Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 навика, които помагат за възстановяване на мозъчните клетки

Мозъкът също се нуждае от грижи като всички останали органи в човешкото тяло

С напредването на възрастта мозъкът и в частност мозъчните клетки започват да работят много по-бавно. Истината е, че след като човек навърши 25-годишна възраст, започва да губи мозъчни клетки. Добрата новина е, че има как да се възстановят!

възстановяване на мозъчните клетки
Как да помогнем на мозъка да създава нови клетки?

Ето и навиците, които ще ви помогнат да възстановите мозъчните си клетки:

1. Приемайте редовно Омега-3 мастни киселини

Редовният прием на храни, съдържащи Омега-3 мастни киселини, ще подпомогнат растежа на невроните. За целта е добре да добавите към менюто си ленено семе, орехи, семена от чиа, авокадо и зехтин.

Консумацията на всички тези храни е полезна и за други органи. По този начин може да сте сигурни, че получавате необходимото дневно количество Омега-3 мастни киселини.

2. Време на открито

Времето, прекарано на открито, е гаранция, че кожата ви ще получи достатъчно количество естествена слънчева светлина. Тя на свой ред стимулира производството на важния за организма витамин Д. Освен това този витамин повишава нивата на BDNF в мозъка. BDNF представлява протеин, стимулиращ растежа на нови неврони и синапси.

3. Ангажираност

Добре е да поддържате добри нива на ангажираност. По този начин ще поддържате мозъка си в активно състояние, а стимулирането му ще увеличи хипокампалната неврогенеза – процес, чрез който се генерират неврони.

Можете да правите това като изучавате нови умения, редите пъзел, решавате кръстословици и др.

4. Консумирайте боровинки

Всеизвестен е фактът, че този плод е зареден с антиоксиданти. Съдържащото се в тях антоцианиново багрило, на което се дължи синият им цвят, способства производството на нови неврони в мозъка.

5. Пийте редовно зелен чай

Той също е мощен антиоксидант. Освен това съдържа съединение, известно като епигалокатехин галат или EGCG, което е свързано с растежа на нови мозъчни клетки.

6. Добавете куркума към менюто си

Резултатите от проведени редица изследвания сочат, че редовният прием на куркума допринася за регенерирането на повредения мозък. Тази подправка може да бъде изключително полезна при лечение на различни видове неврологични заболявания.

7. Консумирайте тъмен шоколад

Той също съдържа антиоксиданти и флавоноиди. Ако понякога си правите лека закуска с органичен тъмен шоколад, ще подпомогнете развитието на нови неврони.

Източник:beu.bg,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *