Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Акнето – митове и истини

• Мит: По-честото миене на лицето  ще допринесе за изчистване на акнето

Реалността: Лицевите пъпки не са причинени от замърсяване. Противно на това, което може да сте виждали в рекламите, порите не се блокират от горе на долу. Напротив, стените на порите се държат заедно дълбоко в кожата, кагато започва акнето. Далеч от предотвратяване на акнето, честото миене всъщност може да раздразни порите и да ги запуши. Кърпите за миене на лице може само да увеличат раздразнението. Най-добре е да се миете много внимателно с голи ръце и само два пъти дневно.

• Мит: Стресът причинява акне

Реалността: Стресът може да окаже влияние на хормоните и теоретично може да насърчи появата на акне. Въпреки това, ефективната система на акнето е по-силена от пристъпа на стрес. Някои психиатрични медикаменти могат да причиняват акне като страничен ефект, но стреса сам по себе си не е голяма работа. По-добре прекарвайте времето си в определянето на правилния ход на лечение на акнето, отколкото да чувствате вина за преживения стрес.

• Мит: Мастурбацията или секса причиняват акне

Реалността: Това са остарели понятия, с произход от ранния 17-ти век, за да разубедят младите хора да правят предбрачен секс и не се основават на научни доказателства. По-правдоподобно обяснение може да бъде, че по-високи нива на андрогените (мъжките полови хормони) може да доведе до повишено сексуално влечение. Знаем също така, че високите нива на андрогени, могат да бъдат свързани с по-тежки случаи на акне. Така че причина може да бъде по-високите нива на андрогени, а не увеличено желание за сексуална дейност.

• Мит: Слънцето помага при акне

Реалността: Слънцето може да проработи в краткосрочен план за ускорено изчистване на съществуващите пъпки чрез зачервяването на кожата, като по този начин смесва тоновете на вашата кожа с червенините от акне. Въпреки това, слънчевото изгаряне всъщност уврежда кожата. Важно е да се предотврати увреждане на кожата, докато се опитвате да се отървете от акнето. Излагането на слънце причинява възпаления, които може да направят акнето по-лошо. Хората често забелязват, че кожата се бели когато заздравява от изгаряне. Слънцето помага в краткосрочен план и често акнето се връща с пълна сила в седмиците след излагането на слънце. Ограничаване на излагането на слънце на области на тялото склонни към акне е най-разумното решение, но срещата със слънцето от време на време е не само неизбежна, но и напълно нормална.

• Мит: Диетата и акнето са свързани

Реалността: В крайна сметка имаме нужда от повече научни изследвания. Ние знаем, че има хора в някои общества, които нямат опит с акнето в цялата си популация. Това е в рязък контраст с разпространеното присъствие на акне във всички съвременни общества. Това ни кара да размишляваме над въпроса дали храната на местните хора допринася за кожа без акне. Откриването на хранителна диета, която да предотвратява появата на акне може да бъде действителност някой ден, но живота ни е толкова по различен от нашите предци, че вече е почти невъзможно да се възпроизведе диетата на нашите прародители. И все пак здравословното хранене е полезно както за здрава и красива кожа така и за целия организъм.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *