Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо е вредно да „вдъхновявате“ мъжа си!

Ако в тази статия размените „мъж“ с „жена“, или просто с обобщаващото „човек“, значението няма да се промени. Повечето разрушителни навици или желания важат както за мъжа, така и за жената

мъжа
Преди да вдъхновите мъжа си, научете се да вдъхновявате себе си

Има особености, които са по-характерни за единия или за другия пол. Има и изключения, разбира се, но не за тях ще говорим днес.

Ето един въпрос, който много жени обсъждат помежду си, а именно: трябва ли жената да „вдъхновява“ мъжа си. Това даже не е въпрос, а тема, обсъдена сериозно в стотици статии, публикувани в женски списания и сайтове и дискутирана в още толкова сутрешни блокове… Само че там не се разсъждава, а се дават конкретни съвети и мнения за това как точно една жена трябва да вдъхновява мъжа си.

В тази статия ще се опитаме да разсъждаваме над това дали изобщо е нужно жената да вдъхновява мъжа си, и обратното…

За „вдъхновението“ в една връзка

1. Един мъж може да не иска да бъде вдъхновяван.

Не му трябва, привидно всичко е наред при него. И тогава се оказва, че жената започва да влачи партньора си там, където той не иска да отиде. Да прави онова, което той ме иска или просто да не е в състояние да го направи. Такива жени най-често действат под мотото „искаш-не искаш, аз ще те вдъхновя“. Това може да подразни и най-спокойния човек. Хората не обичат насилието над тяхната личност. В една такава двойка мъжът неизбежно ще започне да негодува, и ако това не помогне или не даде ефект, тихо ще изчезне и ще се материализира на друго място, където няма да бъде „вдъхновяван“ насила.

2. Мотото „Трябва да те вдъхновявам“ е също толкова неподходящо, колкото и „Жената трябва да____…“.

Всяко „би трябвало“ носи обвинение, безпокойство и вина

Жените, които не се чувстват достатъчно съпруги или просто не знаят какво трябва да прави една жена, без значение дали е семейна или не, най-често изпадат в едни такива размисли и страсти:

– Ако аз го вдъхновявам, но той не е вдъхновен, тогава явно аз не правя нещо както трябва.

– Вероятно не съм достатъчно женствена, защото не знам как да го вдъхновя. Една истинска жена би го вдъхновила без проблем.

– Явно нещо не е наред с мен, аз вече опитах всичко, но той не проявява интерес.

– Предполагам, че трябва да намеря някакъв семинар на тема „Как да вдъхновя съпруга си“, в противен случай някак си имам чувството, че се провалям.

– Какво друго мога да направя, за да го накарам да прекарва повече време с мен/да ми купува цветя без повод/да ме забелязва/да печели повече, за да може да ми угажда качествено?

Жените, които си задават подобни въпроси, или имат някакви такива страхове, опасения или очаквания, би трябвало да знаят следното:

Изобщо не става дума за теб. Не дължиш на никому нищо. Добре сте си и така. Ти си достатъчно добра жена, дори мъжът ти да не печели достатъчно пари, или да не прекарва много време с теб. Ти си истинска. Всичко е наред с теб. Не е твоя вината. Спри да очакваш от мъжа си онова, което не знае как, или не иска да направи. Той така или иначе няма да го направи, колкото и да се опитваш да го вдъхновяваш/амбицираш/превъзпитаваш. Или го приемаш такъв, какъвто е, или ако не ти харесва такъв, си търсиш друг.

Повечето жени трудно биха се съгласили или приели подобни думи

На тях им е много по-приятно е да се забавляват с илюзията за всемогъщество: мога да направя нещо с партньора си, така че той _________ (въведете каквото е необходимо). Трябва само да се науча да го вдъхновявам!

Вдъхновявайте правилно!

Станете истинска жена!

Намерете истинския мъж!

Овладейте тайните знания на изкуството да постигате всичко, което искате!

Защо това не помага?!

Не само, че не помага, но не върши и никаква работа, подобно „надъхване“. В резултат на това животът на жените, които вярват, че някой може да ги научи „как да вдъхновяват“ става още по-тъжен.

3. Третият проблем възниква, когато вината се прехвърля на партньора.

Мото: тъй като те вдъхнових, но не си се променил, значи си ти виновен. Не си истински мъж. Ще потърся Истинския!

Разбира се, че е по-лесно да се обвини някой друг за собствените ни неудачи. Много ясно, че когато нещо не се е получило според очакванията ни, няма нищо по-естествено от това просто да си тръгнем.

Повечето жени-вдъхновителки не знаят какво е това да поемеш отговорност за действията си. Те нямат силата да приемат резултатите от тези действия. Не притежават и куража да си признаят, че са сгрешили.

4. Между другото, някои мъже, знаейки че ще бъдат вдъхновявани, умело използват това, обяснявайки на жената, че не ги вдъхновява достатъчно добре.

Естествено – любовта е физика, така че и при нея важи третия закон на Нютон, според който: Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.

5. Най-големият проблем е, че под лъскавата опаковка на „трябва да го вдъхновя“ се прокрадва една дрипава неувереност.

Сега, ако цялата тази мощна енергия, изразходвана за вдъхновяване на партньора, бъде използвана за мирни цели (тоест да я насочите към себе си и вашето развитие), бихте могли драстично да подобрите живота си. Например, не вдъхновявайте мъжа си да си намери добра работа. Сами си намерете такава работа и не бъдете зависима от парите му. Парадоксално е, че интересният, богат и динамичен живот на един от съпрузите мощно вдъхновява и втория да се развива в подобна насока. Е, възможно е и да не се вдъхнови от добрия ви пример. При това положение няма какво да се направи.

В желанието за чуждото вдъхновение все пак има някакво рационално ядро

Някои мъже имат нужда от подкрепа просто за да отидат на работа. Други изпитват потребност да усещат груповото вдъхновение, подкрепата на цялото семейство. На трети пък просто им липсва повече нежност и топлина. Има и такива, които направо не обичат да се бъркат в работата им, и всякаква намеса в техния личен или професионален живот ги изкарва извън нерви. И ако една жена знае точно какво липсва на нейния мъж, тя може да му го даде. Ключовият момент е: може, но не трябва. Всъщност неговата житейска задача е да се научи да издържа първо себе си, и чак след това жена си. Тя ще го подкрепя точно толкова, колкото може – от любов и благодарност. Успехът, начинът по който мъжът се справя, не може да бъде нейна отговорност. Думата „трябва“ е неподходяща и вредна тук. Жената може да направи каквото е необходимо, но не ТРЯБВА да го прави на всяка цена и само защото тя е решила, че така ТРЯБВА.

Преди да помогнете, надъхвате или да вдъхновявате когото и да е, ще е добре да сте сигурни, че първо сте решили своите собствени проблеми

Лошо е, когато вместо да се занимаваме със собствения си живот, се опитваме да живеем живота на някой друг, или да го учим как трябва да живее. Ако един мъж не се вдъхновява по никакъв начин и по никакъв повод, той няма нужда от Точната Жена, а от психотерапевт.

Последният параграф, от любов към справедливостта, ще бъде като първия

Ако в тази статия размените мъж и жена или просто ги замените с човек, значението няма да се промени. Всички тези разрушителни игри могат да се играят с промяна на ролите. Например, има мъже, които смятат, че тяхно задължение е да вдъхновяват съпругите си, и съпруги, които непрекъснато отправят претенции от рода на „ти не ме вдъхновяваш“. Просто не е обичайно да се говори за това с някой друг, освен с психолог. Решението тук е същото – да вземете живота си в ръце, да се самовдъхновите и да постигнете нещо страхотно. Вашият личен успех, вашият личен пример винаги е бил, все още остава и винаги ще бъде най-ефективният начин за вдъхновение на партньора ви.

Източник: www.meetmindful.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *