Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВАСКОЛИТЪТ НАЛАГА РЕДОВНИ УПРАЖНЕНИЯ

Пиша Ви с надеждата да ни помогнете с повече информация и съвет. Става въпрос за моя близка, страдаща от васкулит. От години заедно с нея търсим лек за това заболяване. Така случайно попаднах на вашата статия за васкулитите. Направи ми впечатление, че лечението няма нищо общо с предписаното на моята позната! Тя пие дрозонал. но състоянието й се влошава. Разчитаме единствено на вашата помощ!

Силвия Маринова – Плевен

Васкулитът представлява възпаление на кръвоносните съдове, което води до тяхното удебеляване, стесняване, от­слабване. Нарича се още артерит или ангиит. Васкулитът може да бъде остър или хрони­чен, като е възможно до засег­натите тъкани и органи да не достига достатъчно кръв. Това може да доведе до увреждане и дори до смърт на съответния орган. Някои форми на васкулит се излекуват от само себе си, докато други изискват продъл­жителен прием на лекарства. Симптомите на васкулита са разнообразни и варират в зависимост от засегнатия орган. Общите симптоми във всички случаи са свързани с висока температура, умора, загуба на тегло, болки в мускулите и ставите, загуба на апетит, нервно изтощение.

ВНИМАНИЕ!

Васкулитът се появява, когато по неясни причини вашето тяло атакува собствените си кръвоносни съдове. В резултат от възпалението техните стени се удебеляват. Това I стеснява кръвоносния съд, като понякога е възможно и образуването на съсиреци.

Освен т. нар. първичен васкулит, съществува и вторичен васкулит в резултат от прека­рани други заболявания. Такива болести са инфекциите, заболя­ванията на имунната система, ракът на кръвта, алергичните реакции. Васкулитът може да доведе до определени усложне­ния, като увреждане на органи или повторна поява на заболя­ването. Диагностицирането на болестта е свързано с изследва­ния на кръвта и урината, рент­ген (ангиограма), ултразвук, компютърна томография, ядре­но-магнитен резонанс, биопсия. Лекарствата, които се използ­ват за лечението на васкулит, включват стероидни средства за контролиране на възпалени­ето, цитотоксични средства. Трябва да се вземе предвид фа­ктът, че тези лекарства водят до сериозни странични ефекти, като изтъняване на костите, високо кръвно налягане, диабет. За да се намалят тези ефекти, трябва да се консумират пове­че пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести продукти и да се ограничи приемът на сол, захар и алкохол. От съществено зна­чение са и редовните физически упражнения.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *