Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Специалисти алармират: Червеното месо съсипва сърцето и черния дроб!

Червеното месо увеличава риска от различни видове рак

През последните няколко години се изписа и изговори много за месото. Вероятно сте чували, че пилешкото месо например съдържа прекалено много хормони. Това, разбира се, е изключително вредно за човешкото здраве! Може би поради тази причина сте преминали към консумацията на червено месо. Оказва се обаче, че и то не е полезно за организма!

Според специалистите червеното месо може да се превърне в причина за онкологични заболявания. Доказано е, че прекалената консумация на червено месо може да причини различни видове рак.

Екипът от учени, направил разтърсващите разкрития за месото, твърди, че вареното или добре опечено червено месо може да повлияе върху развитието на хронични заболявания. Обикновено те удрят по жизненоважни органи, каквито са сърцето и черният дроб. Може да предизвика и появата на диабет (захарна болест).

червеното месо
Не прекалявайте с червеното месо!

До това заключение са стигнали учените от университета в Хайфа. Проведеното от тях проучване сочи, че при хората, които консумират редовно червено месо, рискът от развитие на чернодробни проблеми се увеличава с цели 47%. Погледнато реално, този процент никак не е малък. Може би мнозина от вас ще се стреснат и ще се откажат от консумацията на червено месо. Ако ли пък не изцяло, то вероятно ще присъства доста по-рядко на трапезата ви.

Резултатите сочат, че хората, които консумират редовно червено месо, увеличават с 55% риска от развитието на инсулинова резистентност. До тези изводи екипът от учени е стигнал, анализирайки данни от близо 800 души, участвали в изследването. Всички те са били на възраст между 40 и 70 години.

При направените ултразвуково сканиране на черния дроб и серия от тестове, учените останали изумени от пораженията, нанесени от редовната консумация на червено месо. Затова е най-добре да намалите количеството, което приемате. Освен това е хубаво да консумирате месо за обяд, но не и за вечеря, тъй като са необходими близо 4 часа то да бъде разградено и усвоено от организма.

Източник: zdrave.to,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *