Какво и как лекува медената вода?

Медът сам по себе си е безценен продукт. Медената вода има полезни свойства за работата на червата, както и за борба с паразитите

медената вода
Медената вода има уникални здравни ползи

Медената вода нормализира киселинно-алкалния баланс на организма. Няма нищо сложно в това да си направите сами медена вода. От статията ще научите и при какви здравословни проблеми да я използвате, както и любопитни подробности за био-химичното действие на този пчелен еликсир.

Съдържанието на вода в меда е около 18 процента (това означава, че 18 процента от общия обем е вода, а останалото е сухо вещество). Ако обемът на водата в състава на меда се увеличи, той веднага започва да ферментира. Поради тази причина е необходимо да се използва изключително прясно приготвена медена вода. Запомнете – не приготвяйте предварително медена вода!

Медена вода: чудотворна напитка

Как се прави медена вода? Много е просто: трябва да вземете 1 чаша вода с обичайна температура (това е чисто индивидуално: някои предпочитат вода със стайна температура, други – водата да е леко топла) и разтваряте една чаена лъжичка мед в нея. Напитката е готова за пиене.

Действие на медената вода, освен нейната перфектна абсорбация

Мозъчните клетки са незаменими. Ако мозъчна клетка умре, на нейно място не се образува нова, за разлика от другите тъкани. Стволовите клетки в гръбначния мозък могат да бъдат възстановени до известна степен, но това е изключително труден механизъм. С какво се хранят мозъчните клетки и какъв е техния строителен материал? Тези клетки са съставени от аминокиселини, които не се синтезират в организма.

Те се транспортират в тялото с постъпващата в него храна. Мозъчните клетки се хранят предимно с глюкоза (забележете: не със захар, не и с фруктоза). Най-високата концентрация на глюкоза е в натуралния (без примеси) пчелен мед. Глюкозата навлиза в мозъчните клетки с помощта на ензими (протеини). Ензимите съдържат така наречения транспортен протеин, активиран директно от глюкозата, което означава, че енергията не се губи.

Човек трябва да получава 180 грама глюкоза на ден

За да се набави глюкозата, е нужно да се консумира обикновена захар в количество около 430-450 грама.

Подобно количество захар нанася сериозен удар върху панкреаса.
От общото количество изядена захар само 20 процента се транспортира до мозъка, а останалата част се превръща в телесни мазнини.

Когато глюкозата се транспортира до мозъка, се наблюдава активност и има нужда от допълнителна енергия. И именно медът дава тази така необходима сила и енергия.

„Пътешествието“ на медената вода през тялото

Как тази напитка подхранва мозъчните клетки, оптимизира реологичните параметри на кръвта и, прониквайки в лимфата, се транспортира до междуклетъчните течности? Ето как се случва всичко това.

Първо изпиваме чаша чиста филтрирана непреварена вода, а след 20 минути – медената вода (технологията на приготвяне е описана по-горе).

Когато изпиете водата с мед на една глътка, стомашният сфинктер (за да стане ясно – нещо подобно на клапан) се отваря и съдържанието се влива в чревната област. Ако има трудности с храносмилането на храната, водата измива остатъците от храна, и в резултат на това стомахът се изчиства.

За да засилите ефекта на медената вода, след като сте я изпили, се препоръчва да направите ето това упражнение: бавно въртене на тялото с разперени встрани ръце. Упражнението ще помогне за последващото структуриране на водата и спазването на редокс потенциала на телесните течности и червата.

Дванадесетопръстникът е един вид лаборатория

Лаборатория, в която храната се разгражда и състоянието на организма като цяло зависи от неговата добра работа. Когато храната се разгради нормално – клетките са „сити“. Но когато храната не се разгражда напълно – клетките изпитват глад. В същото време, в някои области се образуват блокажи. Неразградените остатъци от храна, които са съставна част на тези блокажи, са благоприятна среда за развитието на патогенни паразити.

Резултатът от жизнените им функции е инфекция. Микробите в тялото се размножават, като по този начин провокират възпаление.

Възпалението е производството на гной/слуз. Патогенните организми живеят извън храната, която се предлага вътре в тялото, и тази храна не влиза в клетките.

Това е така, защото няма достатъчно ензими, за да я разградят. Но, пиейки медена вода преди хранене, ще осигурим на организма готови ензими, които ще участват в храносмилането.

Медът – вкусен и полезен

Медът има ярък холеретичен ефект

Динамиката на жлъчната секреция (колкото и странно да звучи) провокира промени в емоционалното състояние, като пристъпи на, да я наречем – кротка ярост. Заключение: трудностите в секрецията на жлъчката и раздразнителността са свързани по някакъв начин. Медът има деликатен холеретичен ефект. Спомага за разтварянето на камъните в тялото. По време на разтварянето на меда във вода неразтворимите му микрокристали се утаяват. При транспортиране на мед до дванадесетопръстника, тези кристали могат да се придържат към различни чужди фракции. Медът е хигроскопичен продукт. Той сякаш засмуква водата. В червата медът привлича вода към шлаките, разтваря ги, хидратира и те се разлагат на разтворими фракции. В резултат на това, с помощта на тази напитка, можете да се отървете от камъни в жлъчката и други камъни в каналите и в храносмилателния тракт.

Медената вода и Giardia

Giardia са вид паразити, които колонизират и възпроизвеждат в тънките черва отпадни продукти, причинявайки ламблиаза. Жиардиаза (ламблиаза) е паразитно, протозойно заболяване, което протича най-често асимптомно или като дуоденит и ентерит. Разпространена е повсеместно.

Паразитни организми като giardia реагират отрицателно на жълто (например цвета на медната вода). Киселинността на медната вода в горните пропорции е 3,3 – 3,5 pH. Съществува обаче концепцията за „крайна киселинност на продукта“ и всички пчелни продукти по крайната си реакция са алкални (в това число и лимона). Да, киселият лимон в тялото задейства реакция на алкализация. Продуктите на пчеларството действат по същия начин: когато влязат в тялото, го алкализират. Обикновено всички среди на човешкото тяло трябва да са леко алкални, така че микрофлората да е идеална. Ако тялото е подкиселено, се появяват патогенни микроби, които живеят в кисела среда. При ламблиите е точно обратното. Долна линия: медната вода контролира динамиката на колониите ламблии, които живеят вътре в нас.

Какво трябва да запомните?

Медената вода се използва сутрин на празен стомах, след събуждане и вечер преди лягане. В допълнение, тази напитка предотвратява подпухналостта, тъй като има способността да разтоварва бъбреците.

Както вече сами се уверихте – медът наистина е уникален натурален продукт. А ползите от медената вода са неоспорими. Ето защо, ако действително сте загрижени за здравето си, създайте си навик да пиете тази чудесна напитка всяка сутрин. Ефектът няма да се забави! Освен това, медената вода е и невероятно вкусна напитка, с която е добре да започнете деня си.

Източник: polzavred-edi.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *