Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Водата в Белчин лекува кожни дерматити, женски болести и тромбофлебит

Белчинските минерални бани се намират до село Белчин, разположено между планините Рила, Верила, Витоша и Плана планина

Белчин
Белчин

Полегнало в долината между три от най-красивите български планини, селото е на около 50 километра от София (през Бистрица и Железница), на 15 км. от Самоков и 12 км. от Сапарева баня. От Белчинските бани сравнително бързо се стига и до курорта Боровец.

Природата около Белчин е красива и сравнително девствена. Въздухът е чист, а температурите нормални, без особено колебание в стойностите. През лятото е прохладно, а зимата не изненадва жителите и гостите на селото с екстремни студове.

Комплексите с минерални басейни около Белчин са три. Това са минерален плаж „Белчин Бани“, минерален плаж „Белчин Парк“ и сравнително новия „Белчин Гарден“, който е пуснат в експлоатация преди около 9 години.

Белчинските бани са здравно-климатичен и балнеоложки център от европейско значение. Долината на река Палакария е известна със своите лековити извори още от римско време. Има какво да се види там – достатъчно е да споменем средновековният храм „Света Петка“ е национален паметник, който беше изцяло реставриран наскоро. Край Белчин са и останките на голямата крепост (градище) с параклис, намиращи се на хълма „Св. Спас“. Именно край нея е изграден прочутия Цари Мали Град – комплекс, който привлича хиляди туристи и гости на местността целогодишно.

В близост до Белчин е обособено и летище, от което излитат малки самолети за панорамни обиколки до близките забележителности – връх Мусала, връх Мальовица, Седемте рилски езера, връх Черни Връх, яз. Искър.

Водата на Белчинските бани е топла, чиста, лековита, хипертермална с температура 37-39-41 градуса по Целзий.

Трите комплекса край Белчин са подходящи за хора със следните заболявания:

– Болести на опорно-двигателния апарат – артрити, ревматизъм, болестта на Бехтерев, костни фрактури, тендовагитин и др.

– Заболявания на нервната система – радикулити, ишиас, неврити, плексити

– Болести на женските полови органи – проблеми с менструацията, фертилни проблеми, пролапс, полипи и други.

– Заболявания на кожата – невродермити и екземи

– Тромбофлебити, простатити и др.

Установено е, че водата повлиява добре и има оздравителен ефект при възпалителни заболявания и процеси в гърлото, устната кухина, носа, синусите, ушите и правото черво.

Дозирани процедури и лечебни програми се препоръчват при дискомфорт и заболявания на храносмилателната и пикочно-половата система, както и за общо прочистване на организма.

Повишеното съдържание на флуор на термалните води в Белчин може да се използва в профилактични програми срещу зъбен кариес и остеопроза. Високата алкалност на минералната вода, в съчетание с калолечение дава възможност за някои приложения и в балнеокозметиката.

Източник: Уикипедия и belchin.eu
Източник на изображението: samokov365.com

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ съдържа цинков оксид – помага при сърбежи, екземи, напукване, дерматити, раздразнения на кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Водата в Белчин лекува кожни дерматити, женски болести и тромбофлебит

  1. Недка Станева каза:

    Много хубави неща са.напосани, но как се записва за тези минерални бани?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *