ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МЕКСИЯ / MEXIA

Съдържа мемантинов хидрохлорид, микрокристална целулоза, колоиден силициев диоксид, кроскармелоза натрий, талк, магнезиев стеарат, филмово покритие Opadry Y1 7000 White

Предназначение

МЕКСИЯ е специфичен медикамент за лечение при болестта на Алцхаймер в умерена до тежка форма.

Как се приема

Лечението с МЕКСИЯ се провежда по специална схема под лекарски контрол. Дневната доза се приема наведнъж, по едно и също време; таблетката се поглъща цяла – с малко вода, без връзка с храненията.

През първата седмица от лечението приемът е 5 мг дневно; през втората – 10 мг; през третата – 15 мг, през четвъртата – 20 мг. Това е и препоръчителната доза за поддържащо лечение.

Ако е пропуснат прием, обикновено се изчаква времето за прием на следващия ден. Не трябва да се увеличава еднократната доза с цел компенсация. При незначително предозиране не би трябвало да има негативни последици. Ако дозата е превишена значително, веднага трябва да се направи медицинска консултация.

Спирането на приема става само по лекарска преценка.

При пациенти с бъбречни заболявания може да се назначи различна от стандартната доза и периодично да се проследяват параметрите на бъбречните функции.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на МЕКСИЯ може да провокира алергични реакции, да причини сънливост, главоболие, замайване, запек, дихателни затруднения, повишено кръвно налягане.

Към тези често проявявани странични ефекти могат да се добавят също обърканост и халюцинации, умора, повръщане, гъбични инфекции, сърдечна недостатъчност, тромбоемболии.

В редки случаи могат да се развият психотични реакции, панкреатит, гърчове.

Съобщавано е също и за склонност към суицидни мисли и опити за суицид.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МЕКСИЯ не се прилага при реакции на свръхчувствителност към някоя от съставките.

Ако продуктът се прилага при пациенти със застойна сърдечна недостатъчност, неконтролирана хипертония, наскоро преживели инфаркт или склонни към конвулсии и гърчове, това трябва да става при стриктен лекарски контрол.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Не се прилага за бременни и кърмачки.

Прилага се в редуцирани дози при някои хронични заболявания и метаболитни нарушения – при бъбречна дисфункция, тежки инфекции на отделителната система и др.

Приемът на този медикамент може да отслаби вниманието, да забави реакциите, да влоши координацията; ако това се случва, пациентът не бива да шофира.

Взаимодействие с други медикаменти

Някои медикаменти взаимодействат с МЕКСИЯ при паралелен прием. Това налага преценка за възможността да бъдат прилагани съвместно и безопасно чрез прецизиране на дневните дози. Отнася се до продукти като антикоагуланти, барбитурати и невролептици, допаминергични агонисти, атиконвулсанти, хидрохлоротиазид, антихолинергици, баклофен и подобни, амантадин и кетамин, ранитидин, хинидин и пр.

Усреднена цена в аптеките – 27 лв за 28 таблетки начална опаковка – 4х7 от 5, 10, 15 и 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *