Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рициново масло: при екзема и акне, болен черен дроб и възпалени стави

Рициново масло – популярно и достъпно лечебно средство. Маслото от рицин често се използва за подобряване състоянието на кожата и косата

рициново масло
Рициново масло – достъпно и с много ползи за здравето

С помощта на рициново масло можете да се отървете от старчески петна, акне, пигментация, белези и неприятните признаци на стареене.

Рициновото масло е от растителен произход. Съдържа много полезни компоненти – витамини, протеини, антиоксиданти. Маслото от рицин има противовъзпалително, овлажняващо, изглаждащо, озаряващо и регенериращо действие.

Как да използвате рициново масло за здравето и добрия вид на кожата?

Преди да го използвате, прочетете следните препоръки, за да не навредите на кожата:

1. Предварителен тест – нанесете малко масло върху китката. Ако след няколко минути кожата почервенее, появи се сърбеж или други видими проблеми, тогава е по-добре да откажете употребата на продукта.

2. Маслото не трябва да се използва в чистата му форма, особено при чувствителна кожа. То трябва да се разрежда с базови масла (маслиново, кокосово, бадемово) или козметика (просто капнете няколко капки рициново масло във вашия крем и разбъркайте добре).

3. По-добре е да нанесете леко затоплено масло върху лицето. Това допринася за по-добро усвояване на хранителни вещества. Или да затоплите самото лице с помощта на парна баня или топла хавлиена кърпа.

4. При мазна кожа продуктът може да се използва не повече от веднъж седмично. При други видове – не повече от десет дни, след което се препоръчва да се направи почивка.

5. Не използвайте маслото, ако има увреждане на кожата.

6. С най-добро качество са продуктите, получени чрез студено пресоване.

7. Рициновото масло трябва да се съхранява добре запечатано, на тъмно и хладно място.

Рициново масло при черни точки

За да се отървете от черните точки, достатъчно е да извършите масаж на лицето, като използвате рициново масло.

За процедурата се нуждаете само от рициново и някакво базово масло. Почистването може да се извърши при всякакъв тип кожа. С помощта на масаж ще бъде възможно значително да се подобри състоянието на кожата.

Използвайте тази проста рецепта и резултатът ще ви изненада!

1. Ако кожата е комбинирана, смесете маслата в равни пропорции (при суха кожа съотношението е 2:1, при мазна 1:2).

2. Равномерно разпределете сместа върху лицето и направете лек масаж с върха на пръстите.

3. Намокрете хавлиена кърпа в топла вода и нанесете върху кожата за няколко минути (топлината допринася за доброто отваряне на порите).

4. Масажирайте лицето си още няколко минути.

5. Почистете останалото масло с кърпата.

Процедурата трябва да се извършва два до три пъти седмично.

Рициново масло при акне

За да приготвите маската ще имате нужда от:

– рициново масло и цвят от невен (една чаена лъжичка);

– яйчен белтък;

– аспирин (една смачкана таблетка).

Първо кожата трябва да бъде почистена и затоплена, след това нанесете няколко слоя от сместа и след десет минути изплакнете с топла вода.

Важно! Смесването на съставките за всяка маска трябва да бъде в керамичен или стъклен съд, но не и в метален.

Елиминирайте пигментацията

Следните маски помагат за отстраняване на петата:

1. Смесете чаена лъжичка рициново масло с нарязана краставица, ябълка или цитрусови плодове. Към сместа добавете супена лъжица мед или кефир. Нанесете върху лицето и след няколко минути изплакнете с топла вода.

2. Смесете маслото с мед (супена лъжица), добавете вазелин (чаена лъжичка), йод (пет капки) и Геритамин (две капсули). Нанасяйте сместа върху лицето си всеки ден. Съхранявайте получената смес херметически затворена в хладилника, но не по-дълго от пет дни.

Отървете се от белезите

За да изгладите белезите, просто нанесете кърпа, натопена в топло рициново масло, върху проблемната зона. Необходимо е да държите този компрес няколко часа. За най-добър ефект процедурата трябва да се извършва ежедневно в продължение на няколко месеца.

Предотвратяване стареенето на кожата с рициново масло

Ако бръчките вече са започнали да се появяват по кожата, има два начина за отстраняване на проблема:

1. Смесете рициновото и базовото масло в равни пропорции, загрейте малко на водна баня и нанесете върху чиста кожа на лицето с леки масажни движения. След половин час изплакнете с топла вода.

2. Смесете няколко чаени лъжички рициново масло, мед и овесени ядки, добавете малко мляко и загрейте. Нанесете обилно върху кожата и изплакнете след половин час (може да се използва не повече от два пъти седмично).

Ако на лицето вече има дълбоки бръчки, следният метод ще ви помогне: загрейте маслото на водна баня, навлажнете кърпа с него и го поставете върху лицето си за няколко часа. Процедурата може да се провежда веднъж седмично за не повече от три месеца.

Рициновото масло ви позволява да се отървете от много кожни проблеми, основното е да се научите как да го използвате правилно.

Компрес от рициново масло: детокс на черния дроб и спасение при възпалени стави

Рициновото масло помага при болезнени мазоли

Всеки компрес може да се направи с добавяне на различни етерични масла към рициновото масло. Например, когато кашляте, добавете няколко капки евкалипт, а в случай на грип добавете градински чай или здравец. За да получите резултат (с изключение на кашлица и хрема), компресът трябва да се прилага 4 дни в седмицата и за предпочитане всеки ден в продължение на месец.

Най-честата употреба на компреси е за черния дроб и жлъчката. Народните лечители имат едно такова правило: „При всяка неразбираема ситуация приложете компрес“. Запек, задръстване на лимфа, възпаление (без значение къде), кашлица/бронхит, хрема, храносмилателни проблеми, безплодие – ползвайте компрес. Болка в долната част на корема по време на менструация и много други – направете си компрес с рициново масло, и няма да съжалявате.

Рициново масло: компреси не само за коса, вежди и мигли!

Места на употреба:

– чернодробен детокс: десен хипохондриум;
– подути и болезнени стави, бурсит и
– мускулно претоварване;
– запек/храносмилателни проблеми: целия стомах;
– безплодие, ПМС, миома, ендометриоза: долна част на корема;
– хрема/кашлица: гърдите или гърба;
бъбреците: в долната част на гърба.

Ако нямате температура, винаги ползвайте подгряваща подложка!

Материали за компреса:

1. 2-3 слоя неизбелена вълнена или памучна фланела, достатъчно голяма, за да покрие засегнатата област. Или просто вълнено парче плат.

2. Органично рициново масло (за предпочитане аптечно).

3. Изрежете найлоново фолио, което да е с 5 см. по-голямо от вълненото парче.

4. Бутилка с гореща вода или подложка за загряване.

5. Контейнер с капак (стъклен буркан) за съхранение, може да се използва и за импрегниране на вълнения плат с масло.

6. Стари дрехи/чаршафи/кърпи, които да се изхвърлят след това. Маслото не се изпира.

Техника на компресиране:

1. Поставете вълненото парче плат в контейнера. Накиснете го добре в рициново масло, но чак толкова, че да прокапе, както и да има сухи петна.

2. Поставете тъканта върху частта от тялото, която е болезнена, или при която имате проблем.

3. Покрийте с найлоновото фолио.

4. Поставете отгоре бутилка с гореща вода или подложка за затопляне. Оставете за 45-60 минути.

Ако правите компрес в областта на черния дроб, тогава трябва да повдигнете краката си (сложете възглавници например). Препоръчително е също да се завиете с топли завивки за по-добър ефект.

5. След отстраняване на компреса почистете областта. Ако маслото не се избърсва, измийте с разреден разтвор от вода и сода за хляб.

6. Съхранявайте кърпата в затворен контейнер в хладилника. Може да се използва до 25-30 пъти.

Също така, вместо бутилка или нагревателна подложка, можете предварително да нагреете парчето вълнен плат или да завържете отгоре вълнен шал. Трябва да е топло. Маслото действа само при нагряване!

Бонус: При какви състояния помага рициновото масло?

Всеки знае, че рициновото масло обикновено се предписва като слабително средство при запек.

То не действа още на минутата, а само след определено време. Лекарите съветват да приемате това масло около 1 час преди хранене или 2-3 часа след хранене. Не трябва да забравяме, че рициновото масло е необичайно ефективно средство. Затова трябва да внимавате с дозировката.

Съвет: Дозировката на рициново масло като слабително може да се изчисли по следния начин: за 1 кг. тегло на човек е необходим 1 гр. рициново масло. Вземете маслото 1 път на ден в продължение на три дни. Рициново масло не се предписва, ако запекът продължава дълго време или причината е така наречената механична чревна непроходимост. При подобен (и доста сериозен) проблем трябва незабавно да се свържете с лекар.

При обикновен запек е достатъчно да се вземе 1 супена лъжица рициново масло (трябва да се консумира преди лягане). Маслото „работи“ много бързо. След няколко часа то ще освободи червата от всички видове вредни токсини, които са се натрупали там.

За деца под 12 години, рицин при запек не се препоръчва. Деца над 12 години могат да взимат рициново масло при запек по 1 чаена лъжичка, 1 път на ден.

Лекарството може да се прилага през нощта или половин час преди хранене.

Много хора вярват, че рициновото масло няма много приятен (меко казано) вкус и мирис. Но, както се казва, целта оправдава средствата. Рициновото масло има много повече предимства, отколкото недостатъци.

Рициново масло при мазоли

Проблем, който притеснява много хора, са мазолите.

Рициновото масло ще помогне за облекчаването им и дори за избягване на хирургична намеса. Необходимо е 2 пъти на ден – сутрин и преди лягане – да намазвате кожата на ходилата и краката с това масло. Можете да обуете памучни чорапи за през нощта след процедурата.

Още ползи от рициновото масло

– При бронхит се търка с длани върху гърдите на пациента. Преди втриване това масло трябва да се смеси с терпентин едно към едно. Нанася се с леки масажни движения.

– Компрес от рициново масло с терпентин е подходящ и при болки в гърлото – нека остане за една нощ.

– При главоболие също е добре да използвате рицинов компрес върху челото с терпентин.

– Маслото също помага при порязвания, драскотини и други кожни лезии. Нанесете го на тънък слой върху увредената зона. Можете да оставите раната отворена, след като сте намазали, или да прикрепите памучен тампон и да го фиксирате за известно време.

– Рициновото масло облекчава болката в мускулите и ставите при артрит. Необходимо е да приложите малко количество към болезнената област и да разтривате с леки движения.

– Рициновото масло укрепва ноктите: просто внимателно го втрийте върху нокътя директно, или специално да приготвите на водна баня смес от два или три вида масла (в обем от около 80 мл). Можете да добавите и 5-7 капки обикновен йод. Трябва да направите ваните, като пуснете върховете на пръстите си в съда с приготвения разтвор за 15 минути.

– При хемороиди се препоръчва да се намазва ануса преди дефекация, за да се „омекоти“ процеса (между другото, маслото от морски зърнастец също е подходящо за тази цел).

Източник: otyrar.kz

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Рициново масло: при екзема и акне, болен черен дроб и възпалени стави

  1. Rimlev каза:

    С рицина трябва да се внимава. Прониквайки през кожата от компреса ,рицина прониква и в органи. Изхвърля токсините чрез кръвта ,бъбреците и пикочната система. С вътрешно чувство трябва да определите кога да прочистите бъбреците от натрупаните токсини в тях.С медикаменти или продължително с чай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *