КАК ДА КОНТРОЛИРАТЕ ЧУВСТВАТА СИ?

Древните китайски мъдреци са смятали, че няма добри или лоши съ­бития сами по себе си.

Ние сами им даваме необходимата окраска. Затова се опитайте да про­мените отношението си към опре­делени житейски ситуации. На първо място човек не е доволен от самия себе си – не го устройват работата, приятелите, роднините и други случано преминаващи хора.

Това е така, защото дълбоко в ду­шата си смята, че той самият е неу­дачник, или си мисли, че е по-достоен от други хора, но няма късмет. Знаете ли защо щастливите са щастливи? Защото са в хармония със себе си.

Прехвърлете вниманието си върху нещо друго – ако са ви ядосали у дома или в работата, ако в душата ви е пусто и ви, е обзела тогава идете на някакво пътешествие или се запишете на някакъв курс.

Понякога вместо да злобеете и да чупите всичко по пътя си, се спрете, погледнете ситуацията отстрани и се опитайте да разберете своя противник.

Вземете се бързо в ръце, т.е. овла­дейте се. Просто измислете предлог и послушайте или се загледайте в нещо съвършено противоположно – ако шефът ви е нагрубил, погледнете през прозореца и наблюдавайте ули­цата…

ВНИМАНМИЕ!

И така: да се сдържаме или не? От една страна, сдържането вреди. Но бурната и открита реакция умножава няколко пъти негатива в пространството. Значи и това не бива. Оттук човек може да си направи един поостричък извод – не задържайте се постарайте да от­страните причи­ните, които са ги предизвикали. Тези причини, колкото и да е странно, са скрити в самите нас.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *