Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Полезен списък: Това са храните, които повишават либидото!

Какво влияние оказват определени храни върху мъжкото и женското либидо?

Отговорът не може да бъде еднозначен, защото във всяко кътче на света властват различни предпочитания и вярвания. Например в западноевропейската кухня възбуждащо действие се приписва на суровите кокоши яйца, а в източната – на изключително екзотични блюда: сурова змийска кръв или пък… тестисите на животни.

Славянските народи приемат за събуждащи либидото някои благоуханни подправки. Например лукът, чесънът, целината, магданозът, аспержите.

либидото
Рибата е от храните, които повишават либидото

Но и на изток, и на запад за поддържане на високо либидо на младоженците се препоръчва мед и пчелни продукти, орехи, семена на чудодейни растения.

Половите хормони в организма се образуват при достатъчно количество на „витамините на размножаване“ Е и А. Те се съдържат в животинските мазнини, кокошите яйца, чeрния дроб от трeска, мoрковите.

Витаминитe от група В oсигуряват ефикасна проводимост на импулсите по нeрвите, което е от изключително значение за процеса на полова възбуда.

Споменатите благотворни микроелементи се съдържат в зърнените и бобовите култури, картофите, млечните продукти, месото и рибата. За източници на полова енергия се броят ястията с билки, кoрени, пoдправки, сосове, ядливи диви рaстения.

За да се представите достойно в леглото, консумирайте много млечни продукти: прясно мляко, айрян, кисело мляко, сметана, извара, сирене, съветват диетолозите.

Най-силната „виагра“ сред деликатесите си остава рибата. Независимо дали е морска или речна. Кулинарите смятат писията за риба „прелъстителка“, която събужда любовта у интимните партньори.

Подобен ефект, но не толкова силен, се постига, ако заложите на месо от фазан. А сред напитките – на камилското мляко. Източните жени вярват, че когато мъжът го пие, сърцето му се завръща у дома.

Японците ядат рибата cурова – тя е богата на протеини и йод. В много японски ресторанти често тя се предлага приготвена по традиционна рецепта, за която се твърди, че възкресявала и най-заспалата потентност.

Източните майстори в кухнята твърдят, че еротичните блюда се трябва да се забъркват бързо. В противен случай витаминозността на продуктите се погубва с продължително пържене, печене или пасиране.

Източник:lady.mail.ru,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *