ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как отношенията между баща и дъщеря програмират избора на партньор?

Връзката между баща и дъщеря е много силна, още от самото раждане. И няма значение дали бащата присъства нон стоп в живота на дъщеря си

баща и дъщеря
Връзката между баща и дъщеря е специална

Не е чудно, като се казва, че всичко идва от детството. Именно детските спомени, чувства и впечатления оставят своя отпечатък върху целия бъдещ живот и върху отношенията ни с противоположния пол.

Ако мъжът търси жена, която прилича на неговата майка, тогава жената често подсъзнателно предпочита да се обвързва с мъже, които по един или друг начин ѝ напомнят за нейния баща. Бащата на детето е един вид пътеводител в света, и в обществото, така че неговата личност оказва огромно влияние върху развитието на живота на момичето.

Съпругът като отражение на бащата

Бащата: герой или антигерой?
Бащата е първият мъж в живота на момичето, благодарение на когото тя формира своя поглед към противоположния пол. В зависимост от това що за баща и съпруг е той, пълнолетното момиче ще формира образа на своя идеален спътник.

Има два варианта за развитие на събитията:

1. Добър, грижовен баща – отговорен съпруг.

В този случай момичето от най-ранна възраст идеализира родителя си и търси партньор в живота, подобен на него. Тя сякаш пресява всички кандидати през невидимо морално сито, отхвърляйки ги дори и за най-малките несъвършенства, които те притежават. Такива жени много трудно могат да си намерят съпруг. Вероятно е те да останат сами, неспособни да намерят партньор, който поне малко да се доближава до идеалния образ, създаден в детството.

2. Лош баща и съпруг (не е обръщал внимание на дъщеря си, имал е лоши навици или напускал жена си и децата си).

В този случай задачата на младата жена е да намери мъж, коренно различен от нейния баща. Вярно е, че някои млади момичета доброволно влизат в подобна връзка. През цялото си детство те виждат как майка им се измъчва, живеейки с един неспособен съпруг и нещастен баща. И пораствайки, избират мъж, който страда от алкохолна зависимост, или такъв който обича да лъже и да мами жена си.

Някои момичета дори не осъзнават, че спътниците в живота им много приличат на техния баща

Например, дадена представителка на по-слабия пол може да твърди, че винаги се натъква на слаби и безхарактерни мъже, които се подчиняват на жена във всичко. Най-често бащата на момичето е бил точно такъв, и от детството си тя е усвоила подобен модел на поведение – жената води, а мъжът следва инструкциите. Тя иска да срещне друг партньор – силен, смел, решителен, но когато той е там, осъзнава, че й е неудобно заради неговите диктаторски привички, защото е свикнала да вижда, че именно жената винаги решава и води.

Ролята на бащата в бъдещия живот на дъщеря му

Баща и дъщеря – един тандем за цял живот

И така, каква е ролята на бащата в отглеждането на дъщеря му?

– „Основен“ модел за мъжете. Мъжът е физически по-силен от жената , носи напълно различни дрехи, има други навици. Момичето научава тези прости истини, докато общува с баща си.

Задачата му е да покаже на дъщеря си, че една жена и един мъж могат да съжителстват хармонично, въпреки различията.

– Недосегаем авторитет. Думите му се възприемат като закон, който не може да бъде нарушен в името на собственото благо. Важно е да се разбере, че не става въпрос за сплашване, а за мъдро наставничество. Ако едно момиче е изживяло цялото си детство в страх от собствения си баща, е вероятно да пренесе това в зряла възраст, като модел на поведение с мъжете. Ролята на „жертвата на тирана“ ще се възприема като норма. Ако бащата не е бил там или репутацията му е била силно увредена, тогава момичето ще живее цял живот в безсъзнателно търсене на мъжки авторитет.

– Пример за „партньор в живота“. Това е тясно свързано с предишните две. Момиче, израснало в семейство, в което баща й не би могъл да бъде наречен еталон за морал, несъзнателно ще търси решение на този проблем чрез връзката си с мъже, които имат сложен и противоречив характер.

Парадоксално, но най-често бащата е този, който влияе върху формирането на женствеността в дъщерята. В крайна сметка, именно той често й позволява да скача, да бяга и да играе игри на открито. Това забавление я разгръща – вижда как се движи таткото, а с времето започва да разбира и основните физически различия.

Как едно момиче ще изгради отношения със своите бъдещи партньори зависи от това как се държи баща й

Основните му задачи са следните:

– Приемете дъщеря си такава, каквато е, без да критикувате или да се опитвате да я промените. Напътствайте, давайте съвети, но я оставете тя сама да избира своя път в живота.

– Уважавайте избора й във всичко. Когато момичето доведе за първи път избраника си в родителския дом, бащата трябва да се държи по такъв начин, че да не обижда дъщеря си и да не обезкуражава момчето.

– Помогнете на дъщерята да разбере себе си, уверявайте я в нейната привлекателност и я научете как да я използва. Няма нужда да се стеснявате за това да говорите за взаимоотношенията между мъжа и жената, когато дъщеря ви стане на определена възраст. Сексуалността е нещо естествено.

– Бащата представлява закона в семейството. Ако майката е безусловна любов и разбиране във всичко, тогава бащата представя на детето големия свят и го учи, че животът може да бъде различен. В този случай детето задължително трябва да почувства любовта и грижите на бащата.

Животът на бащата е пример за неговите деца

Дори и когато родителите са разведени, децата виждат, чуват и разбират всичко. И, разбира се – те са като попивателна, събирайки в себе си всички онези впечатления, които стават факт, заради постъпките на родителите. Ако искате дъщеря ви да има спокоен и щастлив живот и да избере подходящ партньор – бъдете до нея, дори и в моментите, в които тя инатливо ви отхвърля. Покажете ѝ с дела какъв трябва да бъде човекът, с когото ще сподели живота си. Онзи, който след време ще стане баща на нейните деца и вашите внуци!

Източник: lifeinheart.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *