ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на мазоли: Тези стари и изпитани рецепти помагат!

Ще останете приятно изненадани от резултатите

Едва ли има жена, която да не е получавала мазоли заради нови обувки… Те почти винаги правят мазоли докато свикнете с тях и докато се оформят по крака ви.

За този неприятен проблем съществува не само едно, а няколко прости решения, които са изключително ефикасни. За никого не е тайна, че ако кожата ви е по-чувствителна, то тя е много по-предразположена към появата на мазоли.

Обикновено хората, които стоят по-дълго време прави, са изложени на много по-висок риск от появата на мехури и мазоли. Мазолът представлява нарушение на повърхността на кожата, което обикновено възниква поради усилено триене. На проблемното място кожата става по-удебелена и по-малко чувствителна.

лечение на мазоли
Рецепти за лечение на мазоли

В следващите редове ще ви разкрием какво е добре да направите, ако и вие имате този проблем.

Нужна ви е кората от един лимон. Обелете част от нея и я поставете точно върху засегнатото място. След това закрепете кората много добре. Най-добре е да използвате 1-2 лепенки, а после да я омотаете с нужното количество бинт. Много е важно да направите компреса стабилен, тъй като трябва да остане върху мазола цяла нощ. Ако не закрепите лимоновата кора достатъчно добре, няма да получите желания ефект. На следващата сутрин отстранете. Можете да прилагате тази процедура няколко нощи подред.

Другият изключително лесен и ефективен начин за лечение на мазоли е с хляб и оцет. Натопете парченце хляб в оцет и го нанесете върху мястото, на което се е появил мазол. Покрийте с марля и фиксирайте компреса. Оставете го да действа в продължение на една нощ. На сутринта го отстранете. Повторете няколко поредни пъти.

За лечение на мазоли можете спокойно да приложите и рициново масло. Достатъчно е да намажете засегнатото място преди лягане и да изчакате докато поеме. За по-сигурно може да го бинтовате или пък да поставите лепенка. Колкото и невероятно да ви звучи, на сутринта почти няма да има следа от мазола, тъй като рициновото масло регенерира силно епитела.

Източник: zajenata.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *