Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Във ВМА-София вече преглеждат с ангиографски апарат от последно поколение

Клиниката по кардиология във Военномедицинска академия (ВМА) ще работи с ангиографски апарат, който е единствен на Балканския полуостров

ВМА
Специалистите от Кардиологичната клиника във ВМА и новия ангиограф

С негова помощ специалистите от Военномедицинската академия ще извършват операции от инвазивната кардиология, ангиология, съдовата хирургия. Ангиографът от последно поколение предоставя и много по-добра работа в областта на образната диагностика и неврологията.

Ангиографскиският апарат – „INNOVA IGS 5” е от последно поколение. Произведен е от американския концерн General Electric Healthcare.

Апаратът е с изключително качество на изображението с най-висока детективна квантова ефективност. Оборудван е и с
ултрамодерни апликации, като Mac-lab, FFR без нужда от отделен анализатор, вграден монитор с голям дисплей.

Новата апаратура притежава повече от 20 усъвършенствани 2 D приложения, които подпомагат автоматизирано определяне на точните граници при позициониране и експандиране на стент по време на сложни съдови интервенции, както и многобройни 3D апликации, позволяващи използването на изображения в реално време чрез специализиран комуникационен интерфейс за бърза връзка (1Gb/сек).

Друго предимство на модерната техника, с която вече работи Кардиологичната клиника във ВМА е намаленото по време на изследване облъчване

То е сведено до минимум – както за пациентите, така и за специалистите, които обслужват апарата. След края на манипулацията новият ангиограф дава възможност да се видят кои части от тялото са били подложени на най-голямо въздействие. Освен това „INNOVA IGS 5” много прецизно и автоматично изчислява и показва правилната позиция на стента.

Това е най-съвременната ангиографска апаратура, единствена на Балканския полуостров. Благодарение на нея, ще се повиши качеството и обема на извършената лечебно-диагностична дейност. А осигурената интерактивна среда за комуникация с други образни методики е предпоставка за бъдещ активен процес на обучение в областта на ангиологията, интервенционалната кардиология и кардиостимулацията – коментира началникът на Клиниката по кардиология полк. проф. Ивайло Даскалов.

След като влезе в експлоатация, благодарение на апарата специалистите от ВМА ще могат да извършват голям обем от високоспециализирани дейности, като по този начин диагностиката и лечението на сърдечно-съдовите заболявания става много по-бързо и по-ефективно.

Повече информация за провеждане на ангиографското изследване с новата апаратура може да получите на адрес:

София, ул. „Св. Георги Софийски“ №3

Приемен кабинет №235 в Поликлиника-ВМА: 02/ 92 25 225
Кабинети № 204, 205 и 206 за функционална диагностика на сърдечно-съдовата система в Поликлиника-ВМА: 02/ 92 25 192; 02/ 92 25 138

Кардиологичните кабинети работят с направления по НЗОК по предварително уточнен план-график. Работи се и срещу заплащане по ценоразпис на на ВМА.

Освен това, във ВМА-София вече могат да диагностицират неинвазивно (без биопсия) вируса на хепатит C

Новата апаратура за диагностика на хепатит С във ВМА

Лечението на хепатит С се поема изцяло от НЗОК, за всички здравноосигурени пациенти. Възможно е пълно излекуване, но преди да се назначи лечението, е необходима специфична диагностика за установяване на вируса в кръвта (активна инфекция) и определяне на степента на чернодробна увреда.

Клиниката по гастроентерология на ВМА има акредитация от НЗОК за издаване на протоколи/предписване на скъпоструващи лекарства.

Всеки желаещ може да се консултира в кабинет № 219, разположен на втория етаж в Поликлиника-ВМА, в дните: понеделник, сряда, четвъртък и петък, от 11.00 до 14.00 ч. Необходимо е направление №3 от личния лекар. За повече информация тел.: 02/92 26 110; 02/92 26 114; 02/92 26 115.

Източник: www.vma.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *