Ефективен метод за връщане на реда и просперитета в живота

Как да върнете реда и просперитета в живота? Нужно е едно-единствено нещо – постоянство, вяра и дисциплина

живота
За да имате късмет и просперитет в живота трябва да подобрим дисциплината

В живота на всеки от нас се случва нещо непредвидено. Понякога, дори много често, се случват и по няколко непредвидени неща – болести, дългове, проблеми в любовта. Как да излезем от този омагьосан кръг и има ли начин да върнем радостта и спокойствието отново?

Това е пример от личен опит, тестван на практика. Методът е прост, но има две необходими условия: задълбоченост и постоянство. Ако проявите дори малка небрежност и махнете с ръка, докато спазвате правилата, всичко ще тръгне отново надолу. И ще трябва да започнете отново.

Това не е сложен, а един много лесен и ефективен метод. Но рядко се използва от импулсивни и емоционални хора. Хора, които са попаднали в лоша ситуация поради своята припряност, лекомислие и нетърпение; не винаги, но много често причината е точно тази.

Как да върнем щастието и просперитета в живота – безопасен и лесен метод

Нека дадем пример с човек, който е в лошо положение, даже в много лошо положение. Този любезен, чувствителен и трудолюбив човек неусетно е изпаднал в беда, в една безконечна жизнена буря, която е донесла нещастия и е отвяла надалеч спокойния и щастлив живот. Тази буря е засегнала и здравето; болестите следвали една след друга. Малкият бизнес се разпаднал, клиентите изведнъж намалели. Хазяинът вдигнал наема, човекът нямал с какво да плаща и дълговете се трупали един след друг. Човекът взел заем, но точно след като се разплатил, с онези, към които имал задължения, колата се счупила, а без нея той не можел да работи. Дълговете отново започнали да растат лавинообразно. На всичкото отгоре любимият му човек започнал афера с друг, тръбата в банята се спукала, водата протекла по тавана на комшиите отгоре… Звучи ли ви познато? Всеки от нас, в един или друг момент от живота, е попадал в някоя от тези ситуации. А има и хора, които почти не са излизали от този омагьосан кръг.

Какво може да промени, както и да ликвидира напълно лошите превратности в живота?

Използвайте един лесен метод в продължение на месец. Това 30-дневно предизвикателство трябва да се превърне в начин на живот. В началото може да не усетите промяна, но след време ще установите, че животът ви е поел по друг коловоз. Внесете промяната постепенно, но трайно.

Методът е следният: не оставяйте трохи на масата. Почистете ги, заедно със съдовете, които се измиват веднага след хранене – не оставяйте дори и една мръсна чаша.

След ставане оправете леглото така, както го оправя добрия войник в армията – без нито една гънка.

Почистете обувките до блясък. Облечете се добре.

Не закъснявайте за работа, среща или за където и да е.

Ако ви остане свободно време, не бездействайте. Уверете се, че у дома всичко е наред, научете нови неща, говорете с приятели. И най-вече – спортувайте!

Ако все още трудно изплащате големите дългове, не правете малки. Оправяйте сметките за парно, ток, вода, телефон и интернет незабавно.

Бъдете спокойни и учтиви, контролирайте всяка дума и всяка мисъл. Повече слушайте, отколкото говорете.

Ставайте по едно и също време през делничните и почивните дни. Например в 6.48. Задайте аларма. И лягайте пак по едно и също време, например точно в полунощ. Дори и да не ви се спи, дори и ако гледате интересен филм или си чатите с някой познат – прекъснете връзката, като се извините.

Изглежда лесно, но се прилага сравнително рядко

Колкото и да е странно, този прост метод рядко се използва. Търпението не е достатъчно. Не трябва и постоянно да си задавате въпроса: „Кога ще се върне късметът и щастието?“. Този метод ще ви помогне да станете дисциплинирани. Дисциплината е най-прекият път към успеха.

Необходимо е да промените навиците си за дълго време и внимателно и да почистите пространството си. Този метод наистина работи. Но, малко са онези, които могат да потвърдят това.

Как да разберем значението на този ефективен метод? Осъзнаването на целта и смисъла е много важно. Но нетърпеливото очакване на резултата може да съсипе всичко. Това е полезен и лесен начин, който винаги можете да използвате, за да внесете ред и яснота в ежедневието.

Източник: psychologytoday.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *