Медена вода за еластична кожа и блестяща коса – как да я използваме правилно?

Тя е незаменим съюзник на женската красота

Пчелният мед и медената вода притежават редица лечебни качества. Всеизвестен е фактът, че ако започнете деня си с чаена лъжичка мед или с чаша медена вода, ще засилите значително имунитета си и ще подобрите цялостното си здравословно състояние.

Медът и медената вода са били използвани още в древни времена. Те са незаменим съюзник на женската красота и освен това се използват като превантивен лек срещу множество здравословни проблеми. Медената вода може да ви помогне да се излекувате много бързо от настинка или бронхит.

Освен това медената вода може да ви помогне да нормализирате работния процес на дебелото черво. Това е проблем, който измъчва мнозина. Основната причина, поради която съвременният човек стига до този проблем, е застоялият начин на живот и големите количества нездравословна храна.

медена вода
Медена вода за еластична кожа и здрава коса

Казано с други думи – пчелният мед и медената вода могат да възстановят цялата чревна микрофлора. Сместа от мед и вода подобрява значително и процеса на храносмилане, което пък на свой ред улеснява процеса на отслабване.

Полезните свойства на медената вода далеч не се изчерпват дотук. Тя притежава мощни противогъбични, противовирусни и антибактериални свойства. Можете спокойно да включите медената вода и в грижата за вашата кожа.

Направете си медена вода, като разтворите 1 ч.л. мед в 250 мл. хладка вода

Разбъркайте хубаво до пълното разтопяване на меда, след което натопете един памучен тампон в нея. Почистете внимателно деколтето и лицето си с този тампон. Ще забележите разликата още след първото приложение на вълшебната медена вода.

Този своеобразен тоник не само прави кожата по-мека, свежа и еластична, а и я подхранва. След като почистите лицето си с медената вода, измийте с хладка вода, подсушете и нанесете хидратиращ крем.

Освен в грижите за кожата, можете спокойно да включите медената вода и в грижите за косата. Ако подхраните с нея косата си преди измиване, ще забележите ефекта много бързо. Приложете същото съотношение на пчелен мед и вода, описано по-горе.

Имайте предвид, че смесен с вода, пчелният мед образува съединение, което увеличава неколкократно лечебните му свойства.

Не на последно място трябва да посочим, че медът в никакъв случай не трябва да се разтваря във вряла вода, тъй като губи ценните си качества.

Източник:zajenata.bg,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *