ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Упражнение на Джейн Фонда за повдигане и подмладяване на клепачите

82-годишната Джейн Фонда участва във впечатляващ брой филми през годините, но в момента всички я познават като Грейс Хансън от хитовия сериал на Netflix – „Грейс и Франки“

Джейн Фонда
Джейн Фонда изглежда превъзходно, въпреки че вече е преминала 80-те

Здравето на Джейн Фонда не винаги е било перфектно, както и външният ѝ вид. Тя откровено говори за борбата с излишните килограми и булимията. Наскоро Фонда сподели, че е водила и битка с рака. „Аз бях поклонник на Слънцето!“ За щастие, актрисата бива диагностицирана с рак на кожата навреме, за да може да се справи и с това предизвикателство.

Имам фалшива тазобедрена става, фалшиво коляно, и освен това претърпях редица операции на гърба. Затова сега съм нещо средно между полуметален човек и полубионик. Имам остеоартрит. Влизането и излизането от кола е предизвикателство за мен. Но се чувствам късметлийка, че по-рано през живота си се занимавах с много фитнес, защото това означава, че сега съм по-силна ”, каза тя пред Daily Mail през 2016 година.

82 или 28?

През каквито и здравословни предизвикателства да е минала прочутата актриса, тя има впечатляващ външен вид. Как поддържа лицето си Джейн Фонда? За разлика от доста нейни (чувствително по-млади) колежки, тя избягва пластичната хирургия. Гимнастика и лична грижа, постоянство и простота – това е нейният девиз.

На първо място, очите на жената са тези, които издават годините. За съжаление, дори най-модерната козметика често не е в състояние да се справи с промените, свързани с възрастта. Единственият начин да се стегнат клепачите, и да се изгладят бръчките, е чрез редовна гимнастика.

С правилното упражнение, според Джейн Фонда, можете бързо да постигнете желания резултат, без да навредите на здравето.

Ефективна гимнастика за клепачите, практикувана от Джейн Фонда

Ежедневното практикуване на това упражнение ще ви помогне да се отървете от много проблеми, свързани с възрастта:

Повдигнете клепачите, отворете погледа

– увиснала кожа;
– птоза на долния и горния клепач;
– тъмни кръгове под очите;
– кафяви петна по кожата на лицето;
– експресивни бръчки;
– подпухналост на клепачите.

Гимнастиката е насочена към развиване на кръглия очен мускул, който стяга клепачите и отваря погледа. При изпълнение на упражнението този мускул трябва осезаемо да се напряга. За да направите упражнението е нужно да седнете спокойно и да изправите гърба, докато сте на стол пред огледалото.

След това направете следното (вижте илюстрацията):

Упражнение за повдигане на клепачите
  1. Показалците и средните пръсти на двете ръце са отворени като ножици. Поставете ги върху външните ъгли на очите;
  2. Присвийте малко клепачите, за да усетите напрежението на очните мускули;
  3. Отпуснете мускулите.

Повторете всичко десет пъти, а накрая присвийте очи, пребройте до тридесет и се отпуснете. Когато изпълнявате упражнението, основното е да не оказвате натиск върху мускулите, а само леко докосвайте кожата с пръсти. Не трябва да включвате мускулите на носа и челото, фокусирайте се само върху очите.

Можете да постигнете по-големи резултати, ако освен гимнастиката, получавате достатъчно сън, избягвате преумората и се храните правилно.

Храната, според Джейн Фонда, е най-прекия път към младостта

Тя вярва в дългосрочните промени в начина на хранене, както и в начина на живот, а не в диетите.

Повечето диети се фокусират върху отслабването и налагат временно (а често и нездравословно) ограничително поведение. За съжаление този сценарий е създаден, за да се провалим“, обяснява Фонда във видео за BeFit. Вместо това актрисата препоръчва да премислите целия си начин на живот, да се съобразите със здравето, което включва преди всичко добри приятели, редовни тренировки и питателна закуска. Един малък шоколад, от време на време, не е навредил и няма да навреди на никого.

Джейн Фонда предпочита да е заета, а не да се пенсионира

Много хора се пенсионират около 60-те си години. Макар и на 82 години, Фонда не е готова да се нарече пенсионерка.

Имах нужда от стабилна работа. Трудно е да бъдеш по-възрастен актьор и да работиш редовно – хората забравят, че така печелим прехраната си“, казва тя пред Daily Mail . „Грижа се и за други хора, освен за себе си, и трябва да изкарвам пари. Плюс това е забавно. Никога не бих си помислила, че на моята възраст мога да кажа, че работя прекалено усилено, за да отделям време да се поглезя, но с радост казвам, че това е така.

Тя обаче не приема енергията си за даденост. „Ако бяхте ми казали, когато бях на 20 или 30, че все още ще играя на 80 в шоу като „Грейс и Франки“, щях да кажа:„ Не сте много с ума си “. Не мислех, че ще живея толкова дълго“, каза тя наскоро. „Всеки ден се събуждам и искам да се ощипя – толкова е нереално. Чувствам се благословена.

Източник: www.prevention.com

Глобал Хелт Анти-пигмент
Глобал Хелт Анти-пигмент – крем за премахване на пигментни кожни петна

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *