ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Напипали сте подутина под мишницата?

Ако лимфните възли под мишницата се увеличават без видима причина, се обърнете към мамолог и изследвайте кръвта си.

Ако имате раничка или цирей на ръката, то лимфните бъзли под мишницата могат да се увеличат, като следствие от инфекция на ко­жата. Това означава да потърсите консултация с хирург.

Ако нямате подобни оплаквания, но се е зачервила млечната жлеза и ви боли – възможно е да страдате от мастит. В период на кърмене увеличените лимфни Възли често съпътстват мастита. Трябва да се консултирате пак с хирург.

А да не би преди седмица или повече да Ви е одраскала котката? Ако е така, увеличеният лимфен възел говори, че има висока вероят­ност от инфекция, необходим ви е преглед при специалист и лечение с антибиотици. Болестта не се предава от човек на човек.

Ако нито една от трите диагно­зи не се потвърди, т.е. лимфните възли под мишницата се увеличават без видима причина, се обърнете към мамолог и изследвайте кръвта си. Понякога така се проявяват онкологичните заболявания на млечната жлеза или някои болести на кръвта.

Имате ли раничка в устата? Ако „да“, вероятно става дума за сто­матит. Ще ви помогнат честите изплаквания с настойка от дъбова кора, от лайков цвят и от листа на салвия. Ако обаче такова лечение не помогне два дни, се обърнете към вашия зъболекар.

Наред с увеличения лимфен възел ви боли зъбът, а бузата ви е отекла. Най-вероятно сте развили възпале­ние и подуване на венците, а това изисква спешна консултация със стоматолог-хирург.

Вие нямате раничка в устата, нито възпаление на венците, но имате гнойни фурункули в носа, съпроводени с увеличен лимфен възел под брадичката. Ето затова се е увеличил лимфният възел. Тези малки гнойни зрънца трябва да се обработват с дезинфекциращи средства. При наличие на такъв фурункул непременно се обърнете към хирург. Не бива самостоятелно да опитвате да го премахнете.

При наличие на херпес на уст­ните също може да се увеличи лимфен възел под брадичката. Же­лателно е да намазвате сърбящите мехурчета по устните с някакъв мехлем на основата на ацикловира – намазвайте по пет пъти на ден. Колкото може по-рано започнете лечението.

В крайна сметка не са ви по­ставили нито една от посочените диагнози, но под брадичката така или иначе имате увеличен лимфен възел?-Диагнозата в този случай може да се постави само след до­пълнителни изследвания.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Напипали сте подутина под мишницата?

  1. Pingback: Възможна ли е грешка при ранното диагностициране на рака? | Лекува нет

  2. Pingback: Киста в гърдата? По-добре да се махне | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *