ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Джоузеф Меркола: Витамин С, силна имунна система и коронавирус

Конвенционалната медицина по правило не се интересува от решения, които не могат да донесат значителна печалба

витамин С
Витамин С – достъпен, евтин, ефективен

Съвременната медицина неохотно признава ползата от витамин С, заради това, че го смята за обикновен витамин, въпреки че всъщност той е мощен оксидант, който може да помогне за елиминиране на патогените, когато се приема във високи дози.

Доказани ползи: Протоколът с витамин С намалява смъртността от сепсис

Според информация, публикувана в сайта на Световната Здравна Организация (СЗО):

– Трудно е да се установи глобалната епидемиологична тежест на сепсиса. Смята се, че той засяга над 30 милиона души по света всяка година, което потенциално води до 6 милиона смъртни случая. Тежестта на това заболяване вероятно е най-висока в страните с ниски и средни доходи.

Д-р Джоузеф Меркола

– Счита се, че 3 милиона новородени и 1,2 милиона деца страдат от сепсис в световен мащаб всяка година. Три от всеки десет смъртни случая от неонатален сепсис са причинени от резистентни патогени.

– Сепсисът е животозастрашаващо състояние, причинено от системна инфекция, която предизвиква прекомерна реакция на организма. От това следва изключително разрушителен имунен отговор.

– При липса на навременна диагноза и лечение, той може бързо да прогресира до множествена органна недостатъчност и смърт. Затова е много важно да се следят неговите признаци и симптоми, по време на болест или при продължителен престой в болница. Това включва случаи на съмнение за грип, тъй като сепсисът може да имитира много от неговите признаци и симптоми. Всъщност, сепсисът е една от основните причини за това заразно заболяване.

Добрата новина е, че интравенозно приложеният витамин С, в комбинация с хидрокортизон и тиамин (витамин В1) значително увеличава шансовете за оцеляване. Ето и доказателствата

Този протокол за лечение на сепсис е разработен от д-р Пол Марик, лекар в отделението за интензивно лечение в болница „Централен Норфолк“ в Източна Вирджиния. Ретроспективното му проучване преди и след прилагането му показа, че 200 мг. тиамин на всеки 12 часа, 1500 мг. аскорбинова киселина и 50 мг. хидрокортизон на всеки шест часа в продължение на два дни намалява смъртността от сепсис от 40 на 8,5 процента.

Д-р Пол Марик

Важно е да се отбележи, че лечението няма странични ефекти, евтино е, достъпно е и е лесно за употреба

На практика, от него няма и никакъв риск. По-скорошно проучване, публикувано в Science Daily на 9 януари 2020 г., показа, че протоколът за сепсис на д-р Пол Марик също така намалява смъртността от сепсис при децата.

Според авторите: „Нашите резултати показват, че терапията с ХАТ (хидрокортизон, аскорбинова киселина и тиамин), когато се прилага в ранните етапи на заболяването, намалява смъртността при деца със септичен шок.“

Витамин С, силна имунна система и коронавирус

Още през 1999 година е доказано, че витамин С е потенциално животоспасяващо лекарство срещу тежките форми на свински грип. Дори преди това, много изследвания доказват ползите от витамин С срещу различни видове инфекции, подобни на грип. Продължилото 5 години проучване установи, че:

– Като цяло, докладваните симптоми на грип и настинка в тестовата група намаляват с 85%, в сравнение с контролната група след прилагане на мегадоза витамин С.

– Витамин С в мегадози, прилагани преди или след появата на симптоми на настинка и грип, облекчава и предотвратява симптомите в изследваната популация в сравнение с контролната група.

Според авторите: „Това се отнася най-вече за онези, които са били тежко болни в началото на болестта. Тези хора са имали много ниски нива на витамин С в плазмата и белите кръвни клетки при постъпване в болницата“.

Витамин С ще бъде тестван срещу коронавирус

Проучването (инфузия на витамин С, приложена за лечение на тежка пневмония, следствие от COVID-19) е публикувано на сайта ClinicalTrials.gov на 11 февруари 2020 г. и все още не е завършено, за да има категорични резултати от него. Ето какво пише там:

„В края на 2019 г. пациенти с остра пневмония се появиха в Ухан, Китай. Впоследствие, Световната здравна организация официално идентифицира вируса, причинил тази епидемия (COVID-19), а пневмонията беше наречена тежка остра респираторна инфекция (SARS).

Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца!

Специалистите-вирусолози препоръчват засилване на имунната система чрез прием на витамин С в комбинация с Цинк за по-голяма устойчивост на организма и осигуряване на мощна защита в условията на грипна епидемия и Коронавирус COVID-19.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКИ: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

ПОРЪЧАЙ ТУК!

До 4 февруари 2020 г. в Китай са диагностицирани повече от 20 000 случая на болестта, 406 от пациентите са починали, а 154 са открити в други страни по света. Повечето смъртни случаи са настъпили при възрастни хора или пациенти с тежки хронични заболявания. Към днешна дата е обявена пандемия, тъй като има много повече заразени, разболелите и починали от коронавирус.

Вирусната пневмония е опасно състояние с лоша клинична прогноза

Появява се като усложнение както след обикновен грип, така и след зараза с COVID-19. И за да се предотврати това усложнение е нужно да се прилага надеждна превенция. Витамин С, известен още като аскорбинова киселина, има доказано силни антиоксидантни свойства. И в този смисъл се явява най-добрата превенция срещу инфекциозни и вирусни заболявания.

Витамин С има две основни функции, които помагат да се обяснят ползите за здравето му. Първо, той действа като мощен антиоксидант. Освен това действа и като катализатор на ензимните процеси.

Един от първите, който е използвал високи дози витамин С за лечение за на настинки и други заболявания е Линус Карл Полинг (1901-1994), биохимик, получил Нобелова награда за химия през 1954 г.

Линус Карл Полинг

Въпреки това, мнозина негови колеги смятат, че е твърде далеч от компетенциите си в научните изследвания в областта на храненето. Неговото популяризиране на витамин С до голяма степен се игнорира от популярната медицина.

Други обаче разбраха какво се опитва да посочи, и сега се опитват да покажат на света значението на витамин С за здравето и дългия живот.

Според д-р Роналд Хънингейк, световно признат експерт, „витамин С определено е малко и неправилно използван при инфекциозни заболявания“, като се има предвид, че „от него има огромни ползи, когато се прилага превантивно, под формата на таблетки, и за лечение на инфекциозни заболявания, като се влива“.

Д-р Роналд Хънингейк

Той предполага, че една от причините традиционната медицина да не признава важността на витамин С се дължи на факта, че те го виждат като обикновен витамин. В действителност витамин С е мощен антиоксидант, който може да помогне за премахване на някои доста упорити патогени и ретро-вируси, ако се употребява във високи дози.

Важен е финансовият фактор. Накратко, витамин С е твърде евтин, и поради тази причина ползите от него често са пренебрегвани и игнорирани.

Автор на статията: д-р Джоузеф Меркола

Източници: www.pilotonline.com, en.wikipedia.org, www.mercola.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *