до 7 сутринта „измиване“ на дебелото черво. Как се прави това?

Прави се клизма с 2–3 литра топла вода (37–38°С), в която предварително сте разтворили 1 супена лъжица сол и 1 чаена лъжичка сода за хляб. Това е решението за „измиване“ на дебелото черво. Водата за клизмата не се използва наведнъж, а на няколко пъти един след друг. Такава клизма се прави всяка сутрин през следващите 7-10 дни.

Важно е да се знае: след първата клизма не се яде нищо. Пие се само билкова отвара с мед и лимонов сок. Гладуването, което има за цел да даде почивка на органите, се прави максимум за 10 дни. Ако човек не е подготвен, ако ще започва да прави процедурата за първи път, ще е целесъобразно да се прилага плавно. Първо един ден в седмицата, след това два и т.н.

Марва Оганян приготвя за себе си следната билкова смес, от която прави чай за времето, през което се прилага клизмата. Ето и нейната рецепта.

Нужно е да имате равни части (по една супена лъжица) от билките джоджен, риган, маточина, трилистник, подбел, трицветна теменуга, градински чай, равнец, лайка, листа от боровинка, дафинов лист, шипка, полски хвощ (трева). Всичко това се поставя в емайлиран съд, изсипват се 3,5 литра вряла вода, вари се 20 минути, оставя се да кисне около 15 минути и след това се прецежда. Подслажда се с лимонов сок и мед. По време на провеждане на клизмата се изпива по една чаша билков чай на всеки час.

Какво се случва по време на гладуването?

Гладуването, особено когато е продължило няколко дни, има терапевтичен ефект. Повече за ползите от гладуването сме писали и друг път, като част от статиите, публикувани в lekuva.net, може да прочетете ТУК.

Гладуването зависи много и от общото състояние на човека. Както вече стана дума, начинаещите не прилагат тази процедура няколко последователни дни.

Ако се спазва метода на Марва Огянян повече от ден може да се появи бяло покритие на повърхността на езика – почиства се ежедневно с четка за зъби. Не се изключват такива усещания и като гадене и повръщане.

Освен белият налеп по езика и позивите за повръщане се появяват още и гнойни храчки, както и подобен секрет от носа.

И още указания за онези, които ще спазват методиката на Марва Оганян 7 дни

На 4-5 ден, след като храчките и гнойния секрет от носа изчезнат, се започва така нареченото „соково захранване“. Въвежда се пиенето на прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове.

Най-подходящ е ябълковия сок, в комбинация с морков и цвекло. Разбира се, могат да се прилагат и други плодово-зеленчукови сокове, по ваше желание, възможност и вкус.

Препоръчва се да изцеждате 3-4 чаши такива сокове на ден (електрическата сокоизстисквачка ще дойде на помощ), плюс още 4-5 чаши билков чай с мед и лимон.

Когато започне да идва края на процедурата, храната се включва много бавно и внимателно. Първият ден е изключително „мек“: пюре от пресни плодове: ябълка, мандарина, портокал, пъпеш. Пие се чай: 2-3 чаши на ден, като билковата отвара се редува със сокове. Приема се храна три пъти на ден. Режимът е следният: в 11.00, 15.00 и 19.00 часа.

След едно денонощие на пюрета и каши се добавят салати – плодови и зеленчукови. Салатите не се подправят с нищо, освен лимонов или портокалов сок и мед. Комбинирайте пюретата и салатите още два дни. На третия ден се включва зеленчукова супа, подправена с малко зехтин. Продължава се приема на билков чай през цялото време и според нуждите.

Така постепенно се включва и малко количество печено постно месо със задушени зеленчуци.

Седмицата на гладуване, според методиката на Марва Оганян, се прави на всеки три месеца. Редовното приложение гарантира добро здраве, заради отличната работа на имунната система. Вирусите и бактериите няма как да оцелеят в такава неблагоприятна за тях, но здравословна за нас среда.

Какво още е важно да знаете?

Този процес изисква специално отношение и сила на волята. Всеки ден ще искате да се откажете и да продължите да живеете както преди. Някои ще се изплашат от симптомите на прочистване на тялото под формата на лигавични секрети, халитоза, гадене и замаяност. Ако не сте уверени в себе си, ако здравословното ви състояние не го позволява – не ползвайте методиката на Марва Оганян.

Източник: kobmedia.ru

Боринал имунитет
БОРИНАЛ – за силен имунитет и защита от вируси

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *