Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мед и чесън: Само 1 лъжица на гладно ще укрепи кръвоносните съдове и ще подобри кръвообращението!

Научете защо трябва да използвате за подобряване на кръвообращението, както и за укрепване на кръвоносните съдове, мощната лечебна комбинация от чесън и мед

чесън
Мед с чесън – чудна комбинация за здравето на кръвоносните съдове

Няма по-добро лекарство от превенцията. А най-добрата превенция на различни заболявания включва прием на билки и лечебни храни. Как да ги комбинираме така, че да помагат знаят народните лечители.

Рецептата за медно-чеснова паста на българския лечител Борис Николов помага за превенция и лечение на едно от най-неприятните заболявания, което води много и опасни усложнения след себе си – атеросклерозата.

Борис Николов

Борис Николов (06.08.1922-19.07.2009) е народен лечител и автор на няколко книги за лечение с билки. Роден е в град Петрич. Българският врач е оставил богата колекция от напътствия за лечение на много и различни заболявания. Една от най-известните му рецепти е с бабини зъби. Това е и билката, която е спасила неговото здраве, когато е бил на 16-17 години. Билкарят е посветил на бабините зъби половината си живот, за да проучва и да търси рецепти от народната медицина, в които е включена тази билка. Но, Борис Николов е популяризирал и други различни лечебни комбинации от билки и храни, с помощта на които се лекуват много заболявания.

Днес ще научите една такава рецепта, с помощта на която ще можете да укрепите кръвоносните съдове и ще подобрите кръвообращението

Чесънът в комбинация с подправки подобрява вкуса на ястията. Използва се в почти всички национални кухни. От древни времена чесънът се смята за едно от най-ефективните средства срещу различни заболявания, а употребата на чесън заедно с мед на гладно носи максимална полза за организма.

Чесънът има много полезни свойства, по-специално като антиоксидант и противовъзпалително средство. Съдържа полезния компонент алицин, който спомага за нормализиране нивата на холестерола в кръвта, стабилизира кръвното налягане, укрепва кръвоносните съдове и подобрява работата на сърцето. Чесънът помага за справяне с настинки, инфекции, възпаления, проблеми с дишането и стомашно-чревния тракт, артрит, диабет и рак.

Лечителят Борис Николов препоръчва да се яде суров чесън. От него може да се приготви и ефективно лекарство.

Как да си направим лечебна смес с чесън и мед?

Медът засилва полезните свойства на чесъна. Ако консумирате мед с чесън в рамките на една седмица на празен стомах, ще бъде възможно значително да подобрите благосъстоянието на вашето здраве, и по-специално на кръвоносните съдове. За да приготвите сместа, използвайте натурални продукти – пчелен мед (една чаша) и чесън (10 скилидки). Ще ви е необходим и малък стъклен съд с капак.

Как се прави?

1. Смелете чесъна като го счукате добре (или в блендер).

2. Изсипете меда в купа и добавете смления чесън.

3. Затворете съда с капак и поставете на хладно място за седмица.

Можете да приемате тази смес всеки ден в продължение на седмица по една супена лъжица на празен стомах. Ако желаете, разредете сместа с вода. След това трябва да направите почивка за няколко седмици и да започнете да приемате лекарството отново. За да предотвратите кристализиране на сместа, съхранявайте я на стайна температура.

Каква е ползата от приема на мед с чесън?

Използването на такава смес допринася за:

– подобряване на кръвообращението;
– нормализиране на кръвното налягане;
– понижаване нивото на „лошия“ холестерол в кръвта;
– намаляване на възпалението;
– укрепване на имунитета;
– премахване на кашлицата;
– облекчение при настинки или грип.

Резултатът зависи от състоянието на конкретния човек и неговия начин на живот. Тази рецепта ще бъде от полза за организма, ако по време на употребата ѝ захарта, мазнините, алкохолът и бързото хранене са изключени от вашето всекидневно меню.

Източник: vijti.com

чесън
Чесън – капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *