Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В ИСУЛ прилагат иновативно протезиране на тазобедрена става

Днес лекарите от ИСУЛ приложиха нов метод за протезиране на тазобедрената става. Иновативният „Подход на Рьотингер“ е революционен метод в протезирането

Проф. Хайнц Рьотингер по време на операция

Операцията по смяна на тазобедрената става, която иначе е изключително болезнена, вече ще се случва с помощта на миниинвазивен метод.

Светила от ортопедията участваха в първата по рода си операция у нас. Иновативния „Подход на Рьотингер“. е демонстрационно ревизионно ендопротезиране на тазобедрената става. То беше извършено от проф. Кинов и от германския му колега проф. Хайнц Рьотингер.

Проф. Кинов и проф. Хайнц Рьотингер

„Подходът на Рьотингер“ е миниинвазивен метод, който е изключително щадящ за меките тъкани

По време на операцията не се увреждат мускулите.

Разрезът, който се прави по време на „Подходът на Рьотингер“ е около 10 сантиметра. Този разрез е необходим, за да се подмени тазобедрената става. При класическата смяна на ставата се прави двойно по-голям разрез. Методът е изключително щадящ и пациентите се възстановяват много по-бързо, обясняват специалистите.

Проф. Хайнц Рьотингер, който също взе участие в операцията, е сред водещите специалисти в Германия. Той завежда Клиниката по ендопротезиране в Chirurgisches Klinikum München, университетска база на Ludwig Maximilian University Munich, Германия.

„Подходът на Рьотингер“ стана известен през 2004 година, когато проф. Рьотингер публикува собствен метод за техника на ендопротезиране на тазобедрената става, известен като миниинвазивна техника на Röttinger.

Още след публикуването на информацията във водещи медицински издания по целия свят, процедурата предизвика огромен интерес в ортопедичната общност. Тя не само създаде, но и наложи нови стандарти в артропластиката на тазобедренатата става.

От 2018 г. насам проф. Рьотингер неколкократно оперира в КОТ на УМБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ. Под негово ръководство се провежда и обучение на специализанти по ортопедия и докторанти от Катедрата в Мюнхен.

Проф. Пламен Кинов, доктор на медицинските науки

ОРТОПЕДИЧЕН ЦЕНТЪР КИНОВ

Адрес: 1527 София
бул. Княз Дондуков 135,
вх. 2 ет. 2

Телефони:
02 9964566, 087 65 55 338

Имейл:
info@ortho-centre.com

Работно време:
петък – понеделник: 09:00 – 19:00
събота: 10:00 – 18:00
неделя: почивен ден

***

УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“

София 1527
ул. „Бяло море” №8

Телефонна централа: 9432170

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *