ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-ефективните рецепти на знаменития арабски лечител Авицена

Много от рецептите на средновековния лечител са актуални и се използват и до днес!

авицена
Рецептите на Авицена се отличават с това, че се състоят изцяло от натурални съставки

Арабският философ, музикант и лекар Авицена е оставил след себе си множество медицински наблюдения, рецепти и излседвания. Голяма част от тях са съхранени и се използват и в наши дни. Рецептите му се отличават с това, че в тях никога не присъстват химически добавки, а се състоят изцяло от естествени продукти с растителен, минерален или животински произход.

Тук ще разгледаме някои от най-прочутите и ефективни рецепти на средновековния лечител.
1. Рецепта за изкарване на бъбречни камъни

Приготвя се смес от 1 част лавандула, 1 част маточина, 1 част мащерка, 2 части ягоди (с листата включително), 2 части непета (коча билка) и 2 части мента. От готовата смес се взима 1 ч.л. и се залива с 1 чаша гореща вода, след което се оставя да престои 10-15 минути. Получената настойка се консумира като чай.

Настойката се пие всяка сутрин. След около седмица може да забележите, че урината ви е станала по-мътна. Това е така, защото билките започват да действат. Лечението продължава от 2 месеца до 1 година, докато урината ви не стане бистра отново.

2. Рецепта за лекуване на отит (възпаление на ушите)

Отитът е изключително болезнено заболяване и може да доведе до всевъзможни усложнения. Авицена е намерил невероятно ефективен и безвреден начин за справяне с проблема.

Четири бадемови ядки се стриват ситно и към тях се добавят следните продукти: щипка канела, щипка сода и една капка етерично розово масло. Към получената смес добавяте и 1 ч.л. сгъстен пчелен мед, след което е нужно да разбъркате добре до получаване на паста. Пастата е нужно да съхранявате в хладилник.

От пастата се взима малко количество и се прави малко топче, не по-голямо от грахово зърно, върху което се капва 1 капка оцет. Топчето ще започне да шуми и да кипи поради реакцията между содата и оцета.

Докато още шуми, поставяте топчето в болното ухо, като го закрепяте с памучно тампонче. Държи се в засегнатото ухо в продължение на 1 час.

Процедурата се повтаря по 3-4 пъти на ден. След няколко дни симптомите трябва да са отшумели напълно, а болката изчезва още след втората процедура.

3. Рецепта за остри болки в ставите

Към 2-3 супени лъжици мед се добавят 1-2 супени лъжици оцет. Колкото са по-силни болкките, толкова повече оцет трябва да използвате, тъй като той е много ефективен за доставяне на лечебните вещества от меда дълбоко в засегнатата зона. Ако болките са слаби, използвайте 1 лъжица оцет, ако са силни използвайте 3 или 4.

Медът и оцетът се разбъркват до получаване на хомогенна смес, след което се намазва върху болезненото място и се покрива с хартия. Препоръчително е да извършвате процедурата вечерно време и да оставяте зоната намазана през нощта.

Рецептата се използва в продължение на 1 седмица, след което се прави 10-дневна пауза и ако ставите продължават да болят, се повтаря още веднъж.

Съвет за добро здраве и дълголетие на прословутия лечител Авицена

„Яжте, когато имате апетит и не се ограничавайте, ако той се повиши. Най-добре е да се храните по 1-2 пъти на ден и ако преядете, на следващия ден да останете гладни.”

Арабският гений също така съветва след консумиране на месо да не се ядат плодове, а при жажда водата да се пие бавно, на глътки или от бутилка с тясно гърло.

Артромин
Артромин – чудото за ставите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *