Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Руският д-р Агапкин: Този навик е най-вреден за хипертониците!

Руският доктор разяснява какво е най-вредно за хората, които редовно имат високо кръвно

високо кръвно д-р Агапкин
Хипертонията е състояние, при което ежедневно кръвното се задържа над нормата

Високото кръвно невинаги означава, че страдате от хипертония. За заболяването се говори само тогава, когато вече са настъпили промени в организма вследствие на болестта.

Обикновените стойности на кръвното налягане са 120 на 80, но при по-възрастните хора и стойности до 140 на 90 са в рамките на нормата. Според някои кардиолози за хората след 70-годишна възраст може да се нарече нормално и кръвно с горна граница до 150.

Също така е полезно да знаете, че високо кръвно най-често се установява в сутрешните часове. За да стане ясно дали страдате от хипертония, е нужно замерванията да се правят по 2 пъти дневно в едни и същи часове в продължение на поне една седмица.

Хипертонията е състояние, при което ежедневно кръвното се задържа на стойности над 140 на 90 при хора, които не са в напреднала възраст.

Ако е установено, че страдате от заболяването, е жизненоважно да спазвате указанията на лекаря си, за да не се задълбочи състоянието ви.

Според руския доктор Сергей Агапкин тайната към овладяването на болестта се крие в ограничаването на един продукт.

По думите на доктора консумирането на сол оказва огромно влияние върху състоянието на хора, страдащи от хипертония. Според него оптималият вариант за такива хора е да се откажат от солта напълно.

„Не е трудно да го направите – просто трябва да положите усилия да се отървете от навика да слагате сол в храната си”, казва още той.

Ежедневните нужни количества натриев хлорид се набавят без проблем от храните, които консумираме всеки ден без да добавяме сол в тях.

Сергей Агапкин обяснява, че при хора, страдащи от хипертония, напълното отказване от соленето на храната многократно намалява риска от задълбочаване на болестта.

Той твърди, че отказването на навика да се слага допълнително сол в храната е много лесно. Според него, ефектът е изключителен върху състоянието на болните.

Източник: zdrave.to

ЧЕСЪН
Чесън – капсули – При високо кръвно и нисък имунитет

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *