Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 естествени средства, които се борят с възпалението

Възпалението отслабва имунитета, кара ни да се чувстваме уморени и увеличава вероятността от някои много сериозни, дори животозастрашаващи заболявания

възпалението
Сокът от целина се бори с възпалението

Според Харвардското медицинско училище процесът, свързан с биологичния отговор на организма, играе централна роля в развитието на сериозни заболявания, включително ревматоиден артрит, онкологични болести, повечето сърдечни заболявания, диабет, астма и болест на Алцхаймер.

За да премахнем възпалението, първо трябва да елиминираме възпалителните провокатори колкото е възможно по-скоро и по-ефективно. След като намалим токсичните ефекти, трябва да предприемем стъпки за успокояване на възпалението, за да може тялото ни да се възстанови. Нека разгледаме някои от средствата, които можем да използваме за естествено и ефективно намаляване на този неприятен процес.

Алое вера

Често наричано „чудодейно растение“, алоето се използва за вътрешно и външно лечение повече от 5000 години! Американското училище по естествено здраве препоръчва алое вера за смекчаване на вътрешните щети, както и за повишаване на енергийните нива, детоксикация и борба с инфекцията.

Сокът или гелът от алое е много ефективен като успокоително средство при възпаление.

Растението стимулира чревната подвижност и облекчава запека. Сокът от алое вера също така намалява дразненето на червата, диарията и колита, като същевременно облекчава чревните възпаления и премахва подуването на корема и дори възстановява полезните чревни бактерии.

Джинджифил

Дейвид Джокърс е лекар по естествена медицина и диетолог, който силно препоръчва джинджифил за намаляване на възпалението. Според д-р Джокърс, джинджифилът намалява чревните газове и успокоява чревния тракт, като насърчава мобилността и увеличава производството на жлъчка.

Дейвид Джокър

Можете да използвате рецептата на д-р Джокърс за противовъзпалителна джинджифилова напитка, за да направите свой собствен успокояващ и здравословен тоник. По традиция, така наречената джинджифилова бира се получава чрез ферментиране на джинджифилов чай. Съвременните налични в търговската мрежа джинджифилови ферментирали напитки са малко повече от газирана вода с много захар и химически аромати. Но домашно приготвеният джинджифилов ейл е богат на витамини от група В, както и на ензими и пробиотици.

Ще ви трябват:

– 2 супени лъжици кокосов кефир ( ферментирала кокосова вода)
– 1-2 чаши кокосова вода
– 100 грама пресен настърган джинджифил

Приготвяне:

Смесете всички съставки и ги оставете да ферментират за 24 часа.

Куркума

Една от активните съставки в куркумата – куркуминът, има толкова силно противовъзпалително действие, че съответства на ефективността на някои противовъзпалителни лекарства, но без техните странични ефекти. От хилядолетия индийците използват лечебната сила на куркумата в лековитите средства на аюрведическата медицина и за приготвянето на кулинарните изкушения, като кърито например. Можете да използвате куркума при готвене или да взимате куркума на капсули, за да сте сигурни, че получавате достатъчно от тази чудодейна подправка. С нейна помощ ще подобрите работата на червата. Може да използвате и класическата рецепта за Златно мляко.

– Загрейте 2 чаши неподсладено кокосово мляко в подходящ съд.
– Добавете 1/2 супена лъжица настърган джинджифил.
– Добавете и 1 супена лъжица настърган корен от куркума (може и на прах).
– Сложете и малко черен пипер
– Нека сместа да остане на огъня 10 минути, като не забравяте да разбърквате често.
– Прецедете и консумирайте приятно охладено.

Сок от целина

Сокът от целина е любимата препоръка на д-р Антъни Уилям за подобряване здравето на червата. Мощно противовъзпалително средство, целината е богата на защитни антиоксиданти и е източник на важни хранителни вещества като натрий и калий.

Антъни Уилям

Високото съдържание на калий означава, че сокът от целина помага на нашите клетки да абсорбират повече хранителни вещества. Освен това, целината помага за изчистване на тялото. Според д-р Антъни Уилям сокът от целина не само премахва токсините, отпадъците и замърсяването от човешкия организъм, но също така почиства черния дроб и повишава способността му да филтрира токсините.

За максимална полза пийте сутрин по 500 мл чист, прясно изцеден сок от целина. След това изчакайте поне 15 минути, преди да ядете каквато и да е храна.

Колагенов бульон

Костният бульон се превърна в популярно средство при възпаление, но ако поради някаква причина не ядете месо, имате алтернатива.

Много хора вярват, че лечебната съставка в костния бульон е колагенът, който се отделя от костната тъкан, докато се приготвя бавно. Знаете ли, че можете да получите колаген и от растенията? Витамините А и С заедно произвеждат колаген в организма, а храните, богати на тези хранителни вещества, естествено повишават нивата на колаген. Някои от най-концентрираните източници на витамин А и С са папая, зеле, горски плодове, бадеми, цитрусови плодове, гъби, тиквени семки и моркови.

Уил Коул

Следователно, може сами да си направите вегетариански колагенов бульон. Ето една рецепта за здравословен вегетариански бульон, който можете да приготвите у дома, предложена от д-р Уил Коул, експерт по чревно здраве. Една от най-ценните съставки във вегетарианския колагенов бульон на д-р Коул е галангал, лечебно противовъзпалително растение с противогъбични и антибактериални свойства. Растението галангал дори помага за възстановяване на чревната лигавица, насърчавайки регенерацията на тъканите.

Съставки:

– 12 малки чаши (около литър общо) зеленчуков бульон.
– 3 стръка целина.
– 4 броя листа от лайм.
– 3 стръка лимонена трева.
– 3 броя зелен лук, нарязани на ситно.
– 2,5 см. нарязана галангала.
– 1 чаена лъжичка смлян черен пипер.
– 1 щипка свеж кориандър.

Приготвяне:

Нека зеленчуковия бульон (може да го направите от зеленчуци по избор, но без картофи) да кипне, след което добавете всички останали съставки с изключение на кориандъра. Оставете да поври 10 минути. Свалете от котлона, за да престои 20 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус. Сервирайте като го поръсите с пресен кориандър.

Предотвратяването от възпалението не само ще ви предпази от проблеми с вашето здраве, но веднага ще подобри и общото ви състояние. Можете да очаквате облекчение или дори да се отървете от състояния като хронична болка в ставите, кожен обрив и лошо храносмилане.

Източник: zen.yandex.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *