ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лесна рецепта с магданоз и мента за детоксикация на черния дроб

Невероятен чай от магданоз и мента пречиства черния дроб ефективно

магданоз за черен дроб
Ползите от комбинацията на магданоз и мента за безценни

Черният дроб е от най-важните органи в човешкото тяло. В него, освен че се пречиства кръвта, се синтезират редица ензими, протеини и други жизнено важни за организма вещества. За да може той да функционира на 100%, е изключително важно да се полагат нужните грижи.

Той може да се затлачи с токсини по най-различни начини. Влияние върху здравето му има режимът ни на хранене, стресът, лекарствата и дори липсата на сън.

За щастие черният дроб е от малкото органи, които имат способността да се регенерират сами. Проблеми като затлъстял черен дроб могат да се третират с промени в начина на живот и храненето.

За тази цел днес ще ви предложим рецепта за един невероятно здравословен чай, който може да си правите всеки ден и който ще ви помогне да излекувате и да запазите добро здравето на черния си дроб.

Ползите от комбинацията на магданоз и мента за безценни! Освен че действа благоприятно на функцията на черния дроб, чаят има и противовъзпалително и антисептично действие. Известно е също, че влияе добре на храносмилането.

За 1 чаша чай са ви нужни следните продукти:

1 ч.л. пресен магданоз
1 ч.л. прясна мента
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
200 мл. вода

Как се приготвя лечебният чай?

Първото нещо, което трябва да направите, е да нарежете ментата и магданоза, защото това ще помогне на соковете и маслата да се отделят в чая.

В 200 мл. вряща вода изсипете нарязаните билки, след което покрийте съда и оставете да се задуши за около 20 минути. После махнете похлупака и оставете отварата да поври още 10 минути.

Прецедете течността и добавете 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок.

Ще забележите, че чаят има много силен вкус. Това е вследствие на естествените химични съединения, които действат детоксикиращо на жизнено важния орган.

Източник: zdrave.to

холимин ползи
ХОЛИМИН – при камъни в бъбреците и жлъчката, за подкрепа на черния дроб

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *