ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

В село Баните край Смолян се лекуват болни стави, язви и интоксикации

Село Баните се намира в Южна България, близо до град Смолян. Зимните месеци там са топли, заради умерено-континенталния климат

Баните
Село Баните, Смолянско – общ изглед

Усещането е средиземноморско, но заради красивите Родопи и подпланинското разположение на селото през лятото се усеща приятен хлад.

Смолянските Бани са балнеологичен курорт. Надморската височина там е 750 метра, а през селцето минава река Малка Арда. Старото име на Баните е Лъджа.

Природно-климатичните условия и добрите бази на  хотелите предоставят възможност на всеки желаещ да съчетае почивката с лечението, и обратно.

Минералната вода е силициева, флуорна, сулфатно-хидрокарбонатна, натриево-калиева, хипертермална (42.8°) слабо алкална (Ph 7.2).

Какви заболявания лекува минералната вода от село Баните, Смолянско?

В Специализираната болница за рехабилитация, която има база там се лекуват следните заболявания:

– Болести на опорно-двигателния апарат, които включват дегенеративни и възпалителни ставни заболявания. Посетете село Баните ако трябва да се възстановите след фрактура. В комплекса помагат и на деца с луксации, както и на пациенти с дисторзии, контузии и разкъсване на връзки на ставите. Хората, които имат Болест на Бехтерев също може да намерят облекчение след процедури с минералната вода.

– Село Баните трябва да бъде посетено и от хора, които имат заболявания на периферната нервна система, като невралгии, неврити, радикулити, дископатии, полирадикулоневрити.

– Облекчение ще намерят и пациенти с професионални заболявания. В подпланинското селце правят процедури при вибрационна болест и интоксикации със соли на тежки метали. Ако сте натрупали стрес, ако страдате от заболявания от пренапрежение и умора, ако просто имате нужда от чист въздух и спокойствие, прекарайте поне една седмица в село Баните.

– Минералната вода, съчетана с подходящ режим и процедури оказва добро влияние и при заболявания на стомашно-чревния тракт: хронични гастрити и язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника. Добри отзиви има и от пациенти с различни нарушения на храносмилането и безапетитие, хроничен колит, болести на черния дроб и жлъчката.

Какви методи на лечение се прилагат?

Ако страдате от заболяванията, изброени по-горе, може да се възползвате от клиничната пътека, да си вземете направление от личния лекар и да резервирате престоя си в Специализираната болница за рехабилитация. Там предлагат следните процедури:

– балнеолечение: минерален басейн,вани, подводен масаж /тангентор/, подводна ЛФК, питейна зала;
апаратна физиотерапия: електро и светолечение;
– лазертерапия;
– термотерапия: парафинолечение, луголечение;
– кинезитерапия: теренно лечение, мануални масажи, ЛФК;
– диетично хранене според заболяването.

В село Баните има и хотели, както и къщи, които предлагат селски туризъм и почивка на добра цена.

Контакти

Специализираната болница за рехабилитация село Баните, Смолянско

Област Смолян, Баните регион, с. Баните

Адрес: с. Баните, ул. „Стефан Стамболов“ № 2

Телефон: 03025 2257; факс: 03025 2342

E-mail: banitesmolian@rehabilitation.bg

Сайт: http://nkrehabilitation.bg/filiali/banite/

Източник: nkrehabilitation.bg

Артромин
Артромин – чудото за ставите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *