Проверете сами: Ноктите алармират за скрити заболявания!

Погледнете ноктите си и ще разберете дали страдате от определени заболявания

Преобладаваща част от хората имат дъгички по ноктите по рождение. При други обаче тези дъгички липсват.

Състоянието на ноктите може да бъде сигнал за наличието на някои здравословни проблеми. Интересен факт е, че разположението на дъгичките по ноктите издава състоянието на някои от органите.

ноктите
Ноктите издават различни заболявания

Ще ви разкрием някои любопитни медицински подробности, с които е добре да сте наясно. Ето ги и тях:

Ако имате бели дъгички на всички нокти, това е добър знак, тъй като означава, че здравето ви е в добро състояние. Ако обаче те са значително избледнели или пък не ги виждате на всеки пръст, то тогава е добре да обърнете сериозно внимание на състоянието си.

Палец

Дъгичките на палеца обикновено са най-забележими. Те са тези, които отразяват състоянието на белите дробове и мозъка. Имайте предвид, че при страстните пушачи тези дъгички може да са сериозно избледнели или пък изцяло да липсват. Освен това липсата на дъгичка на този пръст може да е сигнал за шизофрения.

Показалец

Изчезналият бял полукръг от показалеца може да е сигнал за проблеми с дебелото черво, панкреаса или черния дроб. Освен това може да е знак за хронични заболявания на горните дихателни пътища.

Среден пръст

Средният пръст издава състоянието на сърдечно-съдовата система. Липсата на дъгичка на него може да е знак за съдова дистония, сърдечна аритмия или нестабилно кръвно налягане. Нужно е да посетите специалист, както и да направите прочистване на съдовете.

Безименен

Ако откриете, че липсва дъгичката на безименния ви пръст, това може да е аларма за проблеми с лимфната система, нарушения в обмяната на веществата или проблем в ендокринната система.

Кутре

Кутрето отразява състоянието на тънките черва. Все още не е установена причината, но е факт, че обикновено дъгичките изчезват първо от малкия пръст.

Източник:zajenata.bg,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *