ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

10 начина за вътрешно и външно лечение с бетонитова глина

Глина Бетонит или бетонитова глина е отлична за отстраняване на тежки метали от тялото. Тя има и много други предимства, които са полезни за здравето

бетонитова глина
Бетонитова глина може да се използва за лечение на поне 10 състояния

Бентонитовата глина, известна още като монтморилонитна глина, се състои от пепел от вулкани. В някои култури бентонитната глина се нарича „лечебна глина“ поради естествената й способност да почиства организма.

Бентонитовата глина допринася за процеса на детоксикация, премахвайки вредните токсини от тялото. Но как работи? Представете си, че глината е подобна на семената чиа. Когато комбинирате семена от чиа с мляко или вода, те набъбват и абсорбират течността около тях. Бентонитовата глина действа по подобен начин. Съдържа калций, магнезий, мед, желязо, калий и други хранителни вещества и минерали, които помагат за прочистване на тялото от тежки метали.

Полезни свойства

1. Лекува лишеи и дерматити.

Приложението на бетонитова глина дава отлични резултати

Бентонитовата глина има способността да почиства кожата отвън. Разбъркайте глината с вода и оставете да действа върху кожата, докато изсъхне. Глината започва да действа, намалява петната, успокоява възпалената кожа и помага за лечението и премахването на лишеите.

Можете да добавите глина към бебешката баня. Това е чудесен начин да помогнете на вашето бебе, когато то е болно. Освен това децата ще се радват да играят с глина във водата! Те ще се забавляват докато я размазват върху лицето и ръцете си. Истинска кална баня!

Можете също така да използвате глината като маска за почистване на лицето. Нанесете я върху лицето си като всяка друга маска, изчакайте, докато изсъхне, и след това изплакнете с топла вода. Процедурата се прави два пъти седмично, в продължение на поне два месеца, за да бъде ефекта от приложението на глината оптимален.

2. Подпомага доброто храносмилане.

Бентонитовата глина поддържа здравословното храносмилане, като премахва токсините от тялото, които могат да причинят храносмилателни разстройства. Тя свързва токсините в тялото и неутрализира вредните бактерии от червата. Бентонитовата глина помага да се отървете от запек и облекчава тялото от токсини, които причиняват чревни проблеми. Не забравяйте да пиете много вода, ако планирате да приемате вътрешно бентонитна глина. Сложете глината в буркан с вода, който има капак, за да можете да го разклатите и напълно да я разтворите.

3. Може да допринесе за отслабване.

Бентонитната глина има способността да помогне на онези, които искат да се отърват от излишните килограми.

Проучванията показват, че глината, заедно с други алкални храни, може да помогне за повишаване на добрия холестерол. Изследванията също така свързват добавките с бентонитна глина с отслабването.

4. Подпомага функцията на щитовидната жлеза.

Предимствата на бентонитната глина включват способността за борба с хипертиреоидизма. Глината помага да се абсорбират определени хормони на щитовидната жлеза, за да се облекчат проблеми, свързани със свръхактивната щитовидна жлеза!

5. Спира растежа на раковите клетки.

Според проучване от 2016 г., ползите от бентонитната глина включват способността да спре растежа на колоректалните ракови клетки. Изследователите са открили, че глината причинява голям оксидативен стрес върху раковите клетки, без да уврежда ДНК-то.

6. Повишава имунитета.

Бентонитовата глина помага за укрепване на имунната система, унищожавайки вредните бактерии и защитавайки чревната стена. Тя помага да се намали количеството на пестициди, токсини, бактерии и химикали, които могат да влязат в кръвта от храната и околната среда.

7. Поддържа здравето на дихателните пътища.

Проучванията показват, че глината има мощни защитни свойства срещу аденовирусите. Аденовирусите са отговорни за настинките, бронхитите, пневмониите, треската, конюнктивита и други често срещани заболявания.

8. Подобрява здравето на зъбите и венците.

Истинската бетонитова глина е с наситен сив цвят

Бентонитовата глина подобрява здравето на устната кухина.

Глината се свързва с токсините в устата, около зъбите, езика и венците, като помага за извеждането им от тялото, преди да доведат до заболявания.

Опитайте да смесите глина с етерични масла, за да създадете своя собствена мощна почистваща паста за зъби. Смесете 1/3 чаша бентонитна глина, 1 -1/2 чаена лъжичка стевия на прах, 1/4 чаена лъжичка розова хималайска сол, 3 супени лъжици кокосово масло и 10 капки етерично масло по избор в затворен буркан. Например, можете да опитате с масло от мента, лайм, карамфил или канела.

Смесвайки глината с вода, можете да я използвате за почистване на зъбите и устната кухина.

9. Премахва флуорида от питейна вода.

За съжаление непрекъснато се добавя флуорид към питейната вода. Предимствата на бентонитната глина включват способността за отстраняване на флуор от водата. В комбинация с магнезия, тази способност се засилва. По този начин има голяма вероятност бентонитната глина, в комбинация с магнезия, да бъде използвана в бъдеще като жизнеспособен метод за пречистване на водата. Флуорът е свързан със сериозни здравословни проблеми, включително диабет, дисфункция на щитовидната жлеза и дори увреждане на мозъка.

10. Работи като естествена бебешка пудра.

Бентонитовата глина е от полза за кожата, като успокоява червените и раздразнени участъци. Може да се използва като нежна алтернатива на бебешката пудра за успокояване и почистване на раздразнената кожа.Много родители използват тази глина и я предпочитат пред традиционната бебешка пудра или подобни продукти.

Как да използвате бентонитна глина?

Вътрешно: пийте по 1/2-1 чаена лъжичка веднъж на ден. Смесете глина с вода в буркан, затворете капака. Разклатете буркана, за да разтворите глината, след което изпийте.

Външно: добавете 1/4 чаша глина във ваната и втривайте глината в кожата с помощта на масажни движения. Можете също да изплакнете устата си с бентонитна глина, след това да я изплюете и да изплакнете устата си с чиста вода. При драскотини или ухапвания от насекоми, нанесете глина директно върху засегнатата област. Оставете за два часа, след което изплакнете.

Важно!

Бентонитната глина трябва да бъде сива или кремава на цвят. Ако е бяла, това е знак, че глината не е качествена. Освен това тя трябва да е без мирис и да няма забележим вкус.

Предпазни мерки при прием на глина

Бентонитната глина никога не трябва да се консумира в големи количества, тъй като тя набъбва вътре в тялото. Прекалено многото глина може да доведе до усложнения, като например нарушена абсорбция на хранителни вещества в организма. Освен това може да има риск, свързан с развитието на опасно ниски нива на калий при приемане на голямо количество бентонитна глина.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “10 начина за вътрешно и външно лечение с бетонитова глина

  1. ВАСКО ВАСИЛЕВ каза:

    ИМА МНОГО ВИДОВЕ ГЛИНА В БЪЛГАРИА И ПО СВЕТА
    ДОБРЕ БИ БИЛО ДА ИМА КНИГИ ПО БЪЛГАРСКИ ЗА
    КОИ ВИДОВЕ ГЛИНА КАКВО ЛЕКУВАТ И КЪДЕ СЕ КУПУВАТ НА КАКВИ ЦЕНИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *