ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Полезна ли е консумацията на зелен чай

Изследователи са установили, че при хора които консумацията на зелен чай е по-честа имат по-добра функция на кръвоносните съдове.По конкретно зеленият чай подобрява функциите на еднотелните клетки, които играят ключова роля за спиране на развитието на атеросклерозата.

Учените откриват все повече доказателства, че мощните антиоксиданти наричани флаваноиди и съдържащи се в зеления чай предпазват сърцето от различни заболявания. Изследванията показват, че зеленият чай в най-краткосрочен план подобрява здравето на хората.Мощните антиоксиданти в зеления чай предпазват и от болести, като рак, повишен холестерол и високо кръвно налягане. Редовната консумация на зелен чай предпазва от стареене и от появата на бъчки. Пиенето на зелен чай поне по веднъж дневно ускорява обмяната на веществата и помага при борба с целулита. Зеленият чай е полезен и за зъбите и винците, редовната му употреба намалява риска от появата на парадонтоза благодарение на противовъзпалителните си свойства. Само една чаша на ден зелен чай намалява риска от появата на това заболяване.

Израелски учени правят проучване, с което доказват, че зеления чай помага и при лечението на Паркинсон. Комбиниран с противовъзпалителни средства и други антиоксиданти подобрява състоянието на хора с Паркинсон значително. Зеленият чай съдържа съединения известни като кетахини, които спират развитието на болестта на Алцхаймер, това е най-често срещаната форма на деменция и се смята за прогресивно и необратимо заболяване, водещо да загуба на познавателните функции при човека.

Консумацията на 3-4 чаши на ден зелен чай може значително да подобри човешкото здраве и да предпази хората от различни сериозни заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *